16. april 2013

Turkisblått til smått

Untitled

Jeg tar bare en liten fotosafari med den ferdige jakka, jeg!- sa jeg, og lot mann og barn bli hjemme ved bassenget.

Veldig tilfeldig at jeg og jakka da bare måtte ta ettermiddagskaffen hos Dolce frutti, den lokale gelateriaen med knallgod is. For jeg trengte jo absolutt isrekvisitt når jeg skulle ta bilde av nyjakka? *nikker veldig overbevisende med hodet*


 Untitled

Jeg digger strukturstrikk for tiden. Derfor passer det utmerket å strikke en liten babyjakke i barselpresang med et helt enkelt strukturtema og en knæsj farge, og oppskriften er fra Babystrik på pinde 3 av Lene Holme Samsøe som herjer norske og danske strikkeblogger for tiden. Bare søk på Bella, så får du en drøss som har strikket bladmønstertunika/kjole/jakke. Meg selv inkludert, til og med to ganger. 

I heftet er jakka litt gjemt, men du finner den ganske langt bak, som fire trøyer laget over samme mal, bare med forskjellig struktur. I en frisk tropisk hav-turkis så er den en kjekk basisjakke å få. Blikkfang, men rolig struktur.

007

Egentlig treget jeg litt med å starte på jakka, siden den skal strikkes i deler og syes sammen, for sammensying er ikke min favoritt.

Skulle andre ha lyst til å følge monteringsfri fremgang, så heng med på det tekniske her; eller hopp over og nyt bildene. 

Først la jeg opp masker til forstykke + ryggmaskene + forstykke i ett stykke. Trakk fra to masker på ryggen for å få mønsteret til å gå opp (disse hadde vært sømmasker ved sammensying)-
Strikket opp til ermehullene, og strikket knapphull etterhvert. Ok, det kunne vært beregnet bedre enn på føleri, jeg er tydelig ikke i kontakt med mine knapphullmagefølelser. (Mønsteret sier jo hvor lang jakka skal være, så det er en grei sak å regne ut på forhånd. )

Så strikket jeg ferdig forstykker og rygg som i mønsteret, og strikket halsåpningen. Etterpå plukket jeg opp masker i ermehullene og strikket ermene nedover mot hånda, for å slippe å sy disse fast tilslutt. Og det strikket jeg på magic loop, for å kunne strikke rundt, å sy lange sømmer på ermer er ikke noe jeg frivillig gjør. pluss at babyer sikkert liker minst mulig kanter i tøyet sitt. Mine ermer ble litt smale siden jeg plukket opp færre masker enn mønsteret sier, men da løste jeg det med rette ermer uten innsmaling.

Og voila! Monteringsfri versjon!

004

Og knappene? De er fra den lokale knappebutikken. Eget innlegg om den butikken kommer! Knappehimmelen!

Garnforbruk;
Litt under to nøster Lanett til 3 mndsjakke. Takker til Solveig som tok med tre nøster Lanett da jeg ble redd for  å gå tom for garn under oppholdet, og tok utfordringen med å ta med i en overraskende farge. Turkis har jeg ikke brukt på lenge, så det var overraskende. Fint å gå utenom komfortsonen av og til, og jeg synes babyer fint kan ha knallfarger.

Babystrik på pinde 3 har mange fine modeller, jeg tror jeg kunne strikket omtrent hele heftet. De har det i de fleste strikkebutikker som selger Sandnesgarn, eller hos Sandnesgarn sin nettbutikk. Heftet er på dansk, men det klarer vi nordmenn fint, takket være unionstiden.

Og for større barn, så har Rare Rusk en fin raglanversjon!

32 kommentarer:

 1. Flott jakke, nydelige bilder, og det ville definitivt ikke ha blitt det samme uten isen!

  SvarSlett
 2. Nydelig, som alltid!
  Fargen er herlig.

  - og så KLART du måtte ha isrekvisitt. :D

  Jeg gleder meg til å lese om knappehimmelen. :D

  SvarSlett
 3. Nydelig jakke i herlig farge! Jeg akkurat kjøpt blått garn til denne jakken selv, det monteringsfritt-tipset kommer derfor godt med:)

  SvarSlett
 4. Alldeles herlig jakke, heldige baby! Flotte bilder fra varmere strøk, her har vi nedtelling og jeg må finne fram feriestrikk! ;-)

  SvarSlett
 5. Absolutt det trengtes en dæsj med sjokoladeis ved siden av en flott jakke, i fotoseansen altså.
  Og takk for at du kommer med tips/info om monteringsfri metode på jakken.
  Er enig med deg at babytøy kan ha litt andre farger enn blått og rosa.

  Ha ei forts fin uke :))

  SvarSlett
 6. Kjempefin :) Veldig tilhenger av alt som kan jukses til for å unngå sying. Gleder meg til mer om knappebutikken!

  SvarSlett
 7. Nydelig jakke og fargen var rett og slett herlig! :) Og ja, heftet er helt fantastisk; har lyst til å strikke det meste jeg også. Akkurat nå holder jeg på med en jakke jeg også, men den jeg holder på med er bare riller :)

  Ha en fin dag videre!

  SvarSlett
 8. Takk for hyggelig kommentar;)
  Hert var det mye flott siden sist, og denne jakka var nydelig! Er heller ikke så glad i jakker pgs jobben, men der synes jegPickles sine mønstre er fine, for der strikkes alt i ett:)
  Ha gode aprildager, klem fra mæ;)

  SvarSlett
 9. Nå fikk jeg veldig lyst på is...

  Tenke, tenke, kanskje det er denne jeg skal strikke til en liten gutt som dukker opp i omgangskretsen snart. Veldig fin var den iallfall!

  SvarSlett
 10. For en fart på pinnene :O Atter et flott ferieplagg fra deg :)

  SvarSlett
 11. Knallfin jakke!!
  Og jeg liker din strikke-alt-i-ett, kanskje til å med jeg kunne strikke jakke da!!
  Gleder meg til å se mer fra knappe-butikken!!
  Herlig med lang ferie da, og nyt alenetiden du får, med eller uten is!!
  Klem fra regnefulle toten...

  SvarSlett
 12. Dette er jo "mykeste myke jakke 2" fra Myk Start... Men fin, jadda, så absolutt :)

  SvarSlett
  Svar
  1. .. Og det er eldre mønstre enn det og som ser sånn ut. Tre rett, 1 vrang og en rilleomgang er ikke revolusjonerende

   Slett
 13. Så fin den var. Turkis egner seg så godt til små barn synes jeg. Blir gladere og gladere for at jeg har investert i det heftet altså. Utrolig mye fint i det heftet.

  SvarSlett
 14. Hvordan ser de på turister som tar bilder av ullplagg på Bali? :)
  Veldig fin jakke, og liker struktruren godt! Holder på med ei lue i nogenlunde samme mønster. Tror det får holde for meg :) God ferie!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tja, jeg tenker de skriver det på kvoten over pussige ting turister gjør. Det har blitt endel pussige bilder, særlig er jeg glad i bilder av ledningsnettet i sørøstasia, som er under mottoet jo flere, jo bedre!

   Slett
 15. Så deilig med sol og turkis farge!! Flott jakke, dette hefte må jeg kjøpe. Nå ble jeg overbevist!!

  SvarSlett
 16. Nydelig jakke i en herlig farge til babyer. Liker turkis, det lyser litt opp i tilværelsen :)

  SvarSlett
 17. Herlig jakke og stilige knapper. Genial måte å strikke sømfritt på!!!! Ser ut til at du har det topp!!!

  SvarSlett
 18. Ja, Babystrik på pinde 3-heftet må eg skaffe meg, forstår eg! Holme Samsøe er sikkert lukkeleg no om ho surfar rundt på bloggane og ser slike stilige resultat!

  Då eg såg starten på jakka i det førre blogg-innlegget ditt, lurte eg litt på om det kunne vere rarerusk-jakka, og no forstår eg at eg ikkje var heilt på villspor.

  Supert at du deler den monteringsfrie framgangsmåten din! No tel eg på knappane om eg skal velje dén,
  eller raglan-varianten til rarerusk.

  SvarSlett
 19. Nydelig! :) Jeg har akk kjøpt heftet og gleder meg til å få unna andre prosjekter så jeg kan begynne på noe fra det. Listen er lang, men denne må jeg ha glemt å få med...
  Tusen takk for monteringsfri versjon!:)

  Kos deg videre:)

  SvarSlett
 20. Nydelig farge og jakke!
  Er ofte de mest anonyme oppskriftene i et hefte som blir finest :)
  Må si du har produsert mye på ferie.. Ser du har laget mange små plagg.. Vi skal til Thailand snart, og jeg har tenkt masse på hva slags strikketøy jeg skal pakke med meg..
  Kos deg masse i varmen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Styr unna alpakka, iallefall. Tynn ull helt ok, og bomull ok, men hårete, pusete garn klistrer seg bare til fingrene i varmen. Og jeg har ikke orket store ting, det blir for varmt.

   Slett
 21. For en herlig farge! Jeg pleier å styre unna oppskrifter hvor man må montere armer osv.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg og, men det finnes jo måter å unngå det på. Eller av og til gå utfor komfortsonrn og mestre nye ting og. Det fine med babytøy er at det ikke er de lengste sømmene eller særlig figurforming å ta ensyn til.

   Slett
 22. Skikkelig herlig jakke! Så smart å strikke armene ovenfra :-) Og veldig kule knapper.

  SvarSlett
 23. kjempe fin, nydelig farge :)

  SvarSlett
 24. Nydelig jakke! Og bildene blir alltid finere med en god is.

  SvarSlett
 25. Nydelig jakke!
  Nå MÅ jeg bare få kjøpt det heftet! Prøver å rasjonere litt sånn at jeg ikke bruker opp strikkerelatert-pengekvoten (en høyst variabel størrelse, men dog) med en gang jeg får lønn -ikke lett...

  Gleder meg til knappeinnlegg!

  SvarSlett
 26. Åh, Bali... *sukk* Høres deilig ut. Nydelig jakke i frisk farge, og jeg vil også ha is!

  SvarSlett
 27. Kjempefin jakke. Du er litt tøffere enn meg. Jeg måtte lage en "prøveversjon" av jakka først, før jeg ga meg ut på en monteringsfri. Raskere å bare hoppe utti det som deg. Den med montering lå uferdig i ett år før jeg endelig fikk mot til å montere den :) Brukte oppskrift fra myk start, men de er jo prikk like :) Sprek farge!! :)

  SvarSlett
 28. Skikkelig fin struktur og farge! Og knapper! :D

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.