8. juni 2013

Gult og rosa

Untitled

Hvordan slå ihjel tiden mens du tar toget til Trondheim, venter på fly til Oslo, venter på fly til Ålesund og kjører flybussen litt for langt i Ålesund sånn at du må ta en lokalbuss tilbake til Ålesund igjen?

Du strikker en babyjakke, såklart!

Jeg brukte gratisoppskriften fra Familiejournal.dk om en enkel babyjakke med fletter langs kantene. Jeg droppet flettene, siden de forsvant i det melerte garnet, men en helt enkel jakke er sjarmerende det og.

Siden det er så enkel og grei jakke, så brukte jeg tiden på å tulle med knappestolpene. Først plukket jeg opp for stramt på ene siden, så for løst på den andre siden. Og når de var akkurat passe, så hadde jeg strikket halsen for trang, så jeg måtte ta opp halsen og knappestolpene på nytt.

Untitled

Den kunne vært ferdig da, men jeg fant ut at det gjorde seg med en knøttliten lomme som matchet knappene. Halvtårsbabyer har ikke mye de stapper i lommene, til forskjell fra de lommene jeg nå må sjekke før ting vaskes, men dekorativt er det.

Deilig garn, forresten. For oss som er fan av garn som er ørlite melert (ikke bråkete, bare litt fargespill) og litt tykkere enn det jeg pleier strikke med. Etter en vask fluffer det seg opp, fyller seg litt ut, og blir mykere. Et hyggelig bekjentsskap.

Og hva gjorde jeg med restegarnet?

Jeg skulle jo hjem igjen, så da startet jeg like godt på en ny babyjakke. Man kommer ganske langt på småplagg når man bor så kronglete til.

Faktaboksen:
Mønster fra familiejournal.dk, 70 gram med Pickles Pure wool i fargen God Morgen og lomma i Nellik, pinne 3 (siden jeg strikker løst), og polkadotknapper fra Ebay.

25 kommentarer:

 1. Åh, gleder meg sånn til å starte med purewool'a mi!! denne versjonen var lekker :) gult er kult, evt oransje også!

  SvarSlett
 2. For en herlig farge det var på den jakken!

  SvarSlett
 3. Nydelig! Åh, nå mååå jeg snart få prøvd Pickles Pure Wool ...

  SvarSlett
 4. Den søteste lille jakken jeg har sett på leeeenge, og lommen var bare "prikken over -i-en"

  SvarSlett
 5. Fin jakke ! Hvorvidt det er du som bor kronglete til eller det er Ålesund som ligger i huttaheiti er vel et definisjonsspørsmål :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ingen av stedene er akkurat midtpunkter på kartet...

   Slett
 6. Så fin! Rigtig godt med lommen.

  SvarSlett
 7. Se der ja, syns du fikk mye utav turen din jeg og en jakke er fint å ha. Lommen gjorde seg særdeles !

  SvarSlett
 8. Så søt! Gulfargen var bare helt nydelig! Nå gleder jeg meg bare mer og mer til å gå løs på Pure Wool-nøstene jeg har liggende :)

  SvarSlett
 9. Fantastiske farger! Liker enkel strikk jeg (ikke bare fordi jeg er en dårlig strikker, men også fordi, ja, det er fint!).

  SvarSlett
 10. Smukt og frækt med den pink lomme..

  SvarSlett
 11. Så herlig jakke - lommen er en skikkelig prikk over ién!!! Kjenner meg veldig godt igjen i det med knappestolper og løst/fast. Skikkelig irriterende, men godt du hadde en reise å gjøre det på. Selv om du reiste for langt....

  SvarSlett
 12. Denne strikkejakka var jo berre heilt fantastisk :) Nydelege fargar!

  SvarSlett
 13. For en fantastisk produksjon! Skulle bodd litt mer kronglete til, ja :)
  Skikkelig gøy å tøyse litt med fargene som knappene er sydd i med. Fiffig detalj!
  Takk for mønstertips og inspirasjon!

  SvarSlett
 14. Man MÅ jo bare bli glad av gult! Nydelig farge og nydelig jakke. Skulle gjerne vært like kjapp med pinnene som deg :)

  SvarSlett
 15. Helt fantastisk farvesammensætning!!! Og rigtig godt ikke at lave snoningerne, det smukke garn er fint nok i sig selv! Meget meget lækker lille jakke!!!

  SvarSlett
 16. Så søt jakke! Men jeg lurer selvfølgelig aller mest på hva du skulle i Ålesund. ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Besøke gamle venner fra studietida! Stas. Vi rakk til og med en tur innom Devoldutsalget, og jeg tenkte på deg da. Anbefales forresten om du er på gamle trakter; de gamle fabrikklokalene der ute er sinnsykt fine fotokulisser.

   Slett
  2. Heihå, rakk dere en tur dit! Så gøy! Ja, de er fine kulisser og enda finere var de egentlig før de ble utbygd! Jeg har jo trådt mine barnesko der, mamma jobbet på sosialkontoret på baksiden da jeg var liten, og da jeg gikk på videregående hadde jeg ekstrajobb på Devold-utsalget. For ikke å snakke om da min morfar overtok hele fabrikken en gang på tidlig nittitall og vi gikk på skattejakt på loftet. Herrejemini, for en fantastisk opplevelse! Den gang var det spennende, i dag ville jeg vært HYPER over alle gamle stoler, hyller, skrivebord, knagger, skuffer og skap. Den gangen var det knapper, blonder og duppeditter som fenget... Et stilig bygg-kompleks er det uansett, og kafeen er blitt så fin! :)

   Slett
 17. Supersøt babyjakke! Fin orangefarge og nydelige med de rosa polkadott-knappene! Den knallrose lommen ble "prikken over i-en". Veldig fint og tøft! Ha en fin kveld videre, og fin uke fra i morgen! Hilsen fra Ingrid

  SvarSlett
 18. Så stilig, de fargene passer jo så godt sammen!

  SvarSlett
 19. Flott jakke! Og fornuftig bruk av reisetid! ;-)

  SvarSlett
 20. Godt å høre at det ikke bare er jeg som roter med knappestolper! Veldig fin jakke meg søte detaljer :)

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.