30. mai 2018

Sommerstrikking


Så? Strikker du i varmen? Eller har badelivet og grilling og tropevarme tatt knekken på strikkelysten? Annki og jeg har økt prosentandelen som strikker både på Søremga og Huk, så om du lurer på om det er sosialt akseptert å ta frem strikkepinner og garn på stranda, så kan vi hjelpsomt bekrefte at det er null problem. Annet enn at du får hvite merker i albuebøyen, siden sola ikke kommer like godt til når du holder strikketøyet. Men det er fint når en hobby setter spor. Og ps! Jeg bada på Huk! Det var så mye mennesker st jeg var i tvil om jeg badet i havet eller folkehavet, men jeg har altså badet i sjøen i mai! Trompetfanfare, takk. 


Som veskestrikketøy har jeg en silkesinglet på pinnene. Det får meg til å føle meg som et luksusdyr å strikke i ren morbærsilke som er glanfullt og supermykt. Ja til mer glamour i hverdagen! 

Silkenøstet synes det var såpass uglamorøst å bli stappa oppi veska sammen med halspastiller, bilnøkkel, leppepomade og falmede kvitteringer, at det kjørte skikkelig divahevn og laget verdens største floke i veska. To (!) Kvelder senere har jeg løst floken, men det innebar å måtte kutte tråden flere steder. Silke er så glatt at når det først har snurret seg i en knute, så biter knuten seg fast. Men vi er venner nå. 

4 kommentarer:

 1. Enda godt at dere endte opp som venner igjen, da ;)
  Og ja, jeg strikker om sommeren også. Men det blir små, lette prosjekt. Og så blir det ikke så mange omgangene på de varmeste dagene.

  SvarSlett
 2. Hoho! Ja til finværsstrikk!

  SvarSlett
 3. Sånn rent bortsett fra i audiens hos Kongen (kanskje - dersom du ikke er kalt inn fpå grunn av dine strikkeferdigheter)så kan jeg ikke se at det skal finnes et sted eller en situasjon hvor stikking ikke skal være sosialt akseptert.
  Selv ahr jeg Lettlopi på pinnene for tiden og det er lite kompartibelt med 30 grader og solkrem. (Må visst starte på nytt prosjekt selv om det pågående er langt fra ferdig....)

  SvarSlett
 4. Så lekkert med silkestrikk! Jeg nyter ellers livet i langt mer strikkevennlig klima i Nord-Norge og er slett ikke misunnelig. (Det er faktisk nesten helt sant.)

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.