12. oktober 2015

Film pluss strikking = sant!


Strikkekino går som en farsott gjennom norske kinoer for tiden (og om du ikke har noe på ditt hjemsted, send en mail til de som har kinoen, de har garantert hørt om farsotten, og vil helt sikkert ha det hos dere og, om noen viser interesse!) 

Men på lørdag som var, var det strikkekinofestival i Fredrikstad! Glitrende plan av Kristin Ålerød om  kombinere strikkekino med festival; altså utvide til tre filmer på en dag, og ha vandrehallen full av fristende tilbud fra garnbutikker, og strikkedesignere med stands der du kunne kjenne på plaggene og bla i bøkene. Vottelauget var invitert, så vi stilte med trekløveret Ann, Wenche og meg. 

Takk til alle som stakk innom, tok en prat, hilste på og kjøpte boka vår! Stor stas å få føle seg litt kjendis og skrive autografer i bøkene. Jeg fikk til og med kjøpt meg bok med autograf selv, Bitta Mikkelborg var der og med nyutgitt bok, Strømper. 


 Untitled

Bildet ljuger litt, for her er bare de første radene som ser litt glisne ut, men salen var altså full av strikkere på filmene. Stort sett gikk det greit å strikke under filmene, det ble ørlite mørkt under Bølgen-visningen, men det kunne jeg jo tilpasse strikketøyet til.


Untitled

Og for en service!

Kinoen hadde til og med satt opp garnholdere på plassen! Ikkestrikkere bruker det kanskje til å sette brus og popcorn i, men vi strikkere vet bedre.

Untitled

Fikk du strikket noe, da? Eller gikk autografskrivingen til hodet på deg, Merete?

Joda! En halv lue, og en halv vott, og i tilfelle jeg gikk tom, hadde jeg med garn til en ullbukse og. Jmfr garnveska mi, trodde jeg visst at strikkefestivalen varte i en uke.

Takk for en fin dag! Og strikking pluss kino = sant.

4 kommentarer:

 1. Så gøy! Stas å være litt kjendis da;)
  Ikke dårlig at du fikk strikket såpass mye sier nå jeg!

  Ha en finfin uke!

  SvarSlett
 2. En fin anledning til å møte strikkebekjentskaper, kjenne på ull og se fine film. Alle steder burde hatt noe lignende ja.
  Og autografskriving må jo vær kjekt !

  SvarSlett
 3. Jeg var litt for sjenert til å snakke om blogg, men jeg er altså leser (er lyngdølen med utvannet dialekt). Lua di måtte jeg vise til samboeren og han vurderte nesten å bestille seg ei. Det er det nærmeste han har kommet å bestille strikk noen gang :) Votteboka er blitt flittig bladd i, men hva jeg skal starte på er verre :)

  SvarSlett
 4. Ser veldig koselig ut. Tviler på at bygdekinoen setter opp strikkekino, blir vel heller labert oppmøte :)

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.