1. april 2018

Elegante varmeovner


La meg presentere; votter som varmer veldig. Tykke, enkle votter innerst, og allerede der tenker jeg at, joda, disse har mulighet til å holde varmen bra, og så oioioi, så strikker du en vott på utsiden. Snakker om varmt med varmt på. Men dette yttertrekket gjør de enkle, greie vottene innerst til å stå frem som ballets dronning, med blondestrikk og hull og allting. Men denne ballets dronning har fornuftig undertøy, sånn at de kan være elegante med hull og greier, og allikevel ikke fryse på seg elendighet. 

Det fornuftige undertøyet består her av en tråd Plötulopi og en tråd med Pickles Pure wool. De passet utrolig fint sammen i meleringen, og faktisk kunne jeg stoppet der, for bakgrunnen var så fin at det nesten var litt teit å dekke det meste over med en yttervott. Men vottene var klar for ball. 
Her koser de seg på ullspa i nattestimene, jeg måtte strikke dem ferdig før jeg tuslet i seng. Hullmønsteret gikk raskt å memorere, så etter jeg hadde plukket opp masker til yttertrekket, så var det ganske kjapt å strikke. 

Jeg følte meg veldig dedikert i vottestrikkingen som først strikker et par votter, for så å plukke opp masker rundt mansjetten og strikke enda et par votter for å ha på utsiden. Det hjalp at håndflata var i glattstrikk, da raste det avgårde. Så fine ble de!

Så fine at de ble gitt bort med en gang til mamma, som takk for påskefrokoster og rent sengetøy og strikketid til mor mens barna invaderte fettere og kusine.

Men jeg har jo masse fargekombinasjoner på lur, disse er jo supre dypdykk i lageret. Her brukte jeg Pickles Purewool og Plötulopi til mansjett og innervott, og Finull til yttertrekk. Jeg har allerede et nytt par på pinnene i dobbel finull til innervott, og muligens noe angora eller alpakka til utsiden, sånn for å kjøre pusestyle på blondemønsteret.

Jeg kikker nå på alle finullrestene mine og alle garn som kan egne seg for å strikkes på pinne 4 til innervotter, for der er det jommen endel muligheter for de enkle bakgrunnsvottene i enten dobbel tråd som Finull, eller enkel tråd som... øh, jeg må leter litt i lagret.

Totalt endte vottene på 80 gram, og siden alt var fra påbegynte nøster, så er det ikke lett å vite hvor mye av hver garntype. Tunge til å være votter, men varmeovner er jo ikke i klassen lettvektere.

Mønsteret er gratis. Hilda mittens heter de. Et lite tips; det er litt kronglete skrevet, men har du strikket votter før, så går det greit.2 kommentarer:

 1. Wunderschön... Så fint. Jeg liker veldig.
  Takk for LINK. Takk at du deler.
  Herlig garn du tok.
  God påske fortsatt.
  Hilsen fra Viola

  SvarSlett
 2. Oi, de var flotte, må strikkes! Nyt den siste fridag, Happy Knitting!

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.