9. mars 2014

Bella til alle!

020

Det fikk opp for meg en dag at jeg ubevisst har kledd opp flere av jentesøskenbarna i samme strikkemønster. Frøkna har en rosa Bella, niese T har en grønn Bella, og niese E ønsket seg en i blå til høsten, så jeg kjøpte blå alpakka og strikket ivei. Oppskriften står blant annet i Børnestrik på pinde 3,5-4, og jeg brukte pinne 3 (siden jeg strikker løst), men overvurderte hvor løst jeg strikker, så den ble mer passe til en fireåring enn til seksårige E.
Flaks at niese M blir fire år snart....

Kort sagt; jeg må strikke en på pinne 3,5 for å få en Bella til niese E, og da mangler bare kusine J en Bella før alle kusinene har samme mønster, selv om jeg er litt usikker på om tiåringer synes det er kult å ha samme som de mindre kusinene.019

Tre elefanter kom masjerende! - knapper fra Balibutikken.
Bladmønsteret i Bella blir ikke så tydelig i pusete garn, men jeg synes den myke effekten er fin, og bladene er store nok til at du ser dem tydelig for det om. 

 007

Bella, bella!

Det gikk med 200 gram Sandnes Alpakka og pinne 3 til en fireåringstørrelse når maskeantallet var til seks år, neste gang følger jeg mønsteret og bruker pinne 3,5 som anbefalt. For seksåringen skal få møte norsk høst i blå Bellagenser.

Mønsteret er fra Børnestrik på pinde 3,5-4, og heftet anbefales på det varmeste, som det meste av det Lene Holme Samsøe designer. Jeg er allerede igang med en genser til seksåringens bror fra samme hefte, og det er masse der jeg kan tenke meg. Heftet har de på de fleste garnbutikker som fører Sandnesgarn.

24 kommentarer:

 1. Så fin Bella. Ser for meg bannerne med "Bella til folket". Frister litt å legge opp til en Bella her også, men akkurat nå er alt mer fristende enn evighetsjakken til meg selv. God søndag til deg.

  SvarSlett
 2. Så lekkert og det ser ut som jenta er kjempe fornøyd.
  Ha en riktig god søndag

  SvarSlett
 3. Den var veldig lekker i blått!
  Bella er et utrolig fint og anvendelig mønster, tror nok Vesla trenger flere.

  SvarSlett
 4. Helt nydelig! Jeg har lenge tenkt å strikke en bella til en av jentene mine men har desverre ennå ikke kommet igang. De er altså så fine. blåfargen var flott!

  SvarSlett
 5. Der er så mye fint i det hefte, som du kan se så har jeg nå akkurat strikket 'bløde blade' som er nesten den samme som Bella! Må kanskje strikke langermet versjon av Bella også….. kjempefin! Ha en herlig søndag!

  SvarSlett
 6. Dette mønsteret bør alle småjenter ha så ja til "bella til folket" ;)

  SvarSlett
 7. Alle barn må ha en Bella! Stemmer lett for en tiårings-Bella, tror nok det funker bra:)

  SvarSlett
 8. Herlige Bella! Så synd tantebarnet blir en nevø. Kjenner litt på behovet for å belle han opp… :P

  SvarSlett
  Svar
  1. Men de heftene har utrolig mye fint til gutta! Har tre nevøer som også sksl kles opp før høsten, og en av tingene er garantert fra samme hefte.

   Slett
 9. Knallfin. Fine Bella-barn :-)

  SvarSlett
 10. Bella er nydelig! Helt enig, alle jenter bør ha Bella!!☺
  Jeg har strikket tre, og flere blir det garantert;) Den var innmari fin i blått.....

  SvarSlett
 11. Nydelig Bella i blått, og du verden så fine de elefantknappene var. Helt fantastisk fint plagg :)

  SvarSlett
 12. Nok en nydelig Bella. Isager kunne ikke valgt et bedre navn på den modellen. Jeg er relativt forsiktig med inkjøpt av mønsterbøker, men det heftet er en absolutt favoritt. God søndag!

  SvarSlett
 13. Klart det må bli bella :)) på alle! Nydelig blåfarge, og helt enig i at gutteoppskriftene er fine i heftet også. Holder på med en av dem til minste sneipen her nå ;)

  SvarSlett
 14. Det er ikke det minste rart at jentene ønsker seg denne, den er kjempesøt :)
  Jeg må sjekke ut det mønsteheftet. Det kjekkeste i verden er å strikke til barnebarn ;)

  SvarSlett
 15. Hehe, ja klart alle kusinene må ha en (eller flere) Bellaer hver! Denne blåe varianten ble kjempefin:-)

  SvarSlett
 16. Bella er kjempefin! Heldige tantebarn :)

  SvarSlett
 17. Dette mønsteret er så fint! Og den blåfargen du har brukt var jo bare kjempefin :)

  SvarSlett
 18. Fiin! Og så passa den så fint akkurat i dag, for i går var vi på biblioteket og lånte Ella Bella Blå. "Mamma, her er den boka vi likar så godt, vi to!" - så då måtte vi ta med den, og anbefaler den gjerne til andre fargeglade! :)

  SvarSlett
 19. Fiiiin! Vårlige med løvsprett også, da gitt!

  Flaks med nieser i alle aldre!

  SvarSlett
 20. Kjempefin Bella :) Jeg skal legge opp til en bella snart jeg å til en jente som komme ut i sommer :)

  SvarSlett
 21. Nyyydelige Bella i en skjønn blåfarge på vakre kusine A. Mammaen til kusine E gleder seg over å se henne i en slik til høsten.

  SvarSlett
 22. Denne er virkelig nydelig - og endelig fant jeg ut hva jeg skal bruke alt alpakka-restegarnet mitt til! Dette blir den perfekte høstgenseren til 5-åringen. I mørk lilla tenker jeg :-) Vil ellers bare si at du har en kjempefin og inspirerende blogg. Hørte deg også på podcasten til Pinneguri, kjempeartig :-)

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.