17. oktober 2016

Kranglete mohairLangjakka jeg strikker til frøkna i ull og mohair får ermer ved at jeg plukker opp masker rundt ermeåpningen og strikker meg nedover ermet. En skikkelig fluffete sky av en jakke, den er myk og fluffy og sukkerspinnsøt (sånn uten alt klisset sukkerspinn medfører). 

Venstre erme er krysset av listen, nå er det høyre som står for tur. Eller, jeg må finne ut hvor veien går videre herfra. 

Jeg har nemlig kommet godt i gang på høyre erme. Plukket opp masker og strikket i vei, og når jeg i fullt firsprang nedover og det er masse, masse masker i dette ermet, så er det noe som slår meg; disse omgangene tar lenger tid enn forrige erme? Mystiske greier. 

En kjapp måling senere viser en hel pekefingerlengde i forskjell i bredden på høyre og venstre erme. Bommet ørlite (ok, da, veldig) med maskeantallet, og da kommer problemet; hva nå? 

Å rekke opp mohair er ikke noe mohairgarnet har tenkt at du skal gjøre sånn i all hast. De gamle Eidsvollkarene lovet hverandre Evig og tro til Dovre faller, men skulle de hatt noe mer håndfast enn det, så er det Evig og tro til mohairen løsner. Her skal det jobbes, mener garnet. Der to masker mohair er forent, skal ikke mennesker skille. 

Så jeg har ikke annet valg enn å kjøre bicepsøvelser på sjuåringens høyrearm. Kun den. Venstre får ikke være med, for den får jo plass i jakka. Men skal høyre arm matche høyre erme, så må vi sette igang med harde økter for høyrearmen. Bytte ut skriveblyanten med en betongblyant, bære skolesekken kun på høyre arm, løfte seg opp etter høyrearmen. 

For å rekke opp ermet, det skal mohairen bli to om. Da er det lettere å gjøre noe med armen, ikke ermet. 4 kommentarer:

 1. Åh, herlig! Sånn etter at latteranfallet har lagt seg, kan det hende jeg får fram at flere snakker om å legge mohair i fryseren for å kunne rekke det opp. Har ikke prøvd det selv.

  Strikkfrid

  SvarSlett
 2. Huffda! Å rekke opp mohair er ingen spøk!

  Hvor langt har du kommet, da? Og har du nok garn til et nytt erme? I så fall hadde jeg gjort kort prosess og brukt saksen. Opprekket mohair ser ofte nokså pjusk ut, og feltet (eller ermet) som strikkes får fort et litt slitt utseende sammenlignet med resten av plagget.

  Å trene opp en super-biceps høres nesten ut som den enkleste løsningen, hehe.

  SvarSlett
 3. Jeg tenkte som mimouna, det enkleste er saks ... Men nå som du endelig har fått tak i garnet du manglet er det kanskje ikke en mulighet?

  SvarSlett
 4. Uuuuupps!
  Lykke til med å treningen ;)

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.