3. mai 2014

Kom mai, du skjønne milde

Untitled

Kom mai, du skjønne milde!
Gjør skogen atter ...hvit?

Manglende snøfall i desember, januar og februar skal tydeligvis tas igjen ett sted, så vinterdekkskiftet får vente litt.

Altså har vi bruk for luer ennå, så da sønnen fikk bursdagsinvitt til en klassevenninne, fant mor frem garn og strikket tynn vårlue i vårfarger, lysegrønt og hvitt i håp om å mane frem litt vårstemning.
Og siden jeg har en million knapper jeg klør etter å få brukt, så ble det med en monsterknapp fordi den passet fint til.


Untitled

Tilfeldig valgt modell ble påtredd lue i barnetvtid, tungen indikerer hvor fornøyd hun var med det.

Mønsteret er gratis på Ravelry, Raituli, et finsk mønster som heldigvis er oversatt til engelsk. Bruk det du vil av babyull/sokkegarn/alpakka/det du har av tynt garn, og strikk tynne luer.
Helt streit lue med fin felling på slutten, og den vridde vrangborden gjør seg.

Her er det brukt Sandnes Mini Duett fra garnlageret, og en knapp jeg kjøpte hos denuartigekat på Etsy. 
Kjekt til smårester, siden det gikk ikke mer enn 40 gram til hele lua.

15 kommentarer:

 1. Kjempefin lue!
  Passer jo perfekt i denne årstiden nå, når temperatur svinger brått!!
  Og den modellen din, hun har sååå nydelige brune øyne!! (Nydelig ellers også altså)
  God lørdag til deg og dine!
  Klem fra Mona

  SvarSlett
 2. Je je været går ikke an å gjørra noe ve. Likte fagevalget ditt veldig godt på super vår lue. Skjønn modell som viser " attitude"
  Go helg !

  SvarSlett
 3. Uffda, ser ikke ut som mai har kommet til dere…. flott lue, ha en koselig helg!

  SvarSlett
 4. Ta for at du minte meg på denne oppskriften. Har lyst til å strikke noen luer og ha i gavekassen og denne oppskriften er perfekt til et formålet. Kjempe stilig monsterknapp. :D

  SvarSlett
 5. Sjovt som ordlyden er forskellig i de nordiske lande - kom maj du søde milde - hedder den i Danmark , men træls når sneen syntes den skal indhente det forsømte.
  Håber du får,en dejlig søndag

  SvarSlett
 6. Nydelig lue på en skjønn modell :)
  Ønsker deg og dine ei flott helg videre!

  SvarSlett
 7. Kul lue! Lurer på om jeg skulle strikket noen til bandittgjengen her også. Nå er det litt for varmt for lue, men kan kanskje brukes til høsten? Takk for link til oppskrift og etsyselger med kule knapper. Tror jeg skal bestille noen som jeg henter når vi er i sommerhuset i Ebeltoft.

  SvarSlett
 8. Fin lue! Takk for tipset (både oppskrift, og knappeinnkjøp) ;)

  SvarSlett
 9. Fin lue, det gjorde seg med vridd vrangbord! Veldig kjekt det forrige innlegget ditt også. Jeg har flere av de samme erfaringene som deg der. Veldig greit å kunne bruke heklemetoden, føler meg liksom ikke så stø med symaskinen. Og så går det jo fort;) Jeg har også lest ninapetrina sitt innlegg og er så glad for de tipsene hennes gjorde slik at jeg kunne få meg en jakke i alpakka. Jeg klør så lett av ren ull, skikkelig synd for det er så mye flott garn å velge i;)

  God søndag videre!

  SvarSlett
 10. Fin lue. Jeg har også akkurat strikket en vårlue. Hadde ikke tenkt å strikke flere luer før høsten, men selv om vi er veldig godt igang med våren på Sørlandet, så er det fremdeles noen dager med kjørlig luft og fort å få en vårforkjølelse...

  SvarSlett
 11. Kul lue! Gjorde seg med monsterknappen altså! Jada, det er fortsatt luevær. Her skinner solen, men fy så kald vind det er! Heldigvis ikke snø her......enda......ække st.hans enda....:p God søndagskveld!

  SvarSlett
 12. Søt lue, og modell! Men etterhvert ble min oppmerksomhet trukket mot mappa på bordet bak... ser ut som veldig smart rundpinneoppbevaring! Noen tips på hvor man kan finne slikt? Ser ut som ei lita dokumentmappe....

  Ellers takk for tidligere tips om å gi bort garn til SFO, det ble veldig godt mottatt! Og jeg får gleden av å se det brukt, når dattern kommer hjem med kyllinger og garndusker laget av mammans gamle garn :)

  SvarSlett
 13. Rundpinnemappa er genial, det er en Namaste rundpinnemappe, jeg har kjøpt min hos pinnsvindesign.no, og de har den andre steder og, feks på Tjorven i Oslo om man vil fysisk kikke på den. Jeg har sinnsykt med rundpinner, og det er knallgod plass, så jeg har alle i samme mappa. Jeg har valgt to lommer til hver størrelse, så kan de korte ligge i en lomme, og de lange i den andre lomma.

  Og jeg klarer NESTEN å legge alle på plass med en gang de er brukt. Nesten.

  SFO og barnehager elsker garn! Jeg er litt bekymret for om noen kommer til å mislike det kamuflasjefargede garnet, men regner med å få se kyllinger i alternative farger snart.

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.