30. mars 2013

Buksestrikk

006

Strikkebukser med høyt ribbeliv synes jeg var gull til mine da de var små, så det er en koselig barselgave å få, tenker jeg. Disse har reist med meg som reisestrikk halve kloden rundt, passende til tassen som skal få dem, som har en pappa som har reist vel så mye.

Bildet ljuger litt, det ser ut som det ene buksebenet er større enn det andre, men det er bare forvridd for å få med bassengkanten, der mye av strikkinga foregår. (Å så tilfeldig å få med svømmebasseng på bildet:) Eldstemann svømmer snart (mer under enn over vann) og yngste prøver hardt å hale ut tiden når hun skal ut av vannet. Bølgene kan være litt heftige på stranda (noe surferne setter pris på) så jeg er glad for at vi har gleden av svømmebasseng her i huset vi leier, så vi har flere muligheter enn strand.

Bukse fra Holme Samsøes nye hefte Babystrik på pinde 3, strikket på pinne 2,5. Jeg strikker løst for tiden, så heftet hennes i min versjon er Babystrik på pinde 2,5.

Buksa i 6 mnds str er i to nøster Sandnes Mini Duett, et blandingsgarn med ull og bomull i skjønn forening.

Skulle jeg strikket dem på nytt, så hadde jeg tenkt litt på å forhøye buksa bak med noen forkortede rader, og muligens en hullrad til snøring.

13 kommentarer:

 1. Så stilig bukse!! :-)
  Jeg sitter og strikker Nøstebarns rillestrikkede omslagsjakke, og fangaserer om en bukse til. Tenkte på en ribbebukse, men denne e jo like fin!! Og heftet har jeg. Jeg strikker jakken i gammelrosa NZ Lammeuld på pinne 3, og det passer jo til denne buksen også!! :-)

  SvarSlett
 2. Syntes det er meget vigtigt og meget cool at du også viser svømmepoolen :-) bukserne er meget fine!

  SvarSlett
 3. Høyt liv høres gull ut. Skal notere meg det bak øret. :)
  Kos deg så mye på ferie!

  SvarSlett
 4. Hærlig bukse! :) Jeg holder på med en bukse til min prinsesse, 2 rett 2 vrang.. Kjedelig, men tror jeg kommer til å sette pris på den når den er ferdig :)

  Elsker det heftet!Har strikket 2 av oppskriftene i det til nå :)

  SvarSlett
 5. Her går det unna selv når du er på ferie, for en fart! :-) Ha en fortsatt fantastisk ferie!

  SvarSlett
 6. Kjempefin bukse! Synes den kler et basseng i bakgrunnen. Skal snart ta fatt på den oppskriftsboka jeg også, blir enda mer inspirert etterhvert som andre strikker fine ting derfra :)

  SvarSlett
 7. bukserne og bassengen er dejlige, bukserne er pa min strikkeliste

  SvarSlett
 8. Vil tro den buksa blir gull ja!:) Heldig den lille som får den!
  Dette heftet må jeg nok få tak i, mange som skriver om det ser jeg.

  Selvfølgelig er det viktig å få med bassenget på bildet!:)
  Kos deg videre på tur!:)

  SvarSlett
 9. Fin bukse og veldig kjekk gave. Av erfaring blir slike bukser satt veldig pris på, i hvert fall i mine kretser. Jeg har endelig fått i meg det heftet jeg også. Veldig mye fint i det heftet.

  SvarSlett
 10. Veldig søt bukse :D

  HurraPåske til deg :D

  SvarSlett
 11. Så fin bukse, den blir nok flittig brukt:)
  Heldige du som kan strikke på bassengkanten, men skal ikke klage - vi har nydelig påskevær.
  Nyt turen, God påske

  SvarSlett
 12. Kjempefin bukse, jammen er du produktiv på ferie i varmen!!! Lure trix med høyere bukse bak, og snøring - det skal jeg ta med i planen for neste buksestrikk også :)

  SvarSlett
 13. I dag har jeg skaffet til veie Mini Duett, lilla til liten jente hvis mamma har termin i dag. Gleder meg til å strikke denne. Alt du tar i er spennende!!! Har du strikket det, MÅ jeg strikke det, sånn er det bare. Hvertfall alt til babyog barn!! Siden du har en mye smalere kropp enn meg, og sikkert er lenger også, sitter voksenmodellene mye finere på deg!! :-)

  Tenkte på deg da jeg fant Bella vesten til voksen i Lene Holme Samsøes bok Mere Feminin Strikk. :-)

  Håper det er greit at jeg stjeler ideene dine over en lav sko. Ikke alt blir noe av, kanskje blir det noe av det senere. Noen ganger trengs litt modningstid!! :-)

  Ha en fortsatt fin uke hvorenn du befinner deg og familien!! ♡ ♡ Klem

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.