1. juni 2014

Pugge gloser

050

Det tar tid å lære seg et nytt språk.

Jeg kan noen gloser og enkle setninger, men jobber hardt for å utvide repertoaret.

Jeg snakker strikking flytende, men hekling sklir ikke lett av tunga. Det er nye ord som staver og halvstaver og luftmasker, og jeg kan stave meg gjennom oppskriftene, men det er ennå ikke under huden.
Og for en som kan strikke i mørke, se på Netflix eller svare på quizen i Morgenbladet mens hun strikker, så er det frustrerende tregt å hekle. Jeg må jo følge med på det jeg gjør, og det går så tregt!

Tempoet øker for hver økt, og jeg gjør det som jeg anbefaler nybegynnere i strikking; start på noe du har skikkelig lyst til å lage. Da tåler du at det tar tid underveis. Og så starter jeg med ei lue, ei jakke, og en jakkekant, siden jeg hadde lyst på så mye akkurat nå. Startitis.


16 kommentarer:

 1. Hva er det for noe fint du skal hekle, da?

  SvarSlett
 2. Jeg vet ikke om kommentaren min forsvant, eller hva som skjedde... Anyhow. Heklespråket mitt sitter ikke helt det heller, annet enn det aller enkleste. Og strikker jeg noe fra en engelsk tutorial eller mønster, må jeg dobbeltsjekke, for det er forskjell på amerikansk og britisk heklespråk. Viktige forskjeller faktisk. Min hekling har til nå begrenset seg til kanting av strikketøy eller dekor til strikketøy eller andre klær. Men hekletavla mi på Pinterest er full av ting jeg har lyst til å lage - en vakker dag...

  SvarSlett
 3. Dette fikser du sikkert bra, Merete!!
  Gleder meg til å se hva du lager med heklekroken....
  Jeg lener meg tilbake til uglene mine :-) Phu...
  Klem :-D

  SvarSlett
 4. Ja, strikkespråk og heklespråk er ikke likt. Men å kunne de like godt er sannelig ikke enkelt heller. Har tro på at du iallefall blir mye bedre nå etter å ha satt igang med de nye prosjektene dine. Lykke til !

  SvarSlett
 5. Det går lettere etter hvert! Litt interessant å smake på det å være nybegynner også.
  Forøvrig er hekling mye mer intuitivt enn strikking (i hvert fall for meg) - man trenger strengt tatt ikke noen oppskrift for å lage noe fint.
  Blir spennende å se hva du hekler!

  SvarSlett
 6. Spennende å se hva du får til med heklenåla, blir nok snart like kvikk som strikkinga di! Ha ei fantastisk ny uke hos deg!

  SvarSlett
 7. Eg har så lyst til å få til å hekle, men kvar gong eg prøver vert eg berre frustrert og gir opp. Det er så mykje meir komplisert enn strikking! Strikking går av seg sjølv, men hekling krev så himla mykje tenking. Eg har funne eit sjal eg har veldig lyst til å hekle, samstundes som eg omtrent kvar dag finn flott hekleinspirasjon på Instagram. Kryssar fingrane for at ein av dei to tinga gjer at eg får til heklinga neste gong eg prøver!

  SvarSlett
 8. Har det på samme måde, lidt lettere efter at jeg sluttede med at læse opsrkifterne og kun kigge på bilderne, så giver det meget mere mening. Dvs når jeg fandt ud af hvad vilket symbol betyder. Men det går langsomt, jeg har et dukketæppe som jeg endnu har ikke færdigjort, nok ikke fordi det er langsomt, sikkert mere det med at vælge projekt som man har lyst til hvor jeg går fejl.

  SvarSlett
 9. Men er det ikke gøy å lære noe nytt?
  Men når du har avansert forbi de norske glosene, så husk at engelske og amerikanske heklegloser er forskjellige. De bruker samme ord om to forskjellige ting.

  SvarSlett
 10. Dette går så bra så! :) Går lettere etterhvert, og snart sitter du med heklinga i hendene og netflix på skjermen :)
  Hva er det for noe vakkert du hekler??
  Håper du får en herlig dag :)

  SvarSlett
 11. Du skal se du får dreisen på det til slutt. Jeg synes det er så fint å ta den siste finishen med heklenål på strikkede plagg. I hvertfall på strikkeplagg til jenter og damer ;) Jeg har nettopp gjort det på en barnegenser jeg har strikket. Det ser ut som du holder på med noe strikking med heklekanter du også?

  SvarSlett
 12. Akkurat slik er det!
  Takk for at du set ord på det på ein slik måte :-)

  SvarSlett
 13. Jeg skal gi deg at du kan svare på Morgenbladet-quizen mens du strikker. Du må derimot jobbe litt mer med å svare rett på Morgenblad-quizen mens du strikker.

  -Husbonden

  SvarSlett
 14. Haha, kjenner meg så godt igjen. Må stadig vekk innom Youtube eller andre steder for å sjekke de forskjellige utrykkene når jeg hekler. Og akkurat samme frustrerende følelse fordi det går så tregt og krever så mye konsentrasjon! Jeg ga mer eller mindre opp, håper det går bedre for deg!
  Gleder meg til å se hva du får til med heklekroken!

  SvarSlett
 15. Ulempen med hekling er som du sier at man må faktisk se på arbeidet når man holder på - altså ikke et foran-TVen-arbeid. Tror nok sikkert du får "dreisen" på det i alle fall.

  - Marianne

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.