2. juni 2015

Grønn bølge

IMG_3080

Jeg har fått appetitt på grønt!

Grønt, grønt, grønt, grønt.

Akkurat hva som trigget fokusskiftet over på grønt er uvisst, jeg har en ørliten teori om at denne tiden av året da vi teppebombes av grønne inntrykk fra gress, trær, busker, blader, kvist og kvast, da fanger jeg opp hintet og tenker at grønn, det var jommen en frisk og fin farge! Eller så har jeg bare gjenoppdaget den, etter at den lå brakk i kleskapet i noen år, da jeg brukte jordfarger i så stor grad at du ikke ville funnet meg i skogen om høsten. (ok, vi snakker grønne fløyelsbukser og rustrøde gensere, ikke militærkamuflasjeutstyr).


IMG_3067

Men grønt er ikke bare grønt, neeeeida! Her er det nyanser og fargetemperatur og innslag av andre farger som spiller inn.

Grønt er

flaskegrønt,
smaragdgrønt,
olivengrønt,
klargrønt,
jadegrønt,
limegrønt,
Zalogrønt,
gressgrønt,
eplegrønt,
bladgrønt,
mintgrønt,
lanternegrønt,
lysegrønt,
syregrønt,
larvegrønt,
mosegrønt,
spygrønt,
sykehusgrønt,
irrgrønt og
neongrønt.

Jakten på de fine grønnfargene har startet.


Untitled

Jeg er mest på klargrønn, gressgrønn, smaragd- og flaskegrønn for tiden, og leter etter garn i rett nyanse. Sist ankommet i garnlageret er Madelinetosh merino light i Jade, noe som gikk mer mot gult og syregrønt enn jeg hadde tenkt, men som tantebarnet passende spurte; hvorfor har du kjøpt larvegarn, tante? Den er tiltenkt grønn lue, så får vi se om jeg ender som lille larven aldrimett, eller som syrehue når høsten kommer.


 IMG_3076

For moro skyld samlet jeg opp de grønne fargene fra garnlageret, og fant stort sett det jeg har av grønt (noe babyull og Nepal er på avveie, den grønne Nepalen er fin!)

Fra øverst til nederst, prodly presenting:
Basilikum (urt, ikke garn, om du var i tvil)
Madelinetosh merino light i fargen Jade (kjøpt hos garnkorgen.se)
Rauma røros lammeull i klargrønt
Pickles merino tweed i løvsprett,
Nøstebarn totråds i en grønnfarge de ikke har lenger (hrmf!)
Pickles Abuelita 3tråds (utgått, nytt hrmf!)
Design club.dk sin Duo merino i 530M, fin grønnmelering.


IMG_3078

Grønnlageret mot den grønne yndlingsveska (fra Lindex for noen år siden). Ingen som treffer sånn akkurat på grønnfargen, og ikke så mange i butikken heller, men jeg holder øynene oppe, og radaren på. Jeg skal ikke i helgrønt fra hårrøtter til tåspiss, men det hadde piffet opp med en grønn genser eller noe.


IMG_3073

Har du en grønn favoritt? Eller har et tips om et fint, grønt garn jeg bør ta en titt på?

22 kommentarer:

 1. Veldig svak for Pickles pure wool i "skog" (skal komme inn igjen, så venter spent på den..) som er mørk og varm. Liker også den som heter kraftig grønn, drops baby merino. (Ikke prøvd enda, bare kjøpt :)) Grønt er helskjønt, faktisch

  SvarSlett
  Svar
  1. Gode tips! Pickles pure wool er en favoritt, spent på skog. Den grønne calypso? er en smule for gul akkurat nå. Drops baby merino må sjekkes ut!

   Slett
 2. Fine farger og visst blir man litt overveldet av naturens "gjenfødelse" nå på vårparten.
  Liker grønt jeg også, men ikke like flink til å strikke noe i fargene.

  Bruker å titte innom nettbutikken til tantkofta, hun farger garnet selv, og noen ganger prøver hun it nye farger. Vel verdt å ta en titt i ny og ne.
  http://www.tantkofta.se/webbshop-handfargat/handfargad-filisilk

  SvarSlett
  Svar
  1. Å ja! Hun har gode, mette farger! Takk for god påminnelse!

   Slett
 3. Nøstebarn 2 tråds i fargen gressgrønn!! Selges ikke lenger, men man har da litt i lageret må vites!! ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Pass godt på det:) er det ikke rart hvordan favorittene forsvinner?

   Slett
 4. Grashupfer og/eller Petersilie fra Wollmeise er skikkelig herlig grønne! Tror ikke Grashupfer kan være så veldig langt unna veskefargen :)

  SvarSlett
 5. Rannveig / emberrk2. juni 2015 kl. 23:26

  Holst sin clover leaf er en veldig flott grønnfarge synes jeg. Rauma har også en fin i tumi. Sønnen min på 6 elsker grønt og vil stort sett ha strikk i den fargen så vi har hatt grønn bølge lenge

  SvarSlett
 6. Jeg er også veldig på grønt nutildags. Drops sin Karisma i skoggrønt er favorittFARGEN (men ikke GARNET) akkurat nå. Helt vidunderlig farge! Dale alpakka har også en fin grønn (som er GRØNN, hverken mer eller mindre). Ellers er det ikke lett å finne Den Perfekte Grønnfargen, så jeg blander litt. Wollmeise har forresten mange fine grønne. Mitt neste grønne prosjekt blir en grønn hals. Vi kan jo blogge grønt i kor utover sommeren og høsten 😉

  SvarSlett
 7. Det kan også hende at du ved osmose har fanget opp den grønne trenden i innredningsbransjen (link til veldig viktig hallelujaartikkel følger nedenfor).

  Grønt er min favorittfarge, men som du tydeliggjør er det mange sjatteringer å velge i. Noen er uinteressant dølle, mens andre er nydelige varianter. Min favoritt akkurat nå er Holst Tundra, mørk grønn med litt sjatteringer som gjør at den ikke virker død.

  http://www.klikk.no/bolig/inspirasjon/article1550543.ece?page=4

  SvarSlett
 8. Jeg liker grønt men bruker det aldri. For å pushe meg selv ut av fargekomfortsonen bestilte jeg Wollmeise DK i fargen wasabi til en jakke. Fargen var mer knall enn det så ut som på nett, men tror det kan bli tøft. Ut av komfortsonen er det definitivt:
  https://www.rohrspatzundwollmeise.de/wollmeise-dk-100-wolle-wasabi/a-923/

  Synes ellers at The Plucky Knitter har sjukt fine farger:
  http://www.thepluckyknitter.com/yarns/

  SvarSlett
 9. Jeg er jo stor fan av finull og pt2. Der savner jeg stort en gulgrønn i den riktige nyansen - den man finner komplementær til cherise i fargehjulet. Den jakter jeg på i det uendelige. Grønt er fint - for meg handler det nok mye om plagget. Og forresten - du glemte muggrønn... He he!!!

  SvarSlett
 10. Ahh, den Abuelitaen til Pickles er (var...) gull! Tror jeg har en liten slump igjen av den fortsatt. En klar favoritt! Liker også Merino Tweeden, men den ble utkonkurrert av en sennepsgul da jeg handlet hos Pickles sist uke. Ellers har jeg nettopp strikket med noen lekre grønninger fra Jamieson & Smith Shetland Jumper Weight. Anbefales også!

  SvarSlett
 11. Så mange flotte grønnfarger! Jeg er veldig glad i Pickles Pure Wool i fargen Kardemomme! Den er skikkelig fin og interessant :)

  SvarSlett
 12. Ja, grønt gjer meg i godt humør! Akkurat no er det ein grøn alv frå Irland som gjer meg glad, dvs fargen "Leprechaun" i Shetland Spindrift (nr 259). Saftig, grasgrøn med fine meleringar (heathered) i gult og brunt m.a. Brukte fargen i ei hue nettopp: http://silkesauen.blogspot.de/2015/05/halvvegs-til-shetland-my-first-baa-ble.html

  SvarSlett
 13. Grønt passer jo ekstra godt nå om våren. Og jammen finnes det mange fine nyanser.

  SvarSlett
 14. Fiffig! Her sitter jeg og scroller nedover bloggen din forbi den ene grønnfargen Nydeligebfargerester enn den andre. Ved siden av ligger Martina Beam-lua jeg felte av tidligere i dag. Så nært iPad'en at i det bildet av veska di dukker opp, HOPPER lua nærmest mot skjermen og roper "HER ER JEG!!" Forgjetede grønnfarge. (Skulle for en gangs skyld ønske jeg satt med sønnens GoPro-kamera på hodet og kunne sende deg!) Bedre match skal man lete lenge etter! Eneste problem? Gradientgarn... Kauni... Så du har noen titalls meter m rett grønnfarge, før du plutselig er over på gul eller mørkegrønn... Men kanskje den ensfargede grønne tilfeldigvis er rett? Prøv Mauds på Lillestrøm om de fortsatt er der!

  Likte tantebarnets kommentar, og hva er det vel å ikke ELSKE ved et larvegarn?

  Og Tusen takk for veldig hyggelig kommentar hos meg, den varmet enda mer enn den nye jakka! Jeg henger da med som best jeg kan! (0:

  SvarSlett
 15. Grønt er virkelig skjønt! Jeg har nettopp kjøpt babyull fra Gestal i en skikkelig fin klar grønnfarge. Gleder meg til å legge opp til en nøstebarnvest i det garnet til en barselgave.

  SvarSlett
 16. Jeg opplever det samme hver vår. Jeg ser de ulike grønne fargene på bladene og funderer på hvordan jeg kan bruke inspirasjonen til et strikketøy. Foreløpig har det kun resultert i planer om en ensfarget grønn lue til min mann. I en av de fineste grønnfargene som finnes i garn etter min mening, dvs Dale Royal alpakka. En flott dyp gressgrønn.
  Tone

  SvarSlett
 17. Jeg MÅTTE kjøpe smaragdgrønt Fjord sokkegarn på Hillesvåg ullvarefabrikk i dag. Tenkte på deg da jeg fant det. Nå blir det friskt strikketøy her i huset!

  SvarSlett
 18. Grønt - jaaa, alltid! Og sjølvsagt serleg no om våren, det er jo ei fryd å gå omkring og sjå alle dei hundrevis av nyansane som finst i gras, strå og stilk; blad, bar og bregne; mose, lyng og lav! Eg har for ikkje lenge sidan oppdaga - og forelska meg i Hillesvåg Ask, som finst i utruuleg mange nyansar - serleg når eg køyrer innom Seljord Vev- og Garnsenter (som forøvrig også har ein super Rokk kafe, som kombinerer garn og strikkeutstyr, bruktbøker og alle gode kafegreier), for dei har sine eigne innfargingar som supplementerer grunn-nyansane frå Hifa. Har ei barnejakke i tre grønfargar på pinnane no - ser mest ut som mose og skogbotn, som skal lande nonchalant over skuldrane på ein tunika med Bløde Blade i ....salatgrøn?! Friskt og fint uansett :-)

  SvarSlett
 19. Jaaaa til grønt! Og vanskelig å finne den perfekte fargen, både på garn og annet. Ønsker meg veldig en grønn(mønstrete) kjole - eller et stoff, så jeg kan sy den sjøl.

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.