20. februar 2018

Sterkt vanedannende

20180220_123928

Hadde noen fått nyss i hvor avhengighetsskapende stripestrikk er, så hadde det havnet rett på fy-lista sammen med nikotin og morfin. Garnnøster hadde kommet med advarsler på magebåndet, og det hadde blitt attensårsgrense i garnbutikken. Det illegale markedet hadde blitt et mykt og koselig sted. Og fargerikt.

Bare prøv selv. Prøv å stoppe etter to striper.
Prøv.


Ha! Det var det jeg sa, det er nesten umulig. Det krever en viljestyrke større enn deg selv.

Kombiner stripene med den livsfarlige komboen mykt garn og babygenser som gir resultater kjapt, så er det umulig å legge fra seg. Avhengigheten bare øker, og snart hvisker du -"bare en stripe til!" når de rundt deg prøver knekke fingrene dine løs fra strikketøyet.

Jeg fikk grønt lys for å strikke igjen av både lege og fysioterapeut etter noen uker etter armbruddet. Fint at du kommer gang med å bruke armen - hørte jeg høyt og tydelig. Neste setning med at jeg ikke trengte overdrive i starten hørte jeg ikke, jeg var langt inne i stripeverdenen allerede. Striper! Garn! Aaaaah!


20180220_124418

100 gram totalt med alpakkagarn i mørkegrå, lysegrå og petrol ble til en enkel nøstebarngenser i str 6 mnd. Det er et gammelt gratismønster jeg bruker ofte som grunnmodell til barnestrikk, kjekt med en basisoppskrift  som passer til mye av garnet jeg har i lageret. Her har jeg brukt Drops Alpaca sammen med Sandnes Minialpakka (petrolstripene) og kastet et øye på Ravello  som er en stripeklassiker med striper som ikke går helt ned.

5 kommentarer:

 1. Enig med deg der,striper er skumle. Bare en til.....

  SvarSlett
 2. Kjempefine fartsstriper. Bra at armen er i drift.

  SvarSlett
 3. Kjenner igjen dette med striper. Jeg prøver noen gang å unngå striper, men nesten alt jeg strikker har striper på en eller annen måte. Striper er topp! Fint du kan strikke igjen.

  SvarSlett
 4. Hehehe... Veldig greit å kunne strikke igjen, da. Og veldig fin genser, og en kjekk måte å bruke opp litt rester på. Har visst noe av det liggende.

  SvarSlett
 5. Flott, Nå er jeg ferdig med prinsessa sin stripegenser, tusen takk for tips til mønster!

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.