10. januar 2016

Monsterrumpe


Folketallet øker. 

Denne gangen feirer jeg folketalløkningen med å sende en liten monsterbukse til en jeg gikk sammen med på Blindern. Hun lot meg sniffe kaffen hennes da vi satt og fulgte morgenforelesninger på KJ120, siden jeg ikke drakk kaffe, men syntes kaffe luktet godt i det minste. Kjemien ble mye hyggeligere sånn. 

Og monsterbukser til barn går aldri av mote. Begge mine har hatt fjes på rumpa. eldste i 2008, og yngste i 2013. Denne gangen har jeg strikket en minimonster i 3 mndstørrelse, så den passer vel et sekund eller noe, før sånne småttiser farer forbi i størrelsen. Men det er jo greit at buksa passer nå, og ikke i sommer? 

Jeg strikket den ensfarget i okerfarget Sterk og med svart munnhule, kunne brukt rød, men likte det svarte til. 
Og knapper med dingleøyne er kjekt når det ikke er såå gøy å sy på øyne med maskesting. Jeg var i tvil om de kom til å holde greit, men det tok et år før vi klarte å miste samme type øye på yngstes monsterbukse, og da var hun en aktiv fireåring. Så jeg tror at en tremånederssneip ikke klarer å få den av. 

Vil du ha monsterumpe?

Oppsøk en kirurg, eller strikk deg bukse med smil. Anbefaler den strikkede versjonen. Bruk feks duBedåres gratismønster om munnen til monsteret, og om du vil strikke en annen størrelse, kan du bruke enhver bukseoppskrift, bare du strikker en forhøyning bak, som blir munnen. Jeg laget linning øverst og har buksestrikk i løpegangen, for det sitter bedre på enn sånn med knyting, synes jeg. 

Jeg brukte en babybukseoppskrift fra Strikk meir til Nøstebarn, og 80 gram Sterk, og litt ukjent svart garn til munnen. Og så broderer du tenna med maskesting, eller syr på filttenner, eller hekler en tann eller ti og syr på. Og blir det rart, så gjør det ikke noe. Tross alt er det et monsterflir vi snakker om. 


10 kommentarer:

 1. He he - veldig kul!! Og gul!! Så koselig at du strikker til andre - denne må jo bli en hit!!!

  SvarSlett
 2. Virkelig fin. Lillebror i huset må jo få en sånn :)

  SvarSlett
 3. Stilig bukse! Syns det passer godt med svart munn, jeg :)

  SvarSlett
 4. Ha ha! Den ble kjempe kul i gul! :)

  SvarSlett
 5. Herlig! Denne må man jo bare bli i godt humør av :)

  (Jeg gikk glipp av dette innlegget da det kom, og ut fra datoen på kommentarene er det tydeligvis flere som har det - ser ut som Blogger har litt hikke for tiden ... Tenkte jeg bare ville nevne det!)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er jeg som har kløna i kulissene med innleggskladder osv. Så heldigvis er det ikke Blogger, for den har hatt hikke før, og det var ikke så gøy.

   Men takk for at du sier ifra, det hender jo det er tekniske ting som gjør at ingen ser innleggene, og da er det greit å vite at det er kluss og ikke leserne som har forsvunnet :)

   Slett
  2. Ah :) Godt det ikke var Blogger denne gangen da!

   Slett
 6. Du inspirerer til nytt monsterstrikk, lengesiden en slik har blitt strikket, men de blir jo så godt mottatt så burde lage fler :)

  SvarSlett
 7. Så stilig! Har strikket til min yngste før. Fikk ny inspirasjon. En kjær nevø må ha monsterbukse ser jeg :) Flott bukse i lekre farger! :))

  Fin-fin tirsdag til deg!

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.