12. juli 2014

Knit like a pirate

 
Forhåndsinnstilte bloggposter om sommeren ruler! Da kan jeg være på stranda, på jobb eller i verdensrommet, mens bloggen fremdeles lever om sommeren. 

Det tar tid å strikke flettegenser i svart.
I varmen. Men siden mannen generøst har sagt at han trolig ikke trenger den ferdig akkurat nå som vi kjører Copacobana-lookalike på landsdelen, så er tidsplanen litt diffus på denne versjonenav Durrow. 

Det finnes drøssevis av forklaringer på hvordan du strikker fletter uten flettepinne, men jeg klamrer meg fast til pinnen som en overlevende etter et båtforlis klamrer seg til tømmerstokken. For det første slipper jeg sitte med hjertet i halsen hver gang masker skal bytte rekkefølge på pinnen, og for det andre; 

Hvem vil bytte bort piratlooken med sverd/pinne mellom tenna? 

Nei? Det var det jeg visste.

Så opptatt av barsk image er jeg, at jeg gikk rett i fella  med reklamen på halspastiller. Piratstrikkeren med vikingpust! 

Forsåvidt tenker jeg mer røtne tenner når jeg tenker på vikingpust, siden folketannrøkta ikke var på disse breddegrader før den siste viking mistet sin siste tann.


Og som en kuriositet når vi er innom pastillhyllene, digresjon til digresjon er fint, gjett hva de solgte på Værnes flyplass før? Etter sikkerhetskontrollen? 

10 kommentarer:

 1. Arrrr! Man tuller ikke med en piratstrikker! ;)

  SvarSlett
 2. Ha ha ha, digresjoner på digresjon er flott. God sommer.

  SvarSlett
 3. Ai ai, kæptn :) Flettegensere tar tid, men blir nok fint til mannen :))

  SvarSlett
 4. He, he, helt herlig! Ha en fin ferie!

  SvarSlett
 5. Jeg er også tilhenger av piratstilen. Tviholder også på flettepinnen min, det er raskere og sikrere :)

  SvarSlett
 6. Liker stilen! Og er spent på å se genseren, mannestrikk er skjelden kost! Tar gjerne imot litt inspirasjon der! (men ikke si det til mannen, da får han bare forventninger... Jeg starter ofte strikkeprosjekter på impuls, men genser str mann trenger endel overveielse. Og overtalelse. Godt ikke mannen leser strikkeblogger, nå som jeg har avslørt mitt svake punk!)

  SvarSlett
 7. Jeg lærte meg å strikke fletter uten flettepinne - for det hørtes så lurt ut. Men jeg gikk tilbake til flettepinnen igjen - det er like raskt (evt like treigt, ettersom hvordan man ser det), og blir mye penere og jevnere. Men jeg bruker en sånn flettepinne med bøy på - litt usikker på om det er et pluss eller et minus for piratlooken??

  SvarSlett
  Svar
  1. Et pluss! Kaptein Krok stemner for bøyd pinne.

   Jeg har flettepinne med bøy, men bruker ofte den som ligger nærmest.

   Slett
 8. Tviholder på flettepinnen jeg også! Prøvde en gang å lære meg et alternativ, men det gikk åt skogen :) Det strikkes fletter her også, dog i str. 6-12 mnd. og ikke str. mann. Litt mer overkommelig i sommervarmen ;)

  SvarSlett
 9. Piratpinne her også. Ingen grunn til å leve farlig (med masker som når som helst kan rase nedover)

  - Marianne

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.