22. september 2016

Første dose er gratis


Et velkjent triks for å rekruttere (eller gjøre noen avhengig) er å legge til rette, senke terskelen for det som er vanskelig, og gjøre det lystbetont. Og gjerne la stoffene flomme gratis. Jeg har jo et håp om at ungene vil finne glede i å bruke hendene og skape noe (ok, jeg innrømmer, strikking hadde vært ekstra stas), så jeg hopper på hver gang de viser interesse, slik som jeg selv fikk da jeg viste interesse for strikking. Mamma betalte garn for meg da jeg som tenåring strikket gensere, og jeg fikk eget garn og i de fargene jeg ønsket meg, ikke rester. Det gjorde strikkinga ekstra gøy, syntes jeg, det var bra ull og gode pinner, og det gav fine resultat. Og det håper jeg å gi videre til neste generasjon. 

Strikking er ikke så interessant, synes snartsju, men å sy er gøy. Såpass moro at hun veldig gjerne ville hjelpe meg med å sy sammen to lappetepper vi strikket på jobb i barselgave, og hun fikk sy litt, og pent ble det, med en dypt konsentrert elev.
Så hun kom stadig og lurte på om vi skulle sy mere, og har hatt sansen de gangene vi har testet litt korssting, så nå har hun fått et eget lite korsstingsbilde å sy på, et sett med påtrykt stramei, garn og nål. Jeg fester tråder og tipser om syretning og sånt, og så syr vi litt sånn innimellom, og nå får jeg ikke lov til å sy på dette, for dette er hennes.

Så det rekrutteres. Welcome to the dark side, young padwan.

8 kommentarer:

 1. Høres ut som en veldig lur måte å påvirke dem på :)
  God helg!

  SvarSlett
 2. Så koselig at hun interesserer seg for kreative sysler. Jeg lærte meg å strikke ved å bruke samme strategi. Jeg fant noe jeg ville strikke uten å tenke på vanskelighetsgrad i det hele tatt. Det ble til et babysett i mønsterstrikk fullt av skjønnhetsfeil, men jeg ble i hvert fall bitt av strikkebasilen. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Motivasjon er en stor faktor! Det er gøy å lage noe som utfordrer og gir mestring.

   Slett
 3. Viktig det du sier om godt garn og riktige pinner. Jeg fikk også gå sammen med mamma til garnbutikken og velge ut mønstre og garn til mine strikkeprosjekter. Uhyre viktig å støtte opp om interessen. Flink jente du har som syr, det blir nok litt strikking etter hvert 🌸

  SvarSlett
 4. Ikke det verste å få ungene hektet på! Ser at mange velger litt andre uttryksformer enn foreldrene. Datteren min mente det var helt unødvendig for henne å lære å strikke, for hun kunne aldri konkurrere med meg likevel. Men hun har gått flere keramikk-kurs, og elsker å tegne.

  Gode materialer og redskaper er alfa og omega! Ellers går de fort lei.

  SvarSlett
 5. Det lykkedes mig ikke at indfange hverken søn eller datter som børn, men da min ca 20-årige datter talte om at hækle tøjdyr, åbnede jeg omgående garnlageret og hjalp hende i gang. STOR FORNØJELSE, men strikkepindene, som er mine absolutte favoritter, kommer hun vist ikke til at gribe lige med det første. Man kan altid håbe....
  Gitte

  SvarSlett
 6. Så gøy og lese om din strikkeinteresse som din mor bygde opp under - akkurat på samme måte som min. Det var dårlig råd, og ikke så mye nye klær å få, men om jeg ville strikke, se da var saken en helt annen. Dermed hadde jeg ny genser nesten hver uke - og strikket har jeg gjort siden jeg var femten (og litt før det også). Hilsen Siri

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.