11. juni 2013

Gult og rosa strikes back

101

Og hva brukte du restegarnet til, da, Merete?

Jo, sesongen for barselgaver er her (kald høst, montro?), så jeg startet like godt på en ny strikkejakke da jeg skulle hjemover fra Ålesund. Og siden reisen gikk fra Ålesund, via Oslo (altså feil retning), via Bodø (for langt nord) og så via Mo i Rana og videre mot kysten, så sier det seg selv at det ble litt strikketid.

Jeg kom forbi ermedelingen da jeg gikk tom for garn og reisetid. Så jeg bestilte et nøste til med Pickles Pure wool og fortsatte med rillestrikken på hjemmebane.

102

Egentlig hadde jeg tenkt å kante jakka med samme farge og kjøre helt streit i gult, men siden forrige jakke ble så sukkersøt med rosa detaljer, så var nå rosanøstet fristende å bruke på detaljene igjen.
Altså rosa snorkant rundt hele jakka (icordkant) og de siste rillene på ermene også i rosa.

Ja, jeg vet. Det er veldig nusselige fargevalg for tiden. Enten roper underbevisstheten min om saftis og softis med jordbærstrø og varmere tider, eller så var det det at nøstene lå i nærheten av hverandre og viste at det var lov med rosa og gult sammen.


103

Og når vi først er i det søte hjørnet; hva med to knapper med fugler på? I pastellblått for å kjøre pastellene helt ut?

Jakka er Garter yoke baby cardi, gratismønster, str 6-12 mnd. Og egentlig skal den ha glattstrikk fra ermene og ned, men jeg synes rillestrikkbonanza var stas det og.
Mønsteret er enkelt å justere; hva med glattstrikk hele veien? Eller ulike farger på bærestykket og resten av jakka? Eller glattstrikk på toppen, og hullstrikk på bolen og ned? Striper? Flerfarget?

Jeg brukte 80 gram totalt av Pickles pure wool, pinne 3 og to knapper.
Untitled


Synes du snorkanting var fint? Det er en enkel kant, men tar litt tid å strikke på, men det er verdt jobben. Kan bruke samme farge som det du allerede har brukt, eller en annen farge, og du kan strikke den på masker som står på pinnen (feks de som du skulle felt tilslutt på hals eller bol).eller masker som skal felles av.

Snorkant på masker du har på pinnen (feks som avslutningskant på ermer eller hals eller bolen)

Legg opp tre masker på ermepinner. Strikk en omgang rett. Ikke snu pinnen, men skli maskene til toppen av venstre pinne igjen, og strikk fra starten igjen.
*Strikk to rett, strikk så de to neste maskene rett sammen gjennom bakre maskeledd (den ene masken er fra de tre du la opp, den andre masken er fra maskene fra kanten). Skli de tre maskene tilbake til toppen av venstre pinne. *
Gjenta fra * til * til du er rundt, og fell av.

Rundt hjørner pleier jeg strikke tredje maske uten å felle den sammen med kanten en gang eller to, sånn at det ikke blir så trangt.

Og skal jeg lage hemper strikker jeg også uten å felle sammen med kanten, og feller så sammen med kanten igjen når jeg synes hempa er stor nok.


Snorkant på kanter som ikke har løse masker:
Du gjør det samme som forrige forklaring; men når du skal strikke to sammen, strikker du den siste masken sammen med en maske du plukker opp fra kanten.


Video som viser noen tips har du her.

Men ikke fortvil om du har lært det på en annen måte, (feks med å ta siste maske av løst og dra den over første kantmaske); det er flere veier til Rom. Og Rom ble som kjent ikke bygget på en dag, det tar tid å kante ei jakke. Men fint blir det. På begge sidene.

Untitled

Gule og rosa jakker i all sin prakt. Solskinn levert som jakke.

Pickles Pure wool gjorde seg både i glattstrikk og i rillestrikk. Jeg har 50 gram gult igjen, men nå får neste jakke ut bli noe annet. Alle gode ting er jo.. eh, to?

18 kommentarer:

 1. Eg skjønnar at det å reise til Ålesund er ei Kinareise, men du har virkelig brukt tida godt. Fine jakker begge to. Og snorkanten vart det lille ekstra.

  SvarSlett
 2. Så fint det ble med snorekant hele veien rundt;)

  SvarSlett
 3. Kjempefine jakker begge to, gult og rosa var tøft sammen. Og den siste jakka hakket finere ,-)
  karna

  SvarSlett
 4. Den der må jeg prøve meg på;) Kjempefine farger du valgte! Jeg har enda tilgode å prøve ut pure wool, det blir en bestilling hos pickles snart tenker jeg.
  Takk for oppskrift at du deler på kanten, har alltid lurt på hvordan man gjør det;)

  Ønsker deg en fin dag videre!

  SvarSlett
 5. Knallflotte jakker! Herlig kanting du har brukt på rillejakka :-) Takk for tips!!

  SvarSlett
 6. Artig måte å kante jakke på, so lærte eg noko i dag og. Men kvar har du fått tak i dei snasne knappane?

  SvarSlett
  Svar
  1. Snasne knapper: trykk på linken så kommer du rett til Etsybutikken den uartige katt. Der kjøpte jeg mine!

   Slett
 7. Kjempefine jakker! Eg sel veldig fine korger til f.eks. strikketøy.

  SvarSlett
 8. Så utrolig fine jakker! Knallfine detaljer, både knappene og snorkanten! :)

  SvarSlett
 9. Åh, enda en supersøt jakke! Like fine begge to!

  SvarSlett
 10. Kjempesøt liten Twitter jakke !

  SvarSlett
 11. Nydelige kule og gule jakker du har strikket i det siste! Likte den siste best, det gjorde seg med ekstra mye rosa på, og snorkanter er jo superfint :)

  SvarSlett
 12. Nydelig farger sammen - lekker jakke!
  :)

  SvarSlett
 13. Tøffe farger!! Og fine jakker

  SvarSlett
 14. Fine jakker og fine farger:-) Liker også så godt meleringen i det garnet. Kjempeflott med icord-kant! Tidkrevende ja - men det blir jo så fint!

  Av nysgjerrighet lurer jeg på om du greier å bare bestille det ene nøstet du mangler? Når jeg skal bestille ekstranøster ender jeg ALLTID opp med langt flere nøster enn det ene jeg trenger - for å få mer valuta for fraktkostnaden liksom;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Stort sett blir det dyrt å etterbestille, siden det havner så mye annet i kurven for å jevne ut portoen, men akkurat denne gangen ble det med det nøstet. Og syntes jeg var flink som ikke ble fristet...

   Slett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.