3. august 2013

Enda en Plan

Untitled

Når man skal velge det beste gresset til sauen, så er det jommen kjekt at storefetter kan hjelpe til!
I det hele tatt er det kjekt å være to år og henge med fetter og kusiner. Så får det helle være at strikkegale tante grep sjansen til å smette på en alpakkagenser og snike seg til fotoshoot.

 Toåringen fikk ny genser, i anledning at jeg strikket ny versjon av Plan C-genseren min, for å oppjustere den i størrelser. Jeg laget bærestykket større ved å øke flere ganger, og dermed ble ermene ikke så smale som de opprinnelig var. for de som hadde gledet seg til å få flere størrelser på trykk; jeg har forlagt notatene. Kløne.


061

Men iallefall; denne ble fin! Særlig likte jeg bærestykket med tre nyanser av brunt i Drops Alpaca. Det kledde blåfargen godt. Sånn i ettertid ser jeg at den ligner veldig på sønnens versjon i blått og brunt, men det kan vel ha noe med at blått og brunt er en slager?

087

Denne gangen valgte jeg å strikke bare en falsk knappestolpe, og sy på fire perlemorsknapper.

Det jeg husker av modifiseringer et at jeg strikket samme maskeantallet i halsen, og økte ut sånn at jeg hadde 8 riller med hver farge tilslutt. Tilfeldigvis brukte jeg akkurat to nøster av blått, og har mye rester av brunfargene. Da endte jeg med en str 98, noe som passet til skjønnasfetter.

Mønsteret til to år har jeg her, men kan kan altså greit tilpasses til flere størrelser, særlig siden du strikker fra toppen og kan teste underveis.
Her har jeg brukt pinne 3 og Drops Alpaca, siden det er så mange fine nyanser i det garnet.

18 kommentarer:

 1. Denne her likte jeg godt! Rett og slett en god Plan ;)

  SvarSlett
 2. En kjempefin genser til mitt lille barnebarn, og det passer ekstra fint siden jeg har så mye restengarn i garn som passer perfekt og det blir nok litt striper også.

  SvarSlett
  Svar
  1. en kjekk restegarnsgenser! Funker fint i småstriper på bærestykket, eller ensfarget, eller feks striper på ermer og bol?

   Slett
 3. Kule karer og en nydelig genser :) !

  SvarSlett
 4. Kjempefin! Jeg liker fargene veeeldig godt :)

  SvarSlett
 5. Fine gutter! Brunt og blått er veldig fint :) Jg har tatt bilder i dag av min Plan C som skulle bli genser, men som har endt opp som en tunika...eller kanskje en topp. Veldig usikker på str. da jeg har brukt tykkere garn og pinner!

  SvarSlett
 6. Åh, så fin den er! Og så flink du er til å ta gode bilder av prosjekta dine!

  SvarSlett
 7. Det var en veldig fin genser, og flotte bilder:-)

  SvarSlett
 8. Flotte bilder av en flott genser og flotte barn!:)

  SvarSlett
 9. Nydelig genser. Jeg digger den oppskrifta di, strikket min første til min lille frøken før sommeren, og gleder meg til å bruke den utover høsten. Den er enkel å strikke, passformen er god, og genseren er vakker, rett og slett. Jeg strikket min i hverdags, et garn jeg liker godt. Nå funderer jeg på bukse av restegarnet, men siden jeg ikke greier å tenke sjøl når det gjelder strikking, må jeg gruble og lete litt før jeg tør å legge opp. Tusen takk for oppskriften. :-)

  SvarSlett
 10. Stilig genser! Denne tror jeg jeg må prøve. Brunt og blått er kjempefint ilag!

  SvarSlett
 11. Det der må jeg si var en flott plan :)

  SvarSlett
 12. Flott genser og staute karer. Ikke dumt med strikkegal tante vil jeg tro.

  SvarSlett
 13. Uha, hvor ser den fin ud. Jeg er vild med brun og blå sammen.

  Mindstemanden trænger faktisk til en ny sweater... måske man skulle slå op til en plan C :)

  SvarSlett
 14. Denne var SKIKKELIG fin!!! Akk, jeg MÅ jo bare strikke en sånn.. Du er så flink!!

  SvarSlett
 15. Blått og brunt er en klassiker, en veldig heldig plan! Må vel snart få strikket en slik, har tenkt det lenge. Har jo rester i fleng i både alpakka og lammeull :)

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.