24. mai 2015

Origami

IMG_3046

Det sitter ennå i fingrene, selv om jeg må klø hjernebarken litt ekstra. Jeg var en racer på papirbretting i hin hårde dager, såpass at jeg lurte på om jeg skulle teste det der med å brette tusen papirtraner for lykke, men det var det der med tålmodighet.

Frosken husker jeg fortsatt, iallefall!

Jeg husker jeg var veldig opptatt av et program på barnetv som viste forskjellige origamiting, med noen hender som viste supertydelig og veldig grasiøst at du skulle brette fra den ene kanten og brette folden med skarp kant. Jeg lå i hardtrening etter hvert program.  Og andungen Kvakkvakk! 

IMG_3031

Assosiasjonene til origami var ganske nærliggende når jeg strikket konglelua. Det var noe med det brettede feltene og det tredimensjonale som oppstår når du strikker med masker fra mange omganger nedenfra.

Jeg har hatt lyst til å strikke den en stund, uten å helt finne garn i lageret mitt som jeg ville ha (jeg leter etter den perfekte grønnfarge, men siden Pickles sluttet å selge Abuelita 3tråds i fargen gressgrønn, så leter jeg ennå), så da Dragegenseren var ferdig, fant jeg ut at jeg komme strikke en i de svarte restene.

Det gikk 60 gram Rauma Baby Panda, så jeg måtte så klart kjøpe mer garn... Arg.
Mønsteret Konglelua er forvirrende skrevet, men jeg troooor jeg har knekt koden. Pen lue ble det iallefall. Og siden det pøsregner ute (jeg er skuffet over deg, Mai!) , så blir det flatt på et bord med papirsvaner og annet origamisnacks rundt.

Av endringer jeg gjorde, var å strikke den med 144 masker istedet for 160 masker, siden jeg og strikkefasthet 32/10 er en utopi sammen. Selv med babyull og pinne 2. Jeg strikket den også kortere, så den ikke er så løstsittende. Jeg trenger flere luer, så muligens blir det en til? Svart og vinterblek hud funker jo middels (ok, jeg lurer ingen, jeg er blek 265 dager i året, muligens litt rødflassete midt på sommern)

IMG_3047

Sånn origamigreier er finfint til våte maidager, forøvrig. Papirhatter blir partyhatter med maling på, det er magisk det der. Sånn hvis man får behov for å feire pinsen veldig, eller lever på etterdønningene etter melodifesten i går. Eller bare bor sammen med en femåring som kjeder seg inne.

6 kommentarer:

 1. Origami er morsomt og litt av en tålmodighetsprøve . Å kjede seg er ikke moro det heller. Godt dere fant noe å gjøre sammen . Forts god pinse, håper på sol imorra :)

  SvarSlett
 2. Jeg må si at hvis du er solbrun 100 av årets dager er jeg ganske imponert! Med hvordan vet du at det er akkurat 100 dager? Fører du statistikk?

  Eller var det en skrivefeil når du skrev "ok, jeg lurer ingen, jeg er blek 265 dager i året"? :P
  Kul origami, da :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Ups! Tastefeil! Jeg må si at jeg og hadde vært imponert over 100 dager solbrun i Norge. Da mistenker jeg juks i form av hyppige reiser til andre steder/solarium/spray tan/dekkbeis.

   Slett
 3. Fin! Man får aldri nok luer. Back in the days kunne jeg også brette frosken, men nå tror jeg at det beste jeg kan få til er en båt.

  SvarSlett
 4. Origami er gøy! Og kongleluen er flott, liker 3D-effekten.

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.