14. oktober 2016

Votteskuffen min


Nå som høsten har satt i gang, så pleier jeg ta en liten rens i votteskuffen og sjekke hva som ligger der, og hva som fungerer og hva som skal parkeres. Og når de først var ute av skuffen, så var det jo fristende å ta gruppebilde av herligheten. 

Her er hverdagsvottene mine! 
Øverst fra venstre henger Diamantvottene i Sandnes Tove, Tistelvotter i Sandnes Minialpakka, Færøyske votter i Finull, Skjærevotter i Rauma Lammeull, Northman mitts i Finull og lilla mohair inni. Nederste rad fra venstre er Geitramsvotter i Finsk ull, Blomekransvotter i finull (tovede) og Eventyrlauvvotter i FinuJl. (Linkene leder til tidligere blogginnlegg der hver vott er beskrevet med linker til mønster, garnmengder og garntype). 

Jeg aner et lite mønster i fargevalg, gitt. Men klassikeren svart og hvitt i kombinasjon er superfint til votter, og passer til de fleste jakkene jeg har. Ok, så er nesten alle jakkene mine svarte, som de fleste nordmenn om vinteren. 

Det er ikke hemmelig at jeg liker best Finull til votter, siden jeg er en frossenpinn, og synes at votter i superwashgarn er merkbart kaldere. Jeg liker de som tover seg til hånda mi, og helst vil jeg ha smale votter som sitter tett på, for store votter klarer ikke mine kalde hender varme opp inni. 
Jeg skulle skrytt av Finull pga fargeutvalget, men bildet forteller jo at jeg bruker ikke så mange farger til votter... Kanskje vi burde tatt flere bilder av hverdagsplaggene våre? Gi dem litt kjærlighet, oppmerksomhet og en liten vask så de er klar for tjeneste en sesong til? Hvor mange vottepar trenger en voksen kvinne? En skuff har jo plass til endel, og siden min vottesesong er så lang (september til mars/april), så blir mine flittig brukt, så jeg sliter ut votter. Et kompliment til et strikkeplagg. 


Og kan jeg se votteskuffen din? 

12 kommentarer:

 1. Ja super - for en fantastisk utvalg. Jeg liker færøyske vottene.
  Ha mange takk for link. Hilsen til deg. Ønskers god helg... med solen???
  vi ha så masse grå himmelen... håper høsten kommer snart med farger sin. Men så er strikketøy i bruk - strikkehelgen -
  Klem fra Viola

  SvarSlett
 2. <oi, her var det mye flott! Nei, du kan ikke se min, der er det ikke mye, trenger nytt! :-) God helg til deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Men da har du god grunn til å kose deg med litt vottestrikk! Jeg har jo litt mange nå.

   Slett
 3. Spennende å se votteskuffen din 😊 Jeg liker også smale votter, men jeg er kanskje met tilfeldig i fargevalg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har lite som passer sammen, så selv om vottene er like i fargene, er lue, sjal og votter i alle mulige farger.

   Slett
 4. Nydelige votter! Fikk veldig lyst til å strikke Færøy-votter eller de med sjura på. Har aldri strikket voksenvotter, bare ørtoførti til unger. Veldig god ide å ta en votteskuffrens nå! Tror jeg har noen passe utslitte nå...Takk for stadig inspirerende og morsom blogg:)

  Strikkfrid

  SvarSlett
 5. Skuffen med strikkede vanter er TOM!!! Måske jeg skulle prøve? Til grngæld har jeg lige sorteret i sokkeskuffen, og der hænger nu 13 par nyvaskede sokker på tørrestativet ��
  Billede? Nix, det er rodet og mørkt, og udenfor regner det. Oplagt mulighed for at indtage sofaen med strikketøjet og en kande te ☕️
  God søndag

  SvarSlett
  Svar
  1. Tom? Hva? Hihi! Perfekt anledning å strikke noen fine, det er mye vakkert i votter.

   Slett
 6. Så utrolig mange fine votter du har! Skal vise min votteskuff ved en senere anledning.

  SvarSlett
 7. Takk for titten, herlig! Ja, jeg har vel noen votter liggende. Ikke som nødvendigvis er i bruk (jeg har ikke fått til å strikke noen det ikke blåser tvers igjennom), men skal se om jeg får samlet dem til gruppebilde en vakker dag!

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.