13. februar 2016

Mammutsalget 2016Siden jeg er glad i å HA bøker, og ikke bare låne på biblioteket (selv om det er greit det og), så er sånt som Mammutsalget fine greier. 

Jeg må alltid sjekke hva som er av strikkebøker på salget, om det er noen som jeg har gått glippp av, eller om jeg har ventet med vilje til de kom på salg. 

Av de som er på salg i år, har jeg endel (host,host). (Ikke sponset, jeg har kjøpt de sjøl.) 

Kan anbefale Klassisk barnestrikk av Tove Fevang, en fin samling av gamle Sandnesmønstre til barn i 2-8 år, mye klassisk der. Genseren på utsiden skulle jeg gjerne strikket, feks.  Men det beste med boka er det laaange monteringskapittelet som har bildeforklaringer med trinn for trinn. Verdt å kjøpe bare for den biten. 

Strikk i strid anbefales bare fordi den er uhøytidelig, morsom, og er fin gave til rødstrømper og gamle naturvernere. Eller en fin gave til de som absolutt ikke er det, sånn for for å erte. Hva med en Pussy Riot maske i skibakken? Fnis. 

Islandsk strikk fordi islandsgensere er fine, og boka har variasjoner over de tradisjonelle islandsgenserne. Ikke bare gamle ting ,men nye varianter og.

Strikkede skatter har jeg i bokhylla. Den har endel spesielle gensere og kofter, så jeg har ikke strikket noe fra den, men den har endel fint om mønsterne som har vandret i folkekunsten, og symbolbruk. Og endel fine teknikker er forklart, av de gamle teknikkene. 

Strikk til barn -sjarm i hver maske av Marte Helgetun er fin den og, om du vil ha enkle, greie plagg til barn mellom 0-6 år. Den er greit forklart, og jeg liker de enkle snittene. Grei bok for de som vil strikke til barn, men som ikke har strikka så mye. 0-6 år er litt lite (subjektiv her, men det er vel fordi jeg ikke har unger i den aldersgruppa lenger...) 

Lekre masker og lekne sting har inspirerende bilder og ny vri på endel tradisjonsstrikk. Mye vakkert. Ganske feminint og fint med broderi på strikk. Fin inspirasjonsbok, for min del blir det litt mye pynt, men jeg er av praktisktypen. 

Strikk en dukkegarderobe - har de fineste dukkeklærne jeg har sett på en stund. Jeg har kjøpt boka, selv om dukkene her i huset bare kler av seg, og ikke kles på. Det er fine plagg, med lekre linjer. Rett og slett stilige plagg skalert ned til dukkestørrelse. Elegant fashion for deg som er laget av plast og er 46 cm (Eller noe i den duren)  høy. 

Strikk smått har jeg i bokhylla på svensk. Jeg kjøpte den litt på måfå, men har ikke falt for noe spesielt i boka. Enkle oppskrifter til babyer. Jeg var innom Ark.no for å finne linkene til bøkene (greit å kunne lese lengre anmeldelser enn mine, om det var noen som var interessante), og her er Arks gavetips til Morsdag og Valentine. Med ryddebok som førstetips. Jaha? Minne Mor eller Kjæresten om at det trengs å ryddes? Superromantisk. 


1 kommentar:

  1. Har et par jeg må kikke på, ja.... sa hun som om hun ikke hadde bokhylla full fra før, lizm..

    SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.