14. august 2015

Tistel

Untitled

Vi er på gamle trakter på ferie. Og da er det jo kjekt å ha med medbragt sol, sånn at det kan postes solfylte feriebilder på facebook, og ikke er blir så avhengig av virkeligheten.

IMG_3831

Som hardbarka strikkeblogger, ble jeg innmari glad for å komme nordover og oppdage at tistlene her ikke var avblomstret. Jeg hadde så innmari lyst til å få fine votter pluss tistelbilder, og siden de hjemme var avblomstret, så var planen å vente med dem til neste sommer. Men her kom en ny sjanse!

Flaks at coopen her har stort Sandnesutvalg, så jeg fikk garn i rett tykkelse, og kunne speedstrikke et par tistelvotter.

IMG_3776

Til og med et par humler ble med på fotoshooten! Matchet vottene fargemessig og. Jommen flaks.

Og jeg ble utrolig fornøyd med fargene! Den konjakkfargede alpakkaen sammen med en mørk lilla; snadder. Veldig høstinspirert, og jeg fikk lyst på å ha vottene til en brun skinnjakke. Egentlig liker jeg best å strikke votter i ull, men fargeutvalget i alpakkaen gjorde utslaget denne gangen.


IMG_3829

Takk til Ann for et godt laget mønster! Vakre tistler, fin tommel, fin håndflate.

Jeg tenkte å kjøpe det da det kom ut i vårnummeret av nettmagasinet Avmaskat, men kjøpte det først da jeg ble påminnet det, da det kom som enkeltmønster nettopp. Ann anbefaler å kjøpe Avmaskatnummeret som mønsteret er med i, for det er så mye for pengene.

IMG_3825

Tistler. Aldri feil.

En av yndlingsblomstene mine.  Vakrere ugress finnes ikke. Som en skulptur står den rak i grøftekantene, bustete og flott.


IMG_3744

Jeg rakk til og med gi dem bort :) så jeg er igang med et kliss likt par til meg selv. Så mye likte jeg vottene og fargene sammen.

Jeg brukte Sandnes minialpakka 2355 og 4855. Og har fått en ny fargekombofavoritt.
Lilla og konjakk. Mønsteret heter Vottene Hvitbladtistel.

10 kommentarer:

 1. Helt überlekre votter og bilder, oi oi oi! Ja, man er nok hardbarka strikkeblogger når man speedstrikker vottene for å få tatt bilder, og enda mer hardbarka strikker når man produserer to hele par på rappen - jeg gir meg ende over!

  SvarSlett
 2. Så lekre votter, og bilder tatt i vakker natur :) Helgelandskysten er Norges vakreste strekning. Jeg var overrasket over det store garnutvalget på coopen du har handlet på, min lokale har bare Lanett, Fritidsgarn, Smart og Duo. Lekre farger, jeg må sjekke ut den i konjakk.

  SvarSlett
  Svar
  1. Fordelen på Nesna er strikkeinteresserte ansatte, så det er godt utvalg i garn og hefter. Og da er det lettere å handle lokalt.

   Slett
 3. Åh, her klaffet jo alt helt perfekt! Flotte votter, flotte tistler, til og med samarbeidsvillige insekter! Herlig!

  SvarSlett
 4. Kjempe spreke votter =) =) digger fargevalget. Og ante ikke at de her vakre blomstran het tistler, ELLER at dem defineres som ugress. Dem har alltid blomstra til min bursdag, og i min barndom plukka æ alltid en bukett med dem som kunne pynte opp bursdagsselskapet. Kor får æ tak i mønsteret??

  SvarSlett
  Svar
  1. De bukettene er verdens fineste. Mønsteret heter hvitbladtistel og finnes på rvelry på norsk og engelsk . http://www.ravelry.com/patterns/library/vottene-hvitbladtistel---melancholy-thistle

   Slett
 5. Disse vottene så veldig myke og gode ut, i tillegg til de knæsje fargene :)

  SvarSlett
 6. Jeg fortalte mannen om dette da han forleden kom med den rimelige teite kommentaren at "du kan ikke alltid tenke at alt skal fotograferes". Hø! Selvfølgelig kan man det!

  Digger vottene, må strikke de selv en gang.

  SvarSlett
 7. Kjempefine! Og lekker fargekombinasjon:)

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.