22. juni 2013

Situasjonsrapport ved halvgått løp

- Nå er jeg veldig spent på hvordan det går med sofateppet ditt, Merete! Fortell meg alle de saftige detaljene!

- Da var det jommen flaks at jeg har noen plansjer her som kan illustrere hendelsesforløpet fra dag til dag. La oss ta en liten titt:

rutevekstkurve

Per dags dato er jeg halvveis med lappene. 24 av 48 lapper er produsert og tråder er festet, for å slippe å bli trådfestingsdeprimert på slutten. På 65 dager er 24 lapper ferdig, noe som gir en gjennomsnittsfart på 2,7 dager per lapp.

Som du ser av kurven har jeg ikke vært strikkemonogam, perioden som sammenfaller med dag 10-30 dukket det opp en vest til søttende mai, en babydrakt, en monsterbukse og litt senere i tidsforløpet finner du to babyjakker og ei lue. Langtidsprosjekter tvinger frem behov for adspredelse, så jeg klarer ikke da å være strikkemonogam.

Estimert ferdig

-Aiaiai, jeg ser du har brukt det profesjonelle verktøyet Paint for å tegne de estimerte ferdiggjøringskurvene! Spennende!

-Takk, takk. De ulike kurvene tar for seg estimert vekst i lapper, om jeg hadde fulgt fullføringshastigheten på de ulike tidspunktene på kurven. Gir jeg på som jeg gjorde i perioden på dag 33-38, så kan jeg klokke inn teppet 2.juli. (grønn kurve)

Rosa kurve viser gjennomsnittsfarten på prosjektet; der jeg kan klokke inn 12.august, mens rød kurve viser hva som skjer om jeg lar livet og andre strikkeprosjekter spille inn, og kan da veie teppet og krysse av for fullført 10.november.
Motivasjonen

-Motivasjonen da? Hvordan er den etter halvgått løp?

-Jeg gikk høyt ut fra start, holdt et godt tempo og planla hvor teppet skulle ligge i stua. Etter en ti dagers tid kom tvilen snikende, med tanker om at et sofateppe på pinne 2,5 og tynn ull aldri i verden blir ferdig, og om det blir ferdig, så hater du det og vil spy hver gang du ser svart og hvit ull.

Så kom en liten periode der jeg hadde mye strikketid, skulle forberede kurs i denne teknikken og oppdaget sammenhengen med å strikke mange lapper raskt og at det da blir fortere ferdig.

Motivasjonen er litt ujevn for tiden med heiarop om at teppet er 50% fullført på 65 dager, og fortvilelsen over at da skal jeg strikke det samme 24 ganger til. Urk.

Det forventes stigning på motivasjonstoppen jo nærmere målet jeg er. Da er det flere lapper ferdig enn jeg har igjen, og det er alltid en godfølelse. Så forventes det en bråstopp når lappene er ferdige, og hele sulamitten skal strikkes sammen og festes tråder og strikke icordkant rundt. Da gjetter jeg på at bloggen er full av alt annet enn strikketeppe.

-Takk for grundig gjennomgang, Merete! Skuffende lite juicy details, og tørt så det holder, men annet er det kanskje ikke å forvente når du skal fortelle om hvor langt du har kommet på et teppe, og bruker 475 ord  og tre plansjer på det?


10 kommentarer:

 1. Haha -festlig tallknusing! Kjenner jeg deg rett så blir det ferdig tilslutt, selv om innspurten (eller snarere midtre langstrekke kanskje) kan bli seig og trå.

  Jeg kan ikke annet si enn: Heia-heia-heia!!

  SvarSlett
 2. Flaks at du hadde desse flotte plansjane liggande, eg heier på deg og gler meg til å sjå det ferdige resultatet. I og med at eg(dvs Hannah) er den heldige eigaren av regnbueteppet som du strikka i november må eg her igjen sende millioner av takk. Teppet fungerer inne og ute, i Norge og for tida i England...vi elsker det og det brukast heile tida. Kjempefin teknikk for dei som kan sånt:)

  SvarSlett
 3. Ha, ha! Jeg hepper også!!!

  SvarSlett
 4. Hvorfor blir ikke du forfatter??? Storkoser meg hver gang du legger ut en oppdatering :-)

  SvarSlett
 5. Du går skikkelig til verks når du skal beskrive framgangen, skjønner jeg ;) Likte særlig den motivasjonskurven din! He he! Lykke til videre! :D

  SvarSlett
 6. Herlig nørdet tilgangsvinkel til projektplanlægning. Tak for fornøjelig gennemgang :-)

  SvarSlett
 7. Tror et innlegg som dette er akkurat den motivasjonen du trenger for å få teppet ferdig litt fortere, selv om du brukte noen hundre ord og 3 plansjer :)
  Lykke til videre!

  SvarSlett
 8. Hahhahahha - herlig. Klapp på skuldra, halveis - det e godt jobba det! Æ venta i spenning på neste oppdatering.

  SvarSlett
 9. Ha-ha, takk for oppdateringen. Ser for meg en PhD på dette prosjektet når du er i mål?!?

  SvarSlett
 10. Sivilingeniør-nerden i meg eeeeelsker sånne plansjer :-D

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.