29. april 2013

Reisestrikketøy fra 1-10

Untitled

1. Joda, det er lov med strikkepinner på fly. Jeg har reist til USA, Kina, Singapore, Bali, innenlands i Norge og aldri blitt stoppet med strikketøyet i håndbagasjen, tross metallpinner. Avinor godtar på sine nettsider strikkepinner i håndbagasje, men du kan møte på en i sikkerhetskontrollen som er uenig, og det er de som bestemmer der og da. Krangle kan du, men du har ofte et fly å rekke. Moralen er, bruk pinner på reise som det ikke gjør noe at du må legge igjen i kontrollen.

2. Jeg foretrekker strikke småting på tur, ala tepper til lappeteppe, baby/barnetøy, sokker, skjerf, ting som ikke tar så stor plass. Kofferten er jo til klær også.Og flyseter er jo trange fra før.

3. Tynt garn anbefales, tar liten plass, er ikke så varmt å strikke med, og mye moro på liten plass.

4.  Lær deg magic loop, så slipper du ta med annet enn rundpinne. Rundpinne er letter å holde styr på på feks flyturer, ingenting triller så langt som en strømpepinne på avveie i trang kabin.

5. Skal du til varme strøk, strikk med bomull, tynn ull, ull/bomullsblanding, lin. Alpakka og mohair og sånt hårete garn, er bare ekstra varmt og klamt.

6. Nettilgang kan variere, så jeg har mønster lagret på ipad eller en fysisk kopi i veska, sånn at jeg kan strikke der jeg vil.

7. Ta med nok garn om du skal et sted de ikke har gode forekomster av slike livsnødvendigheter. Jeg hadde en traumatisk uke i Kroatia med bare akrylgarn.

8. Garn og knapper er fin souvernir! Sjekk feks Ravelry eller strikkeforum om det er spennende garnbutikker der du skal.

9. Det mest avanserte tellemønsteret er kanskje ikke førstevalget av prosjekter. Noe litt selvgående er fint.

10. God tur! Lange transportetapper og venting er ikke like avskrekkende med et strikketøy i hendene.

Untitled

Andre innspill? Hva er viktig for deg når du planlegger reise? Tviler på at jeg er den eneste som planlegger strikketøyet før resten av bagasjen.

18 kommentarer:

 1. Nej, du er helt sikkert ikke den eneste, der planlægger i den rækkefølge ;) Jeg glæder mig til at se, hvad det stribede skal blive.

  SvarSlett
 2. Takk for gode reisetips - planlegger tur til Berlin men ifølge AirBerlin's webside er strikkepinner våpen! Men tar nok sjansen med noen billige rundpinne for turen - kan jo ikke klare meg hele 48,5 minutter i lufta uten strikketøyet mitt. Satser på å strikke på sokker - er jo lett og portabelt :)

  Hyggelig å ha deg hjemme igjen - men kos med oppdateringer fra Bali.

  SvarSlett
 3. Så bra! Mange gode tips!
  Når jeg reiser alene tar jeg gjerne toget til Gardermoen en time før jeg strengt tatt må og later som det er fordi jeg ikke stoler på NSB. Jeg skal egentlig strikke:)
  Mitt ultimate underveisstrikketøy er ensfarga med enkel strukturstrikk, helst ikke større enn at jeg fullfører på returen. Har alltid med noe mer også. Anbefaler bambuspinne på reise for å ikke irritere sidemannen med klirring.

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt poeng med trepinner.
   Mannen min er veldig vant med strikkepinner i fart, men for en stund siden kom han hjem med fly og kunne fortelle om en dame bak han som satt og "slipte" kniver. Etter å ha hørt på dette en stund måtte han snu seg forsiktig å se hva som foregikk. Damen strikket bare :-)

   Slett
 4. Gode regler, følger dem selv også. Et tips dersom sikkerhetsvakter insiterer på at man har tenkt å kapre/sprenge flyet ved hjelp av strikkepinner er å tenkte ut en plan for hva man skal gjøre med et allerede påbegynt prosjekt. Ikke så kjekt å dra pinnen ut av 284 masker på pinne 2,5. Har man rundpinne med utskiftbare ender så kan man skru dem av (men de pinnene er det jo ikke så gøy å legge igjen). Ta med ei stoppenål sånn at du lett og kjapt kan sette maskene over på en tråd. Sannsynligvis må du jo legge igjen nåla, da...

  SvarSlett
 5. En grei liste det der.
  Skrekken er jo å bli fri for strikketøy på tur, selv om det ikke skulle bli strikket så mye må jeg vite at muligheten er der!
  Jeg sliter litt for øyeblikket med at strikkelisten min ikke er lengre enn det pågående strikketøy, og det er litt stressende. Skal jo på strikkekafe senere denne uken og blir antakelig ferdig før den tid!!

  SvarSlett
 6. Dejligt indlæg, selvfølgelig starter hele planlægningen og pakkeriet med strikketøjet.
  Vi har fløjet på ferie to gange om året de sidste 8 år, med mange forskellige selskaber, og der er aldrig nogen sikkerhedsvagter der har gjort notits af mine knitre rundkindet.
  Jeg har altid noget enkelt at strikke på med i flyet, da der er så meget andet jeg også skal holde øje med -- jo jo, jeg er født nysgerrig :-)

  SvarSlett
 7. Jeg har også reist mye med strikketøy på fly uten å bli stoppet i sikkerhetskontrollen, men klm har flere ganger nektet meg å strikke når fest setebeltet skiltet er på, "for min egen sikkerhet".

  SvarSlett
  Svar
  1. Vet du, det gjorde widerøe også....

   Slett
 8. Jeg har allerede begynt å planlegge hvilket strikketøy jeg skal ha med meg på ferie. Det må være noe enkelt siden jeg ikke klarer å prate og strikke avanserte ting på en gang! Tenker meg at det blir en vest av noe slag. Kanskje "lille livstykke". Men kjenner jeg meg rett så slår varmen meg helt ut, og det ender med at strikketøyet blir liggende :)

  SvarSlett
 9. Det ser ut som dere har hatt en herlig ferietur! :) Kjekt med strikking på ferie, og ikke minst på flyet ;)

  SvarSlett
 10. Jupp, kan skrive under på sjekklista der! Har ikke blitt stoppa i kontrollen, men jeg strikker stort sett med trepinner. Ellers pleier Widerøefolkene stort sett å være utrolig greie og hyggelige - i hvert fall de på Trondheim-Mo-Bodøruta =

  SvarSlett
 11. Jeg strikker alltid i bil på lengre turer. Amanda-tepper på rundpinne er favoritten, ikke tenke og ikke bli bilsyk. Hilsen Grete.

  SvarSlett
 12. Herlig innlegg og bilde:)) Sant alt du skriver! :))

  SvarSlett
 13. Tusen takk for gjennomtenkte tips og erfaringer :D

  SvarSlett
 14. Har enda ikke våget å ta sjansen på strikketøy i håndbagasjen, men kanskje jeg skal prøve neste gang.

  Hvis du reiser mye så kan kanskje denne være noe for deg hvis du vil søke garnbutikker http://www.knitmap.com/

  - Marianne

  SvarSlett
 15. Har aldri blitt stoppet i sikkerhetskontrollen, men er blitt bedt om å legge vekk strikketøyet under take off av sikkerhetsmessige grunner (som damen så høflig påpekte). Jeg kranglet ikke på det i frykt for at hun skulle stikke av med hele strikketøyet! Har fått bagasjen sjekket NØYE både i Moskva og India, men strikketøyet lar de være i fred :-)

  Ellers foretrekker jeg å strikke sjal på lange flyturer. Rundpinne og tynt garn er en grei kombinasjon!

  SvarSlett
 16. Morsomt innlegg med gode tips til oss mindre strikke+flyreise-vante;-) Jeg er derimot god på å ha et prosjekt i veska, og kan anbefale smoothie-kopp med lokk som har hull i toppen til oppbevaring og utmating av garn. Da ender ikke garnnøstet opp som en eneste stor floke!:-) Hvis prosjektet er lite, ala lapp til teppe, babyklær etc får alt plass i koppen mellom øktene!

  Ha en fin helg!
  Ruthe

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.