19. april 2015

Fullt av hull

IMG_2791

Strikkelystene mine er ikke helt i samsvar med årstiden, for jeg fikk akutt lyst til å strikke et lite skjerfsjal i barnestørrelse, og skjerf er kanskje ikke det som roper VÅR høyest? Men siden jeg er en ullstrikker, så får jeg vel strikke ting som ikke er synkront med årstiden, siden det ellers ville diskvalifisert meg noen måneder av året.

Skjerfsjal ble det! Ett lite hespe Manos Serena som jeg impulskjøpte på Blå Tråd i Arendal i påska, ble forvandlet til et sjal i barnestørrelse. 50 gram var nok, det er fordelen med barn.

 IMG_2795

Egentlig hadde jeg tenkt å strikke et mer komplisert sjal, men fingrene mine hadde lyst til å strikke rett, rett, rett, og det flerfargede garnet trivdes godt med å vise seg frem i rillestrikk, så da jeg lette etter mønster på Ravelry, fant jeg 3S Shawl, som står for Super-wide, Super Simple. Det holdt det det lovet. Med 50 gram blir det ikke superstort, men akkurat passe lite til en femåring.

Hullradene plasserte jeg vilkårlig, det er rart med det som ikke er der, det er jo hullene som er mest fremtredende. Det er hullene som gjør blondesjal til det de er.

IMG_2796

Du kan velge avfellingsmetode som du vil, men det er foreslått en strikket picotavfelling, eller musetagger som det også kalles. Kanten tar lenger tid å felle av enn du tror, (sånn er det alltid med sjal, synes jeg, lurekanter!) for du legger opp masker hele tiden underveis, for så å felle dem rett etterpå.

Greit forklart her hos Knitty.

IMG_2804

Men å få tatt bilder av herligheten?

Når det er sol og varme på terrassen, og vi har kost oss ute i timesvis, da er det ikke skjerftid, mamma!Er'ru helt teit, eller?

Men som du kan se på den flyktende modellen, så er det stort nok til å bruke som bindesjal om ønskelig.

IMG_2800

Og av de siste små stumpene av garn ble det små dusker på hver kant av sjalet. Jeg er ingen duskedame, men camomillesjalet mitt har dusker på endene, og det gjør seg. Så jo, jeg er visst en duskedame allikevel.

IMG_2809

Gyngesauen, min venn i nøden stiller opp på modelloppdrag istedet, og demonstrerer med letthet at sjalet er stort nok til å gå rundt en gang, og ha endene nede, eller knyttet som et tørkle.

Jeps, mønsteret anbefales til alle sånne nøster som ble impulskjøpt og som man lurer litt på hva skal bli. Jeg har en svakhet for flerfarget garn når de er på hespet, men klarer ikke alltid bruke dem til noe fornuftig. Men som et lite skjerf funker det finfint. Rillestrikk og hull bryter opp det flerfargede, så det viser frem garnet bra. Og det er det perfekte reise- eller sitte i sola på terrassen-strikk.

Pinne 3 og 50 g Manos Serena (60 % babyalpakka, 40 % bomull (oi, strikket jeg med bomull?) ) gav et barnesjal.

17 kommentarer:

 1. Gik den første kommentar mon igennem? Hvis ikke, kommer den da bare her igen.

  Jeg synes nu, at det ser vældig forårsagtigt ud (særligt med frøkenens bare arme). Og så er du ikke alene om at strikke lidt modsat årstiden - jeg er selv i gang med en stor, tyk, varm vintertrøje (!). :)

  SvarSlett
 2. Yndig! Og perfekt om våren og i loppissesongen, vil no eg seia!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for sist, Systro! Veldig hyggelig å høre et uvventa Merete på loppis!

   Slett
 3. Takk for mønster tips. Veldig fint med melert garn til riller :)

  SvarSlett
 4. Sier som ei annen her, yndig :-) Og kjekt til en enkel halsvarmer for større og kjekk med bruk av spontan nøster ;-)

  kariM

  SvarSlett
 5. Det var et kjekt mønstertips! Tusen takk! Er som deg, svak for slike nøster/hesper men det er egentlig sjelden det blir noe av de....
  Dette ble et fint skjerf/sjal:)

  SvarSlett
 6. Det så ut som kjekk strikk. Pen kant og effektfult med hullmønsteret. Jeg har lagt opp til et sjal som jeg planlegger å ha over kjoler til sommeren. Sjalstrikkingen ser ut til å ligge i dvale på vinteren hos meg og når våren kommer så får jeg lyst til å få sjal på pinnene igjen.

  SvarSlett
 7. Fint mønster! Jeg tenker at sjal _er_ perfekt for årstiden: Perfekt å tre utapå barnebunaden på 17. mai hvis det blir kjølig. Sjal er mitt neste prosjekt!

  SvarSlett
 8. Lurt tips for bruk av alle de enslige nøstene. Kjempefint!

  SvarSlett
 9. Kjempesøtt! Sånn hullmønstret sjal (i større format) var noe av det første jeg strikket i mitt "nye" strikkeliv, det er liksom akkurat passe med variasjon i strikkinga hvis man vil ha noe enkelt å strikke på. Likte fargene, og duskene i hjørnene!

  SvarSlett
 10. Stilig. Og kjempeflotte farger i garnet!!! Ja, det blir alltid måhahesper som bare blir liggende. Dette var en god idé!!!

  SvarSlett
 11. Fint sjal og kule bilder! Har du fått deg makro-linse? Litt trist å høre at modellen allerede snakker østlending ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. De har en dialektforvirret mor (som ingen klarer gjette dialekt på), så det ville forvirre meg om helgelendingen vår kommer til å forbli helt helgelending (noe hun strengt tatt ikke var før flyttinga heller). Men trist?

   Slett
 12. Likte fargene, og den enkle modellen. Supert med sjal som er litt vide og kan knyttes.

  Tenker det kan være godt med et sjal framover også, norsk vår og sommer er ikke alltid like varm.

  SvarSlett
 13. Kjempefint sjal, takk for tips til mønster! Godt å få noen ideer til alle mine enslige nøster )

  SvarSlett
 14. Nydelig, både modell i farta og sjal. Og som alltid får du meg til å smile godt og kose meg når du skriver :-))

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.