19. juli 2013

Fra dypet av strikkekurven

Untitled

Et plutselig ryddebehov meldte seg i strikkekurven.
Garn som skal brukes i nær fremtid og er i bruk, samt farger en må tygge litt på, får bo i strikkekurven i stua, resten bor i garnskapet i kjellerstua. Derfor kan det bli litt overfylt i stuekurven, siden jeg frakter med meg et nøste her og der på idejakt.

Etter å ha flyttet ned nøstene som ikke skulle bli til noe akkurat nå (men senere, det lover jeg, nøster!) så dukket denne lua opp, minus ti runder og snorer. Ti runder og snorer var fort gjort, og det holdt akkurat med grått Visjøgarn.

Untitled

Altså kan jeg presentere; Gros djevellue i wollmeise og Visjøgarn! Ideen til komboen kom da jeg strikket babyteppe for Pinneguri, overflatebehandling. Glatt superwash møter litt mer grov ull, veldig fint. I tillegg la jeg inn vrangomganger i det grå, for å leke med struktur også.

Visjøgarn skal jeg jommen strikke mer i. Det er røft, men mykere enn feks nøstebarngarnet og Shetland soft.

Untitled

Garnet er rester av to prøvestrikkinger, wollmeisen fra barnegenseren Ikke helt ribba, og det før nevnte Overflatebehandling. Wollmeisen er helt utrolig i fargen, nesten metallisk blå, sånn som skjæra har på halefjærene sine. Jeg har ørlite igjen, kanskje bruke det til flere slike luer? Gros djevellue er en av favorittene av babyluer. God passform, lett å strikke, og bruker minimalt med garn, 30 gram totalt av garn her til en halvt til ettårsstørrelse.

Untitled

Ha en god fredag! Her går det i trådfesting og fundering på størrelse av sofateppe.

14 kommentarer:

 1. Superflot kombination af garn og mønster :-) Tænk at noget så enkelt kan blive så fint :-)

  SvarSlett
 2. Så flott versjon av lua. Flotte farger, flott struktur på lua. Spennende kombinasjon av garn!
  God helg!

  SvarSlett
 3. Stilig! Det ligger noen uferdige prosjekter og skriker nederst i garnveska mi også. Men de høres ikke så godt for oppå der ligger alt som er i siget og som jeg vil holde på med. I glassbeholderen(!) min har jeg det som er til vurdering og i den store kista ligger resten. Det som er helt ut sitter jeg på(oppbevaring under sofaen). God fredag!

  SvarSlett
 4. Fin lue! Artig med en ny vri!
  Når jeg får strikket opp alt garnet mitt, og kan kjøpe nytt, skal jeg prøve Visjøgarn jeg også. Har hørt mye bra om det (det blir vel i neste årtusen en gang...)

  Lurer på hvor mange Gros djevelluer det er strikket etter hvert??? Har laget noen jeg også. Men hvem er egentlig Gro?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har lovet meg en genser i visjøgarn, men først skal endel ut av garnskapet. Men jeg kan ikke vente til jeg har brukt opp alt før jeg får kjøpe nytt, for det dreper litt strikkelysten her. Men endel skal ut!

   Slett
 5. Virkelig en flott og praktisk lue! Likte garnkomboen din, og den nydelige blå/grønne fargen! :)

  SvarSlett
 6. Nydelig lue!!! :-) Jeg har merkelig nok aldri strikket denne, etter at jeg prøvde meg en gang og fellingene med en maske løs av, en rett og trekk den løse masken over ble så stygt!!! Tror jeg prøver to vridd rett sammen i stedet, for meg vil det bli finere!! Har prøvd den varianten før, bl.a. på dukkeklær, og med min strikkefasthet blir det definitivt bedre enn den løse masken over. :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du kan evt prøve å ta to rett av, strikk så en rett og ta de to løse over. Da får du en rettmaske på toppen, og de to andre maskene peker hver sin vei. Kan funke?

   Slett
 7. Kjempefin lue med artig vri!
  Liker fargene veldig godt!
  Tusen takk for praten på tirsdag, det var veldig hyggelig å hilse på deg igjen!!
  Kanskje det ikke blir 10-12 år til neste gang...?? Hehe...
  Klem fra Mona

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var utrolig hyggelig å se deg igjen! Takk for at du tok kontakt.

   Slett
 8. Er det leiavstorprosjektryddingistrikkeveska-syndromet? Kjenner godt til at det plutselig blir mer spennende med det som ligger på bunn av kurven når storprosjekta blir langdryge:)

  SvarSlett
 9. Knallfin!!!! Og det er så gøy å kombinere garntyper!! Fint med vrangomg i lua!!

  SvarSlett
 10. Veldig fin lue. Gro var strikkebloggdame den gang jeg startet med sånt for ca 8-9 år siden. Jeg tenker ofte på henne, hun sluttet å blogge for mange år siden, men lue-oppskriften hennes lever altså videre på nettet:-)

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.