6. desember 2015

I hovedrollen, garnet!

IMG_4572

Babysilk er et av favorittgarnene mine.Det er mykt, godt å strikke med, har fine farger, er litt eksklusivt (siden det er laget av babyer og silke, eh... vent litt, babyalpakkahår og silke var det).
Da godtar jeg at det siger litt, som alpakka gjør. Gjø'kke no. Det er så mykt og fint.

Så da jeg hadde litt lillarester av Babysilk i kommoden fra tidligere, var det en god kandidat da jeg fant ut at jeg skulle strikke leggvarmere til frøkna, for å ha noe som varmer på beina nå man skal på ballettrening, feks. Eller vil forlenge kjolesesongen litt til. Leggvarmere er åttitall for meg, og jeg er sikker på at du kan høre flashdance om du legger øret inntil leggvarmerne, men ok, leggvarmere er praktiske greier som går kjapt å strikke, og er et alternativ de gangene ullbukse er too much, men leggvarmere er innafor.IMG_4555

Jeg brukte maskeantallet som om jeg ville strikket lange strømper, og strikket til de var lange og gikk over kneet. 1 rett, 1 vrang til jeg gikk lei, og strikket en til.


Untitled

Siden jeg fikk smaken på Babysilk igjen, så var det ikke så vanskelig å kjøpe et nøste til for å spe på restene, og strikke seg enda en Rikkelue. Rikke er en favoritt, en baggy lue som sitter godt, og som er så enkel at garnet spiller hovedrollen.Det er som å strikke en vaskeklut, og så sy sammen til en lue.

Men har du ikke to Rikkeluer fra før, Merete? - spør en som har oversikt over luebeholdningen,i hjemmet.

-Joda, en rosa og en lilla fra før. Men siden den første har videt seg for mye ut etter flittig bruk (Babysilk i den og, så jeg vet at det er teit å gjenta lua i babysilk), og den andre ligger på en rasteplass langs sørlandkysten, så var det en god ide å strikke ny, nå som frosten biter i øra. Og det er et godt tegn når man har lyst til å strikke et mønster på nytt. Da er det noe som blir brukt, noe som er musikk i ørene til strikkere.


En liten PS til slutt; RIXT, du har vunnet Spikerluemønster, gi lyd! (enten til meretemonster@gmail.com) eller på facebooksiden. Jeg trenger en mailadresse som vi kan sende mønsteret til. 


6 kommentarer:

 1. Litt 80 tall nostalgi der ja , men de er kjekke å ha.
  Og man kan aldri få for mange Rikke luer. Den er jo så fin og god å bruke.

  Babysilk har jeg ikke strikket noe av enda, men har en del nøster som er beregnet til
  Peasy.
  Ha ei go 2 søndag i advent

  SvarSlett
 2. Så deilig med leggvarmere. Har ikke strikket så mye av dette garnet, men det må jeg få gjort noe med. Nydelig lillafarge.

  SvarSlett
 3. Vanvittig lekkert med kjolen til de leggvarmerne!!! Har klasset på babysilk og det er så myyykt og godt. Sigende alpakka er jo ikke på toppen av listen min, men hvem vet? Kanskje den har akkurat den turkise jeg er så glad i - da ryker alle prinsipper ut av vinduet... Luen er knallkul - takk for link. Til og med jeg kan få til den tror jeg :-)

  SvarSlett
 4. Når både garn, mønster og farge er favoritter, må det jo bli en fin lue. :)

  Leggvarmere er ikke dumt, og dagens unger har nok ingen Flash dance-assosisjoner.

  SvarSlett
 5. Leggiser, det var jammen en god ide, til en av de siste julegavene jeg mangler! Tusen takk for inspirasjonen!

  SvarSlett
 6. Leggvarmerne ble jo knall til kjolen! Deilig garn ja, har bare prøvd å strikke en barnelue av det så langt (den ble for liten og måtte rekkes opp), dyrt, men deilig!

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.