6. februar 2015

Livsforlengende behandling

010

For to år siden strikket jeg denne Bellagenseren til frøkna som da var tre år. Som tiden flyr!
To år senere ligger genseren ennå i ullskuffen, for den passer greit til femårsutgaven også, men femåringen har mere meninger om ullklærne enn treåringen hadde.

I det siste la jeg merke til at hun bare hentet seg ulljakker når hun skulle kle på seg, og lot ullgenserne ligge igjen. Det er jo lov det, vi har jo alle favoritter av klesplagg, men jeg spurte om hvorfor genserne lå igjen.

-Jeg er allergisk for ullgensere, mamma! Når jeg tar de over hodet sånn (demonstrerer heftig med armene) så nyser jeg sånn veldig! AAATSJO! Og det gjør jeg ikke med ulljakkene. De er jeg ikke allergiske mot. (Hoster høylydt, men ikke overbevisende).

Jeg vet ikke om jeg kjøpte helt teorien der, men greit nok, jeg er allerede i gang med å øke jakkebeholdningen siden hun som barn flest vokser, og tar til meg tipset om å strikke jakker og ikke gensere akkurat nå. Og når jeg var igang med å klippe opp og montere barneloppa allerede, så var det kort vei til å klippe opp en genser hun allerede hadde. Jeg hadde jo ennå garn liggende fra da jeg strikket genseren for to år siden, slik at knappestolpene ble i samme farge. Det kunne vært fint i en annen farge og.Untitled

Genseren er strikket i ubehandlet ull, så jeg trengte ikke frem med symaskinen for å sikre oppklippet. Siden dette er en genser som ikke var tenkt til å klippes opp, har jeg ikke noen klippemasker foran, men genseren er vid nok til at det ikke gjorde noe om den ble en cm smalere. Jeg valgte sju masker midt på, plukket opp masker og strikket knappestopler og heklet som forklart i denne supre bildeserien (takk, Ninapetrina!) og sydde fast kanten mot innsiden.
Untitled
Ganske fint å kunne bruke litt av knappelageret! Håndmalte treknapper fra Balituren vår fikk pryde jakka. De rosa knappene som var på fra før hadde jeg ikke flere av, så jeg byttet ut dem med nye knapper.Untitled

Og vips; en Bellajakke!

Og ingen nysing.

Da kan genseren, eh, jakka, brukes litt til.19 kommentarer:

 1. Takk for bildeserien til Ninapetrina.
  Dette skal jeg prøve.

  SvarSlett
 2. Genialt!! =) du er så flink!! Og sjarmerende liten jente du har =)

  SvarSlett
 3. Det er såå kjekt å se det her. For som du selv sier, nå kan genseren leve livet videre som en flott jakke. Håper mottaker også er like fornøyd og at den blir brukt :)

  Go helg !

  SvarSlett
 4. Ah elsker slike gode teorier! :)

  SvarSlett
 5. Stilig! Det ble fint! Søte knapper også.
  Her er det (for tida) motsatt: Jakker er noe herk ettersom de har knapper man ikke har tid til å kneppe, nemlig.

  SvarSlett
 6. Lur! Og bildeserien til ninapetrina er veldig nyttig.

  SvarSlett
 7. Smart! Allergisk mot gensere ja, hehe :)

  SvarSlett
 8. Den ble jo kjempefin som jakke også! Smart!

  SvarSlett
 9. Så flink du er til å gjøre endringer slik at strikkeplaggene kan vare lengst mulig. Jeg er blitt helt hekta på den heklemetoden. Synes den er supersmart.

  SvarSlett
 10. Det er så deilig med kjær man har laget selv - mye enklere å gjøre endringen underveis, både mens man strikker og etter litt bruk :D

  Barn blir allergiske mot så mye rart. Jeg hadde en venninne på barneskolen som var allergisk mot melk, men ikke sjokolademelk. Beleilig!

  SvarSlett
 11. Flinke deg! Det virker så enkelt og bare sånn "vips" når du gjør det. Realiteten for meg er at strikkejakka blir liggende i strikkekurven uten å bli klippet opp fordi jeg synes det virker så utrolig kjedelig å hekle...

  SvarSlett
 12. Smart kur for "genser-allergien". Her i huset er det omvendt - jakker tar for lang tid å kneppe. Så da blir det gensre, helst sånne som er like foran og bak.

  God helg til deg og dine!

  SvarSlett
 13. Hei. Så flink du er!! Jeg lurer bare på, jeg strikker en mariuskofte, og har aldri strikket en kofte/jakke før. Er det da lurt å kanskje strikke " løse" stolper for så å sy de på? Eller å ta opp masker å strikke slik du gjør det? Oppskriften sier at jeg skal ta opp masker, mens noen sier det er enklere å strikke løse for så å sy på...
  Hilsen en uerfaren koftestrikker...;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er en smaksak, jeg synes løse kan være vanskelig å sy pent på, og har god trening i å plukke opp masker, mens andre synes det å plukke opp masker er vanskelig å få rett antall og pent. Plukker du opp masker, blir stolpen strikket i lengderetningen, mens strikker du løse kan du strikke med maskene stående.

   Slett
 14. Hvor er den fin! Jeg glæder mig til at følge med i dine strikkerier:-)

  SvarSlett
 15. Du altså! Flinkesen! Jakken ble superfin, og med det knappelageret ditt så er ikke dette noe problem.

  SvarSlett
 16. Skjønne snuppa, lure løsningen!
  Pludrehanneklem

  SvarSlett
 17. Det var absolutt en vellykka behandling, fantastisk!

  SvarSlett
 18. Superfin jakke :-) Ikke noe som er bedre enn at strikkeplaggene vi produserer blir brukt, så det der var et lurt knep!

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.