27. oktober 2015

Liten ugle

IMG_4286

Det var ikke bare en liten hjerne som lå oppi barselgaven.
En bitteliten uglejakke var det også plass til. Så liten jakke at man ser forskrekket på niåringen ved siden av seg, og lurer på hvordan i alle dager han fikk plass inni en sånn liten jakke en gang i tiden og husker plutselig at det har gått noen år, gitt.

Jeg strikket denne til mine egne, så jeg har den i blått selv, men fikk lyst til å strikke uglejakke i et deilig Isager ull/alpakkagarn jeg har liggende. Sånne garn som man sparer og sparer på, og som aldri blir brukt fordi det perfekte ikke kommer forbi. Da må man bare bestemme seg for at dette er det som er perfekt her og nå, og bruke det, istedet for å gjemme det i kommoden for alltid. Der er det nok garn som bare venter...


IMG_4312

Særs yndig jakke! Alt som strikkes på pinne 2 blir fint, synes nå jeg , det er noe spesielt med det tynne, tynne stoffet og de små maskene. Noen synes ikke barselgaver og pinne 2 passer sammen, men jeg er glad i sånn pirkearbeid, og om den ikke passer så lenge? Pytt.

IMG_4318

Bittesmå blå perlemorsknapper passer bra til den stålgrå alpakkaen.

IMG_4296

Og bare for moro skyld, øynene til uglene fikk påsydd paljettøyne, og ikke hvilke som helst paljetter, men reflekspaljetter. Sånn i tilfelle barnet fikk lyst til å kjøre et partytriks, og lyse med lommelykt på jakka si, og imponere med lysende ugleøyne på jakka. (Muligens mer imponerende at en småttis på 0-3 mnd håndterer lommelykt enn at paljettene er reflekser, akkurat i det tilfellet.)

Jakkefakta:
Uglejakke fra design.club.dk. Jeg kjøpte oppskriften (og garn, selv om jeg brukte garnet til noe annet) hos Karmin i Kristiansand for lenge siden, men vet at Pinnsvindesign også har den inne som garnpakke.

Garnet Isager Alpaca 2, brukte jeg i Viften for snart sju år siden, så det var på tide å få brukt litt av det som jeg hadde ekstra, og sånne babyjakker bruker jo ikke mye; 55 gram på en 0-3 mnd jakke.


6 kommentarer:

 1. Det her ble fint følge til lua som du også laget. Liker tynne pinner og tynt garn jeg, så det her likte jeg å se.

  SvarSlett
 2. Den er jo bare så nydelig!!!! Og sammen med hjernelua er det jo perfekt match. Det forunderlige med slike små lette plagg er jo at det nesten er like mange masker som i et voksenplagg... Koselige gaver du gir bort!!!!

  SvarSlett
 3. Så fin! Jeg er full av beundring for at du strikker på pinne 2. Det er sant at det blir veldig delikat. Skulle gjerne sett og tatt på den "live", for det er ikke lett å se hvor bittesmå og yndige sånne småplagg er på bilde ...

  SvarSlett
 4. Nydelig jakke! Har strikket på pinne #2 EN gang, og det holdt. Men det blir jo lekkert, da.

  Heldig baby! :)

  SvarSlett
 5. Så det var noe kjent med jakken, men jeg la jammen ikke merke til uglene ved første blikk. Ble så opptatt av ansiktet til den flotte modellen :) Har strikket denne jakken tidligere, og når jeg ser hvor fin din ble lurer jeg på hvorfor jeg ikke har strikket den flere ganger :) Flott barselgave!

  SvarSlett
 6. Å, men å den var fin! Fnugglett og dus, nusselig sak!

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.