13. november 2016

Dagens fargeanbefalingJeg strikker jakke til sønnen i verdens fineste brunfarge, kanelfarget brun i Filcolanas Peruvian Highland wool som jeg kjøper hos 123knit.dk.  En arbeidshest av et garn, ren ull som barnet ikke synes klør. 

Nyanser har mye å si i strikkeplagg. Jeg leter ofte etter den spesielle nyansen jeg har tenkt meg, for det er forskjell på rustrød, dyprød, lyserød, tomatrød, signalrød, bonderød. Eller nøttebrun, sjokoladebrun, mørkebrun, lysebrun og kamel? 

Har du noen farger du leter etter? Jeg leyer etter den perfekte grønn, en mellomting mellom klar gressgrønn og flaskegrønn. Eller klar rød med litt mørkt i, dyprød. Eller gyllengul på grensen til oransje. 

Og har du funnet dem i garn? Grønnfargen har jeg funnet i Rauma lammeull, rødfargen i Kauni og gulfargen i Pickles Pure wool. Og nå har jeg funnet brun. 

3 kommentarer:

  1. Flott farge, til å spise opp! Jeg liker forskjellige nyanser, har egentlig ikke noen spesiell favoritt. Jeg kan like mange grønnfarger som ligger i området gressgrønn/flaskegrønn/smaragd f eks. Og jeg faller stort sett for alle blågrønne nyanser. Men jeg er enig med deg om den røde til Kauni, har den i lageret mitt. Nydelig farge!

    SvarSlett
  2. Kanelbrunt var en fin nyanse! Jeg savner ofte mer å velge mellom, ikke mange garnsorter som har så mye annet enn basisfargene å by på.

    SvarSlett
  3. Faktisk en flott brunfarge (sagt av ei som aldri bruker brunt altså...) Jeg bruker mer tid på å finne riktige farger enn å strikke føles det som. Finner det meste i Finull og Kauni. Men en god gul og en mørk grønngul som komplementærfarge til cherise er nærmest umulig å finne i ull.

    SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.