18. juni 2013

Google reader legger ned 1.juli

Så jeg leter etter ny RSS-feeder, siden det å kikke innom 447 blogger for å sjekke om de har oppdatert i det siste er ikke så tidsbesparende.

Jeg tester bloglovin akkurat nå, men skulle gjerne hatt noe som lignet mer på google reader. Gamle vaner osv.

Noen som har en RSS-feeder de er fornøyd med? Sånn bortsett fra google reader?

Tekstfil til gjenkjenning hos bloglovin

Follow my blog with Bloglovin

37 kommentarer:

 1. Hmm... Jeg bruker bare leselista her i blogger, den er ganske lik reader. Du kan importere fra reader, så slipper du å legge inn alle 447 på nytt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Men hva med bloggene som ikke er googlebasert? Som wordpress feks? Kan man følge de i leselista i blogger?

   Slett
  2. Ja, det er ikke noe problem - wordpress, typepad mm får jeg inn.
   Tror jeg må skjekke ut feedly også nå, da :)

   Slett
 2. Jeg trives i Bloglovin', jeg :) Sikkert ikke det du ville høre, men jeg har ikke annet å by på ;) Gammel vane her også, men den er oversiktlig og grei og jeg liker å kunne "like" innlegg - samle inspirasjonen på ett sted!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tester bloglovin såklart, må bare sette meg litt inn i den. Og joda, vil gjerne høre om at man liker bloglovin og! (Dumme google reader som legger ned, grumle, grumle)

   Slett
 3. Jeg gikk over fra Bloglovin til Feedly når Google Reader annonserte nedleggelse (logiske handlingsmønstre er tydeligvis ikke min sterke side), og jeg er veldig fornøyd der. Synes det er enklere å sortere, skumlese, lagre for senere osv der. Jeg vet ikke om det er blitt bedre, men tidligere hadde Bloglovin et litt sånn kjedelig etterslep på å oppdatere seg. Det tok ganske lang tid fra folk postet noe på bloggen sin og til det dukket opp i feeden min.

  SvarSlett
  Svar
  1. Veldig logisk handlingsmønster, ja! :) Måtte flire litt.

   Slett
 4. Eg bruker også Bloglovin og syns den funker supert! :) Visste ikkje at det var fleire alternativer ein gong eg, men eg trur at om du berre blir vant med den så vil nok du også elske den etter kvart! :)

  SvarSlett
 5. Eg testar ut feedly og synest det fungerar ganske greitt (sjølv om eg ikkje har sett meg heilt inni funksjonane enno). Der kan ein lett importere leselista frå google reader i alle fall.

  SvarSlett
 6. Jeg bruker Feedly. Den fins som både desktop-, mobil-, og nettbrett-versjon. Veldig grei erstatter! :)

  SvarSlett
 7. Jeg bruker Feedly og ver meget fornøyd. den likner ganske mye på reader :)

  SvarSlett
 8. Jeg tester feedly som google reader erstatning og den er god på de fleste pointer, på mobilen dog ikke altid lige intuitiv.

  SvarSlett
 9. Jeg har alle bloggene jeg følger i margen på bloggen min, og har stilt den inn sånn at de med nye innlegg legger seg øverst. Da er det bare å trykke "refresh" på siden og vips, ser jeg hvem som har lagt inn noe nytt. Det funker for meg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg markerer ofte innlegg med stjerne for å kunne finne tilbake til dem, og feks kommentere litt senere. Så jeg trenger litt merkelappsmuligheter. Men det hender jeg bruker bloggrollen som utgangspunkt, ja.

   Slett
 10. Eg blei heller ikkje fortrolig med Bloglovin, no brukar eg feedly.com som eg likar mykje betre, minnar ein del om Google reader men med mykje betre design! Også er det langt fleire valg ift visning, kategorisering og sånt så det tok meg litt tid å forstå, men no likar eg det faktisk betre enn Google.

  SvarSlett
 11. Jeg måtte søke litt for å finne et alternaltiv selv og da jeg fant https://www.newsblur.com/ ble jeg ganske fornøyd. Den koster 140 kroner i året, hvis du har mange kilder du følger. Den importerer fra Google reader. Den begrenser for tiden nye registreringer slik at det kan ta noen dager før du får en brukerkonto.

  SvarSlett
 12. Jeg har brukt feedly noen mnd nå og anbefaler den gjerne. Har den både på mac, pad & phone :-)

  SvarSlett
 13. Jeg gjør som bodilE, leser blogger etter bloggrullen min, bruker aldri readeren. Har bloglovin men bruker det skjelden og forstår ikke helt dette med å inportere fra ditt til datt Satt faktisk og leste på dette i går (sikkert fått mail dere også fa google siden temaet kommer opp) prøvde å lese linkene de sendte, men forsto ikke så mye av det.

  Det jeg lurer på i dette, mister vi følgerne våre? (Siden tydeligvis er det jo disse kulissene vi leser i ?)

  SvarSlett
  Svar
  1. Njæ, tror de blir stående.

   Men å importere bloggene du følger er ganske rett frem i de ulike leserne. Ofte er det en knapp for importer her, og iallefall nå som google reader legges ned, vil det være svar i spørsmål og svar-kolonnen, siden det er tusenvis som har samme problemet.

   Slett
  2. Nå testes både feedly og bloglovin ut for full maskin, forstår meg foreløbig best på bloglovin,,,.... ;)

   Slett
 14. Jeg tror jeg hopper på feedly; det ser pænt og enkelt ud. Jeg savner dog 'Next' knappen fra Google Reader, men man kan nok ikke få det hele.

  SvarSlett
 15. Jeg har nevnt noen alternativer her:
  http://mostlyeverydays.blogspot.no/2013/04/rss.html

  SvarSlett
 16. Jeg prøvde både bloglovin og feedly da jeg først hørte at google reader skulle legge ned, og må si at feedly er mange hakk kvassere enn bloglovin. Bedre layout, mer brukervennlig, ja i det hele tatt. Feedly ftw!

  SvarSlett
 17. har samme problem, er ikke 100% fornøyd med bloglovin. har også merka at det ikke er alle blogger man kan følge på bloglovin, så etter tips fra dette kommentarfeltet tester jeg feedly og den virker mye bedre!

  SvarSlett
 18. Jeg importerte alle mine google reader-blogger til bloglovin. VELDIG uvant i starten, men nå synes jeg det fungerer veldig greit, og jeg får sett mer på bloggene enn hva jeg gjorde i google reader :)

  SvarSlett
 19. Jeg bruker netvibes og er veldig fornøyd, men har ikke brukt noe annet.

  Du kan velge om du vil se widgets eller alle bloggpostene kronologisk (reader).

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg også, veldig fornøyd siden jeg også får tilgang til Twitter, Facebook, alle aviser etc i samme fane. Selv om jeg har lagt alt i forskjellige faner for ryddighetens skyld, da.

   Slett
 20. Jeg bruker Bloglovin' og er veldig fornøyd med det! Synes det er veldig greit og oversiktlig. :) Håper du finner en løsning du er fornøyd med!

  SvarSlett
 21. Mer fornøyd med feedly enn google reader. Mer oversiktlig og lettere å bla gjennom bloggene med den, siden ikke alle bilder kommer opp i hver post. Mindre scrolling med andre ord - har bladd meg lei på hagebilder og middagsretter..... Tror du kanskje bare bør teste ut og finne den du liker best :-)

  SvarSlett
 22. Oioi! Fikk testet feedly greit idag, og jeg går for den! Hurra! Eneste er at jeg ikke får den til å funke i Opera, men funker som bare det i Chrome. Og nå til telefonen.

  Takk for masse innspill, det er jommen styr når ting forsvinner.

  SvarSlett
 23. Åh, dette har ikke jeg fått med meg...
  Men hva gjør jeg egentlig?
  Er jo helt grønn på dette med RSS-feeder...har jo blogg som jeg skjønner meg på, endelig...og nå blir den borte?
  Tror jeg trenger hjelp fra noen kyndige her...
  Har jo blogg gjennom Blogger, så dette gjelder nok meg å...
  Forsvinner alt jeg har gjort før, hvis jeg bytter over...?
  Sorry, Merete, men jeg skjønner ikke alt dette :-/

  Mona

  SvarSlett
  Svar
  1. Neida, bloggen forsvinner ikke! Heldigvis! Den trenger du ikke gjøre noe med!

   men google reader legges ned, fordi den ble mindre brukt på verdensbasis, mente google, og de vil heller bruke ressursene sine på andre deler av google.

   Jeg har brukt Google reader for å abbonere på blogger jeg følger, sånn at det dukker opp oversikt over blogginnlegg hver gang det legges ut nye innlegg i blogger jeg følger. Det er lett å legge til blogger, du skriver inn bloggadressen der det står legg til blogg eller legg til innhold.

   Et stort hjelpemiddel om du har mange blogger eller andre nettsider du følger. Anbefales!

   Slett
  2. TAKK og pris!!
   Vart litt skræmt nå... :-D
   Så grønn er jeg på data...hehe..

   Da skal jeg ta det litt mer med ro, og se om jeg finner ut av det med de bloggene jeg følger!!
   Tusen takk, Merete!!! :-D

   Slett
 24. Eg prøver meg på RSS-feeden som er i Outlook. Veit ikkje om det blir nokon suksess, men eg gjer den litt tid i alle fall.

  SvarSlett
 25. Takk for supert innlegg med masse svar! Eg har klødd meg i hovudet og lurt på det samme...No får vi sjå kva det blir til. Fint å lese om andre sine erfaringar. God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Og takk til alle som har tatt seg tid til å svare! Det er jo absolutt viktig nå.

   Slett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.