14. desember 2015

Blåbæra

Det går i blåbær i år. Frysen er full av dem (særlig etter at lokket på en av blåbærboksene åpnet seg, og det da har trillet frosne blåbær sånn omtrent på alt annet i fryseboksen), vi har ny bil som datteren har døpt Blåbæra ( i flertall, pussig nok. Royalt flertall? ) og jeg har strikket ymse fargekomboer av Blåbærskogvottene.

IMG_4640

Frosne blåbær, gradvis mer frosset utover tuppen, med blå finull innerst og ymse blåtoner utover. 

IMG_4459

Tyttebærvotter i blodrødt, passende nok strikket mens jeg ventet på en forsinkelse på Blodbanken. Akkurat nå har de røde Mummikrus som takkepremie, så gi så det svir!

Disse røde i Finull (hvitt og grønt) og PT2 (blodrød) er gitt til Aschehoug, forlaget som har gitt ut Eventyrvotteboka vår. I dag har de instagramkonkurranse der de gir bort et par votter, og jeg mistenker sterkt at det er disse som er dagens gibort.


IMG_4460

Blått i blått i finull! Allerede gitt bort i feiring her på Monstermønsterbloggen.

IMG_4349

Blåbær i garn fra Shetland! Frosne og delikate. Nesten blåbærsmoothie?

IMG_2265

Blåbær fra i fjor, på et gammelt naust på Helgelandskysten. Jeg leter litt etter gamle hus her sør for tiden :)


IMG_2310

Og tyttebærvotter som ble gitt bort til jul i fjor. Synes jeg strikket dem nettopp!Tommel opp for blåbær? Å ja! 

14 kommentarer:

 1. Inspirerande lesing her eg sit med heimeeksamen og sjølvpålagt strikkeforbud! Einaste trøysta mi er strikk i bruk, kofte og pulsvarmere. Men blåbervotter er høgt oppe på etter-eksamens-strikk-lista! Og takk for kjekke pepperkakeformer, dei skal og nyttast etter eksamen!!

  SvarSlett
 2. Oi, så mange flotte vottepar!

  SvarSlett
 3. Blåbæra er så utrolig vakker, både frossen og i smoothie.
  Trollkremtyttebæra passer jo perfekt i disse dager.
  Dessverre vil ikke Blodbanken ha blodet mitt, ellers hadde jeg stått først i køen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg prøvde hardt å gi nettopp, men årene mine tviholder på det de har av innhold, så etter en time og to bioingenører som måtte konstantere at det ikke gikk, så ble jeg ønsket tilbake om noen år.Gniene blodårer jeg har.

   Slett
 4. Nydelige votter!!! Og gøy med fargespill - om det ikke er i frysen da... Blåbær er gull på frokosten hver morgen :-)

  SvarSlett
 5. Flotte votter og bilder! Liker de lyseste blå spesielt godt.
  Jeg skal prøve på disse igjen snart, mitt første forsøk ble rekket opp fordi de ble for tjukke og kompakte. Finull er kanskje tingen.

  SvarSlett
 6. Mine beste votter er i Rauma Finull ! :-)

  SvarSlett
 7. Så flotte votter. Kanskje jeg skal legge opp til et par i kveld jeg også. Må inn i lageret og se hvilke farger om roper på meg.

  SvarSlett
 8. Blåbærvottene er veldig fine, har strikka tre par selv denne høsten. Et par stk skal være julegave, mens det første paret jeg strikka allerede er gitt bort og blitt godt motatt :D

  SvarSlett
 9. Nå fikk jeg lyst på blåbær! Litt feil årstid for de spiselige, så da må det kanskje bli votter istedenfor. :)

  SvarSlett
 10. Takk for tipset om konkurransn på instagram, jeg var så heldig å bli trukket ut.
  Så nå blir det spennende å se om det kommer tyttebær i posten. Boka står i hylla og den er mye lest i. Siden minstemor på 7 uket kun sover på mamma, er det mest prosjektdrømming om dagen og noen veldig enkle som kan strikkes mens man ligger med en liten sovende klump, men det er slitsomt for armene. Så da passet det godt med ferdigstrikkede votter til trilleturene.

  SvarSlett
 11. Så gøy! Hurra for at det ble deg! Spennende å se om det blir tyttebærvottene, vi har levert inn litt forskjellige, men disse er de siste jeg har gitt.

  SvarSlett
 12. På min dialekt kan man fint si "Blåbæra" til bestemt form entall. Aner ikke hvilken dialekt frøkena di snakker, men mulig hun bare hermer litt etter oss med mange a-endinger?! ;)

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.