28. juli 2018

Hva skal du ha på? ALT!


Særlig sommerstid er det litt fristende å dra frem all den tynne ulla og tømme utover verandagulvet, og sette farger sammen og pønske litt på hva jeg vil bruke det til. Dette er ikke hele ullageret, bare den biten som er tynn ull ala Nøstebarns totråds/Shetland soft/supersoft ifra ymse produsenter, og jeg mikser mellom merker, så lenge det er omtrent samme tykkelse.

I år fikk mohairlageret også være med på verandaen, som en plan for å kombinere en tråd mohair sammen med en tynn tråd ull.

Så var valgets kvaler: hva skal jeg velge til en genser til datteren til høsten? Jeg la fargegrupper sammen; sorterte blåfargene for seg, rosafargene sammen, rødfargene sammen, og fant ut som et barn i godtebutikken; hvorfor velge? - jeg tar en smak av alt!Eller; alle fargene ble det ikke. Jordfargene fikk ligge. Med en tråd lysegrå mohair som følgesvenn hele genseren, så blir det som en matt skjær over genseren, som om noen hadde lagt et Gingham-filter over fargene, så de blir duset sammen. En litt matt regnbueenhjøring er stikkordet. Eller åttitallet med instagramfilter på. 

Det blir innmari mange tråder å feste når jeg går for striper i 1-3 omgangers tykkelse. Men jeg er den litt rare på syklubben som tilbyr seg å feste tråder for andre, så, eh... det er litt av moroa det og. Det lureste er å feste litt tråder underveis, så blir det ikke så overveldende på slutten. Eller ta med trådfestinga til badeplassen, så kan du kombinere trådfest og tørke etter bad. Jeg har strikket og festet tråder på begge ermene allerede, og det er dette strikketøyet som blir strikket på for tiden, for det er gøy å stikke hånda nedi smånøstene og finne hvilken farge som skal neste gang. Og så blir vrangsida ut denne gangen, for å smelte fargene ennå mer sammen. 

2 kommentarer:

  1. Heilt nydeleg! Godt tips å snu vrangsida ut. Eg ynskjer meg ein bloggpost om korleis du festar trådar ein gong.

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for innspill! Er veldig glad for tips om hva som er interessant å lese om.

      Slett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.