6. april 2018

Operasjon Redd fuglejakka!

IMG_8320

Fuglejakka har ligget i strikkekurven i tre år.
Det er en litt dårlig strategi når man har et barn i vekst, for da vokser barnet ifra jakka før den i det hele tatt er ferdig, og da forsvinner pågangsmot, motivasjon og alt som skal til for at strikkejakker skal bli et fullført plagg.

Nå har jeg heldigvis vært så smart at jeg er eldst i søskenflokken, og brødrene mine har fylt på med nevøer og nieser, så om noe blir for seint ferdig til mine barn, så kan jeg overraske yngre slektninger med strikkeplagg. Så får vi se om det er en gledelig overraskelse, eller ei.

Strikkejakka har egentlig ikke hatt en lykkelig oppvekst. Først gikk jeg tom for garn (det gjør jeg ofte, uten å lære noe av det), og da var Pickles utsolgt for hvitt Pickles Pure wool. Da havnet strikkejakka langt bak i kurven.

Så var jeg litt i tvil om fuglene på forsiden skulle ha mer fyll rundt seg for å unngå lange trådsprang, og puttet inn hjerter i mønsterett, med plan om å brodere på flere hjerter til slutt på de som manglet hjerter. Men tanken på å sy maskesting pent, dyttet jakka på nytt ned i kurven.

Og da jeg etter tre år, eh, ja, det ble såpass lenge jakka fikk ligge og tenke seg om, så var jeg usikker på hvordan jeg skulle felle ved skuldrene for å få fuglene til å møte opp med raglanfellinga.


IMG_8315

Lettere overgitt hoderisting fra datteren her over halsåpningen, som ikke akkurat er halsåpning, men halsåpning- og store deler av skulderen- åpning. Altså, jeg kan jo strikke et skjerf og dandere pent over, men det er jo en fordel at jakka ikke er for kort i skulderpartiet.

Og den er for liten. Joda, den skvises på, men den er tydelig for liten.

Sukk.

Sånn på plussiden:
Den er utrolig fin! Og varm! Og tofarget strikk varmer jo, selv om den veier 210 gram, altså en lettvekter av en jakke. Og til å være egenkomponert, så er den nesten helt som jeg vil ha den. Nesten. Sånn bortsett fra detaljer som halsåpningen og størrelsen.


IMG_8298

Og er det ikke litt befriende at storstrikkere ikke alltid får ting til?

Men jeg er blitt litt besatt av at fuglejakka ikke får lov til å gå inn i historien som håpløs.

Altså møtte jeg på syklubb med jakka under armen for å høre hva jeg kunne gjøre når jeg har iverksatt Operasjon Redd Fuglejakka.

Fakkeltog og underskriftskampanje utgår i redningsoperasjonen.

Men gode forslag kom inn.

Siden den er strikket rundt og klippet opp, så er det vanskelig å rekke opp halsvrangborden og strikker videre på mønsteret, siden det nok blir forskjell i strikkefasthet og det er litt drit å plukke opp masker videre. Men jeg kan strikke ny halsvrangbord, forlenge den og strikke den så lang at det blir en halskrage som kan brettes utover skuldre. Kan bli kult.

Den kan også miste vrangborden i halsen, forsøke strikke videre på mønsteret frem og tilbake til skulderene er felt, og så få ny vrangbord.

Eller den kan bli sitteunderlag. Neida.

IMG_8284

To be continued, altså!

Men den skal komme i havn. Strikkekurven nekter å ta den tilbake igjen, den må ut og fly. Den skal bli ferdig.

Wish me luck!

3 kommentarer:

  1. Oppbyggelig å høre om utfordringer og, ja, ikke bare det som går glatt! Fint mønster:) Lykke til med løsningen! Liker krageideen.

    SvarSlett
  2. Hei, Hvis du har klippet opp etter at du har strikket halskanten så er det litt vanskeligere, men det går an å ta opp knappestolpene, klippe av vrangborden oppe til litt over mønsteret også rekke opp ned til mønsteret og ta opp maskene igjen. Da må du jukse til overgangen foran der du har sydd. Legge opp et par nye masker på hver side og strikke jakken lengre (fram og tilbake). Lage ny vrangbord og kanppestolper.LL

    SvarSlett
  3. Årh som jeg bare ELSKER dine blogopslag...og din finurlige text for slet ikke at tale om de vidunderlige billeder. TAK for dig! Mht. redningsaktionen så er jeg ikke spor i tvivl om at dit eget forslag nummer et er det rette for denne smukke fuglejakke! bare sæt igang...den bliver elskeligere af at blive færdig - derom ingen tvivl! Men uanset...så er den superfin med din lille indeni...man glemme helt at den ser for lille ud! Good luck!

    SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.