16. desember 2015

E e a å eder(Klassisk sørlandsdialektvits i overskriften der. Jeg er dratt for å spise er oversettelsen. Pepperkaker i dette tilfellet). 

Kveldens pepperkakeverksted er over; starring en kjøpedeig, en pose nonstop (for lite) og ymse kakepynt vi hadde. 
Jeg ser vi gikk i den klassiske vottestrikkefella; å bare lage venstrevotter av småvottene og bare høyre av voksenvottene. 

Men vottedesign og glasur går som hånd i hanske, her er det bare å gå amok i klassiske mønstre, lus, selburoser, flettestrikk, intarsia, perlestrikk, boblestrikk og rillestrikk. Jo mer, jo ber !(eh, bedre). 

Våre pepperkaker er ikke like classy som borrow my eyes, jeg anbefaler sterkt å stikke innom den bloggen /instagramkontoen for inspirasjon. 

Jeg har store barn, for nytt av året gangen gjorde vi alt sammen, de siste årene har jeg sittet alene og kjevlet de siste brettene. Og siden de hadde hatt juleverksted på skolen idag, kunne eldste vise hvordan man kjevlet som en proff. Tynt ble det! Og gode! 

Så får vi se hvor lenge kakene varer? Overlever de til jul? Eller må vi steke flere? De er jo best nå...


Untitled

Og etterpå fikk pepperkakeformene seg en vask. Det er ikke bare stjerner, hjerter og menn, det er dinosaur, sjiraff, enhjørning, hodeskalle, engel, frosk, diamant, snefnugg, sopp, øyenstikker, skyer, bil, kaktus, kamel og votter. Noe for enhver smak, altså.

Strengt tatt burde jeg brukt dem mer i løpet av året, for kjøkkenutstyr som tar opp plass og brukes en gang i året er tullete. så kanskje vi kan bake havrekjeks med pepperkakeformer?

Formene er samlet i noen år, fra IKEA, Tiger, Lagerhaus, og ymse gaver.


7 kommentarer:

 1. Herlig! Dette likner litt på min samling, men vottene mine er i posten på veg fra Lagerhaus (etter ditt blogginnlegg...!)

  SvarSlett
 2. Havrekjeks og mange andre typer kjeks kan lages med former. Her var det dinosaur sukkerkjeks i fireåringens bursdag i høst! Stor suksess!

  SvarSlett
 3. Morsomme pepperkakeformer. Her har jeg to bokser fulle av former, men ingen votteform. Vi har som tradisjon å kjøpe minst en ny form hvert år, så her er det mange forskjellige. Lurer litt på hvor vi skal ende?

  SvarSlett
 4. Så morsomme og flotte pepperkakevotter!
  Jeg har også tenkt at de samme tankene rundt pepperkakeformene... De tar jo så mye plass, til å brukes bare en gang i året!

  SvarSlett
 5. Artige pepperkaker! Og enig i at det er nå de smaker best. :)

  SvarSlett
 6. Fantastiske forme du har, jeg får lyst til en god Norsk peberkage med glasur og det hele.
  De minder jo lidt om de Danske brunkager men ikke helt.
  Hvor har du fundet vante formen?

  SvarSlett
 7. Kjekt med ulike former, jeg har en bærepose med ulike motiver. Sier de får velge seg ute noen hver (orker ikke ha en haug med ulike kaker). Mine former ligger på garasjen sammen med julepynten hele året, så slipper de ta plass på kjøkkenet. Men det var jo lurt å bruke dem ellers også da ;)

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.