8. desember 2013

Stemmer i strikketøyet

Untitled


Jeg var så fornøyd med å ha satt igang med å strikke Prikketrøya fra Babystrik på pinde 3, og strikket den på en mye lurere måte enn mønsteret sa; armene kan fint strikkes rundt, og flerfargestrikk er mye enklere når man strikker rundt og klipper opp etterpå, så jeg var godt igang der.

Så de tankene om at jeg strikket på en lur måte og at prikker var veldig fint, det snakket så høyt at jeg ikke hørte helt hva fargene prøvde å fortelle meg. De prøvde å hinte forsiktig med å ta fra meg strikkelysten hver gang jeg strikket litt på den, men tilslutt gav de opp forsiktig hinting og BRØLTE.

-Du veit den grønnfargen du likte så godt?
-Ja?
-Vel, den funker ikke sammen med den grå. Og den lilla, den bare angrer på hele greia og vil bare vekk. Lilla har pakket sakene sine og er i gang med å fylle ut adresseforandringsskjema. Grønn, grå og lilla har ingen fremtid sammen. Kanskje søstera til lilla i en annen nyanse hadde funket, men sorry.

Så strikkelysten på denne jakka has left the building. Den får ligge en liten stund til jeg finner en farge som passer fint med smaragdgrønt og lysegrått. Mørkegrått, kanskje?

Så nå ligger jakka der, helt stille.
Jeg venter på at den skal snakke til meg igjen.

35 kommentarer:

 1. Hehe! Ingen fare når det er fargene som sier fra!

  SvarSlett
 2. He he he, du kan få sagt det...eller fargene kan få sagt det til deg.

  SvarSlett
 3. I love it. Kæmper selv m prikmønsteret lige nu. Synes det trækker tænder ud

  SvarSlett
 4. Haha! Jeg strikker på den samme - og rundt og rundt, men med samme fargeproblem. Har prøvd med 3 forskjellige kombinasjoner og nå blir det den siste, men det føles usikkert. Og da blir det liggende gitt!

  SvarSlett
 5. Strikk jakken ferdig, lag en grønn eller lilla lue til pluss samme knapper. Ta den helt ut, så blir det bra :-)

  SvarSlett
 6. Hei på deg, må bare si som jeg har sagt så mange ganger før, hvordan får du tid til all strikkinga di? ;-) Jeg holder på med vesten ifra samme heftet, må si, ja, den kunne nok blitt strikket på en langt lettere måte, men, jeg er en mønsterslave og sliter meg gjennom den… jakken du strikker hadde jeg ikke tenkt å strikke, da jakker ikke blir særlig brukt hos mine små, ellers så har jeg vært fornøyd med det andre jeg har strikket fra samme hefte, jeg har blogget om det…. lykke til om du velger å strikke videre og ha en fin, fin søndagskveld hos dere! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg strikker mest gensere, men jeg brukte innmari mye jakker da barna var babyer. Så jeg strikker ofte jakker i barselgaver. Frøkna her etterlyste plutselig jakker , så jeg blir nok strikkende endel av de på nyåret. Eldstemann vil helst ha gensere, for det går fortest på...

   Slett
 7. Fin trøje, men måske du bedre kan forliges med en mørk orange eller en petroleumsblå? Grøn og rød er jo komplementærfarver, så de burde ikke skændes, men en blå tone passer måske bedre. Hvad siger modtageren af trøjen?

  SvarSlett
 8. Jo. Jeg gjetter på at det er fordi folk flest tror klipping er så skummelt at man lar være. Jeg skulle tro dine villsauer har fått rettet opp misforståelsen blant de norske strikkerne.

  SvarSlett
 9. Hahahahah! GODT å lese at det ikke bare er jeg som hører slike stemmer.. :-D
  Jeg har en helt egen skammekrok for slike...
  -Men vi blir som regel enige til slutt. :-)

  SvarSlett
 10. Tillater meg å snakke for jakken din. Fargevalget er både spennende/spesielt og pent, - men det hjelper jo ikke når du ikke liker det. Håper du finner på noe du synes passer bedre enn den lilla.

  - Marianne

  SvarSlett
 11. Eg syns jakka er knallstilig! Kunne sikkert blitt "penere" med ein mørkare lilla, men vågale fargesammensetningar er vel det som er kjekkast med å strikke til små jenter. For dei kan ha heilt andre syn på kva som er fint.
  Når det er sagt, kjenner eg meg så alt for godt igjen i det at strikketøyet motarbeider ein. Enten det er farge, fasong eller plagget i seg sjølv.
  Gleder meg til å sjå kva du kjem fram til!
  Helsing Nøstet!

  SvarSlett
 12. Jeg heier litt på mørkegrå jeg. Litt kjedelig kanskje, men? Liker så godt at du blogger fortsatt. Jeg har mistet helt lysten :(

  SvarSlett
 13. Superfin! Dela gärna med dig om hur du gör med de uppklippta kanterna efteråt! Håller på att lära mig steekningens alla konster =)

  SvarSlett
 14. Kan jeg overdøve jakka? STRIKK FERDIG! Som gammel 68-er regner jeg meg som ekspert på alle kombinasjoner med lilla. Og grønt er en sikker vinner

  SvarSlett
 15. Jeg er enig med Anne Brita! Dessuten er jo jakken nesten ferdig og fortjener en annen skjebne enn et langt opphold i kurven.

  SvarSlett
 16. Strikk ferdig!! Jeg synes den var kanonfin Ü

  SvarSlett
 17. Heh, kjenner meg så godt igjen! Satt i samme situasjon x 2 i sommer. Første jakke (strikka som oppskrift, men ermer rundt-og-rundt), blei livsgnisten sugd ut med mønsterstrikk på vranga i tillegg til feilberegning av garnmengde og derfor måtte mønsteret gjøres om til hjerter i stedet for prikker..
  Runde to gjorde eg som deg, og tok den på rundpinne heile vegen, med ein litt kjedelig brunfarge som basisfarge og gul og oransje for å piffe opp. Såg fint nok ut da nøstene låg ved siden av kvarandre, men undervegs?? Håititåi. Den blei ferdig, og er litt usikker på om den blei kul 60-70-tallsbrun eller bare ei merkeleg giraff-jakke.

  Men huger i med resten: Strikk den ferdig! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Håititåi! Det må rett inn i vokabularet mitt! Takk!

   Slett
 18. Synes dette var både fint og vellykket fargebruk. Men dette ender jo opp i hva du selv synes. Og ja, mye frem og tilbakestrikk i danske oppskrifter. Henger igjen fra tiden før rundpinnene tror jeg.

  SvarSlett
 19. Jeg for min del syns jakken blir kjempefin i akkurat de fargene!
  Pludrehanneklem

  SvarSlett
 20. Hehe.. Kjenner meg veldig godt igjen!Og når strikketøyet snakker til meg ender det som regel med opprekking.. Lykke til, gleder meg til å se hva utfallet blir :)

  SvarSlett
 21. Eller hva med litt roggbif til kantene? ;)

  SvarSlett
 22. Hehe, kjenner igjen de stemmene ja! De har som regel noe for seg. Men synes det funka med grønn og grå da :)

  SvarSlett
 23. Jeg syns den blir kjempefin med de fargene!! Gjør den ferdig, sier nå jeg!!

  SvarSlett
 24. Ikke hør på forfatteren, den jakken trenger bare to farger. Grått og grønt går kjempefint sammen, lilla kan du pensjonere. Om du MÅ ha tre, prøv solgult. Nydelig med grått og gult i seg selv, og jeg synes absolutt grønn og gul passer fint sammen. Får meg til å tenke på hobbiter.

  SvarSlett
  Svar
  1. Mmm, joda, men har var trikset tallet tre. En søskenflokk på tre skulle få farger som hang sammen. Men søskenflokken får nok noen andre jakker.

   Slett
 25. Haha, håper dere blir enige til slutt om fargevalget;-)

  SvarSlett
 26. Hvis du bare lar den ligge der og surmule litt til så kanskje den hvisker stille til deg at det var jo ganske fint likevel og please gjør meg ferdig!

  SvarSlett
 27. Syns jakka blir fin jeg, og når det gjelder hvem som snakker hos meg; så er jeg som sier/tenker vil ikke strikke dere mer nå ;-)

  SvarSlett
 28. Hahahaha!!! Kan høre fargene brøle helt hit :-)

  Synes det gråe og grønne er veldig fint sammen. Lilla og grønt konkurere vel mye om oppmerksomhet, kanskje du må velge en av dem...?

  Lykke til med valget!

  SvarSlett
 29. Glemte jo helt å si det jeg ogsp gjerne ville si:

  Takk kjære du for at du deler med oss at det fint går ann å strikke den rundt og klippe opp siden. Jeg elsker å strikke gensere, men synes jakker er mer praktisk. Nå kan jeg slå de to fluene i et smekk.

  SvarSlett
 30. Jeg kan se den med lilla, grå OG grønn. Resten er jeg komplett uenig i :) Lilla og grå, grå og grønn - nullos problemos! Mitt tips er å plukke opp masker like over vrangbordene, klippe vekk og rekke opp alt det lilla, finne en annen farge og strikke på nye vrangborder. Av hjertens lyst! Det funker som fjell! For grønt og grått er flott! Nemlig :)

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.