16. januar 2016

Mössan

IMG_4886

Luebilder, ass!

Jeg har prøvd i to uker å få tatt et ok bilde av meg med lua på, men etter å funnet at  mobilkameraet mitt er fullt av bilder i feil lys, feil vinkel, feil lue (gah!) så fikk jeg hjelp av mannen min da vi gikk på skøyter idag.

IMG_4888

Men hvilken lue er den fargerike saken der, da?

Det er mysteriemössan fra Nördic knitting, det var mysteriestrikk på bloggen deres i romjula, og jeg inviterte smårestene i tynnull-lageret mitt til å bli med. Garnet fikk bestemme selv hvordan rekkefølgen skulle bli, og jeg ble litt ivrig da jeg skulle finne fram farger, så den ble fargerik, og glemte helt at på huet foretrekker jeg ensfarget.

Men som Birgit på jobben sa da jeg ymtet frempå at det var litt vel fargelapskaus; om vinteren trenger vi farger. Om sommeren når alt blomstrer, da bruker vi masse farger, men nå som alt er hvitt og grått ute, da trenger vi noe som lyser opp, særlig til alle de mørke jakkene vi bruker.

Og akkurat det er jo sant.

Så fargeeksplosjonen får fortsette på knotten en stund til. Eller så kan jeg strikke den på nytt i færre farger. Det er ikke verre.


IMG_4896

Dette er etterbildene til lua, da den fikk en tovetur i tørketrommelen da lua var ferdig.

IMG_4849

Lua så nemlig sånn ut da den var ferdig, en veldig vid lue, nesten som en reggaelue, og som datt av hodet i vinden. Det var ikke oppskriften sin feil, det var jeg som ikke orket å strikke den på pinne og, og dermed havnet med en mye større lue enn det som er i oppskriften.

Men nå man strikker i ren ull, så gjør det ikke noe at den er for stor. Jeg skylte lua opp i vasken, og hev den våt inn i tørketrommelen. Så sjekket jeg etter noen minutter om lua var blitt mindre. Og så glemte jeg den litt, så den ble enda mindre.

Et godt tovetips der altså; tov i tørketrommelen. Så kan du stoppe akkurat når du vil. Og vreng lua, så kommer mønsteret bedre frem når du tover.


IMG_4837

Den er nesten finere inni! Når mønsteret viskes ut i trådsprang, men du allikevel kan skimte formene. Og nå som den er lett tovet, er den myyyk og varm.

Mysteriemössan ligger som gratismønster på Nördic knitting (anbefaler podcasten deres!), og det ligger der til 30.januar. Det er jo ikke er mysterie lenger nå som lua er ferdig, men ta en titt på instagramtagen #nördicknitting, så finner du utrolig mange fine fargekomboer.

13 kommentarer:

 1. Den var aldeles nydelig, helt perfekt! Bruk den med stolthet.
  Det er så alt for mange grå og svarte klær der ute.
  Du kommer til å høste komplimenter i hauger og spann!
  God lørdag.

  SvarSlett
 2. Synes lua var kjempe tøff. Kjempe gøy å se et slikt fargerikt prosjekt. Jeg synes kollegaen din hadde et kjempe godt poeng. Ja, til mere farger.

  SvarSlett
 3. Farger skaper glede. Lua var kjempefin. Takk for tipset om toving i tørketrommel.

  SvarSlett
 4. Farger må en ha ja !
  Fin lue, som fikk seg litt krymp.
  Takk for tips om bruk av tørketrommel ved toving, det skal prøves ut.

  SvarSlett
 5. Fint med farger om vinteren.Og lurt å tove i tørketrommel, den ser veldig myk og deilig ut.

  SvarSlett
 6. Kjempefin og kledelig!
  Helt enig med Birgit; hurra for farger, året rundt!

  SvarSlett
 7. Den ble kjempe flott! Ja til mer farger :)

  SvarSlett
 8. Så utrolig fin den ble - synes ikke det ble for mye farger, du har jo valgt farger som passer innmari godt sammen :)

  SvarSlett
 9. Glad lue! Og takk for tove-tips .

  SvarSlett
 10. Nydelig lue i herlig farger, flott dame! ;-)

  SvarSlett
 11. Så stilig - og gøy når du kan bruke lua på begge sider... Klok kollega du har - hva gjør vi i grått og sort når alt er mørkt og trist på vinteren - blir enda tristere, sortere og gråere!!! Min kampsak!!!! Heia for farger hele året - og du stråler i farger!!!

  SvarSlett
 12. Toveipset tas med, skal snart tove noen votter, så får vi se om jeg takker for tipset etterpå ;)

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.