26. april 2015

Hundetenner

IMG_2842

Jeg er godt i gang med å etablere snusfornuftig-gave-fra-tante-trenden i familien. Mulig er det derfor flere i familien som flytter til varmere strøk i ny og ne, for å slippe unna de hjemmestrikka genserne? Men nå er det ingen bønn for de som har flyttet tilbake, da blir det hjemmestrikka ullgenser, selv om du har bursdag i vårmåneden mai. Men her i Norge forblir det ikke sommertemperaturer hele året, det kommer alltids en høst og vinter der ullgensere kan plukkes frem igjen.

Femogethalvtåringen lot seg motvillig overtale til å teste fetterens nye genser til fotoshoot, hun så ikke helt poenget når det var en genser som ikke var til henne en gang. Argumentet med at den ser mye finere ut på bilder når det er et menneske i, og ikke en kleshenger, det synes hun ikke var hennes problem. Og det er jo sant. Men takk til femåring som allikevel godtar å ha på genser og herje i klatrestativ, mens mora herjer med kamera i nærheten. Det hjalp at det var litt kjølig i skyggen og.

IMG_2816

Vi presenterer genseren Lasse av Susie Haumann, fra heftet Warm knits for cool kids.  Jeg kan trygt anbefale mønsterne hennes, mye fine ting, både til voksen og barn. Hundetannsmønsteret er lett å memorere, og bli fint i en stor flate som en genser. Litt hyggelig er det at denne genseren er strikket i det isblå garnet som jeg strikket nøstebarndress til lillebrødrene til bursdagsbarnet. Da hører de sammen, men er ikke likt, som søsken er.IMG_2888

Hundetannsmønsteret er oftest sett i svart og hvitt, men til en fireåring tenkte jeg at det var ørlite mer praktisk med isblå og grå, så den kan brukes i utelek uten bekymring. Størrelsen i mønsteret er fin, modellen på bildet er bare to år eldre, så det er derfor den ser litt liten ut. Jeg har litt lyst på å strikke samme i rødt og hvitt til husets åtteåring, jeg må bare ha litt pause fra hundetennene akkurat nå.

IMG_2889

Hæ? Driver du på med det kameraet ennå? Nok nå! Må jeg blir streng, mamma?

jeg brukte litt over 100 gram med New Zealand lammeuld i isblå, og ca 90 gram med samme garn i mørkegrå, til en fireårsstørrelse. Strikket i dobbelt garn, så dette er en varm genser. Kjekt mønster om du ikke har strikket så mye mønsterstrikk før, for det er maks tre maskers trådsprang på omgangen.


23 kommentarer:

 1. Flott genser! Og jammen begynner hun å bli stor, modellen! :)

  SvarSlett
 2. Den ble fin! Liker mønsteret, det gjør seg godt til store flater. Hurra for strikkende tanter! :)

  SvarSlett
 3. Kjempe flott genser og herlige bilder.

  SvarSlett
 4. Fin Lasse-genser! Har sett mange gul/hvite versjoner av hundetannsmønsteret, men det gjør seg jammen godt i grå/blå også.

  SvarSlett
 5. Takk til modellen som vokser seg til ei herlig jente !
  Likte fagevalget ditt veldig godt. Og jammen må jeg si at mønsteret egner seg til barnegensre også.
  Ha ei fin vårlig uke :)

  SvarSlett
 6. Enkelt og flott mønster! Liker fargevalget, jeg syns mønsteret kommer akkurat passe mye fram. Heldige gutt som får denne!

  SvarSlett
 7. For et blinkskudd, det øverste bildet der! Genseren blei kjempefin, super gave :))

  SvarSlett
 8. Knallfin genser! Flott fargevalg, og der skled den rett inn på lyst-å-strikke-en-dag lista mi:)

  SvarSlett
 9. Ja plutselig fikk jeg lyst til å strikke denne også! Du er dyktig altså!! Fine farger du har valgt, og veldig praktiske:) Herlige bilder av frøkna di, men så lang hun må ha blitt i vinter! Plutselig var hun liksom så stor:) Ønsker dere en fin dag!:)

  SvarSlett
 10. Flott gensar i fine fargar. Og for ei herleg jente :)

  SvarSlett
 11. Ser det er flere enn meg som ser at den jenten går på rakett-piller, men ja over til genseren, veldig flott! Farger og ikke minst et mønster ikke alle andre har :) Den boken er (enda) ikke i lageret her, har fått litt strikkebok forbud av mannen ;)

  SvarSlett
 12. Veldig lekker! Spesielt fargevalget:)

  SvarSlett
 13. Flot trøje. Synes rigtig godt om dit valg af farver :)

  SvarSlett
 14. Flot trøje. Synes rigtig godt om dit valg af farver :)

  SvarSlett
 15. Skikkelig flott genser. Har to barnebarn (gutter) som jeg ser for meg i sånne gensere. Tror jammen jeg må prøve mønsteret. Garnet har jeg allerede liggende, innkjøpt til ett annet prosjekt for flere år side.

  SvarSlett
 16. Kjempefin blei den, det mønsteret skal strikkes snart. Takk for nok en inspirasjon.
  Del denne gjerne på link up i bloggen min denne uka :)

  SvarSlett
 17. Så fin! Det er netop et ret fint mønster i mere afdæmpede farver også. Den er også på listen her, men listen er jo lang! Jeg overvejer om den kan strikkes i én tråd uld og én tråd tynd alpaca for at få en knapt så tyk trøje...

  SvarSlett
 18. Kjempefin genser! Ja til snusfornuftige gaver!

  SvarSlett
 19. Så utrolig flott den genseren ble!
  Og ullgensre trenger man jo alltids. Er jo godt å krype inn i en varm ullgenser også en kjørlig sommerkveld ;)

  SvarSlett
 20. Så flott genser:) Ull er gull:)

  SvarSlett
 21. Den var kjempefin, for en snill tante du er!

  SvarSlett
 22. Kuuult mønster! Jeg vil ha en selv hehe. Skulle ønske jeg hadde en tante som deg! Haha

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.