26. mars 2013

Ballong, ballong

003

Alpakka har mange gode egenskaper, men til å strikkes med i varmen, der er den ikke førstevalget. Like fullt gav jeg meg i kast med en ballongbukse i alpakka, siden jeg satt i aircondition i Singapore og var temperaturforvirret. Neste morgen mens jeg hang sammen med ungene som hoppet trampoline i solsteika, var alpakkavalget litt mindre stas. Jeg fikk til og med beundrende nikk (eller mest trolig- hva i ALLE dager er det den kokvarme dama der driver med?)

Men kveldene er det aircon eller vifter, så det går an. Så herved kan jeg presentere ballongposebukse i Drops alpakka, ferdig strikket.

012

Sånne gammeldagse kortbukser til baby er hipt for tiden, (eller er det sånn at når noen sier det er hipt, så er det ikke hipt lenger?) så jeg håper det er en barselgave som faller i smak.

Jeg har fulgt mønsteret til Susie Haumann fra heftet All you knit is love, og om jeg skal strikke dem igjen, så skal jeg strikke de fem rettmaskene med et annet mønster, feks en enkel flette, for hver fjerde omgang skal man strikke tre vrang sammen av de fem rettmaskene, og tre vrang sammen er noe knot. Sånn veldig effektfullt blir det heller ikke. 14 sånne på hver fjerde omgang 21 ganger, det blir 294 ganger med 3 vridd sammen.  Urk.

Du bruker akkurat to nøster Drops Alpakka og to meter fra et tredje nøste, til den midteste str, så du kan feks strikke den med konstrastkant og seler, sånn som Olaug har gjort på bloggen Spit. Kul!


004

Knappene er fra den lokale knappebutikken på Bali, her skal det hamstres perlemorknapper og kokosnøttknapper før vi drar! Disse er perlemor innerst, og resin ytterst.

Planen min om å bruke flere av heftene mine slår litt feil; jeg strikker flere av modellene i samme heftet istedet. Mye fint i All you knit is love. Jeg kjøpte mitt hefte hos Adlibris. 


36 kommentarer:

 1. Nyyydelig ble den i alpakka :) Misunner deg knappe-butikken!! Var i kenya men de såg bare rart på meg når knapper og garn ble nevnt, sukk.. Ha en fin påskeferie, noe varmere enn oss andre!

  SvarSlett
  Svar
  1. Garn kan jeg visst glemme, men knapper er det i massevis! Og det tar jo ikke så plass i kofferten tilbake! :)

   Slett
 2. Nydelig ballongbukse! Den lå på to do-listen min mens søster ventet baby, sånn i tilfelle det ble en gutt. Men så ble det jente, og kjolene kom høyere opp på prioriteringen :)
  Kan tenke meg at alpakka var litt varmt der du befinner deg, men resultatet ble veldig pent.

  SvarSlett
 3. Den var fin du! Også de knappene, utrolig tøffe Ü Har beundret denne ballongbuksa lenge, til slutt kjøpte jeg heftet og ga det i gave til mamma. Ser ikke for meg at jeg noensinne skal lære å strikke fletter... Men det kan ikke hun heller *humre*

  Kos dere videre, ørlite misunnelig må jeg si. Her i København er det fint strikkevær, for å si det sånn.

  SvarSlett
 4. Den buksen er så søt! Og virkelige fine knapper :) Skulle gjerne hatt meg ein tur på den lokale knappebutikken på Bali sjølv ser eg!

  SvarSlett
 5. TAKK for link :) ! Den er så søt i klassisk ensfarget også. Fletter var en god ide til en eventuell neste gang. Kos deg i varmen, håper du har med noe bomull også ;) Selv drar jeg straks til fjells - det blir ullstrikking i solveggen på hytta!

  SvarSlett
  Svar
  1. Linke når man finner gode ideer er fint, må jo spre gleden :)

   Slett
 6. Du må være den eneste (i hele verden!) som opprettholder blogghyppigheten på ferie!
  Veldig kult med fin bukse på fin pebble beach!

  SvarSlett
  Svar
  1. kan ikke bare bade og bli solbrent...

   Slett
 7. Men den var veldig søt da. Den fell heilt sikkert i smak. Kos deg i varmen.

  SvarSlett
 8. Supersøt!! Kjempefin barselgave, den faller garantert i smak :)

  Ha ei finfin påskeuke!

  Klem

  SvarSlett
 9. Så herleg den var - alldeles nydeleg. Ynskjer deg og dine ei riktig god påske :)

  SvarSlett
 10. Nydelig! Jeg holder også på å strikke denne nå, synes den er så søt!

  SvarSlett
 11. Virkelig skjønn ballongbukse! Høres smart ut med forandringer til neste ganger, hater vrange sammen og i tillegg tre... Skjønner godt du ble lei;) kos deg videre i varmen og god påske:)

  SvarSlett
 12. Så söta! Men jag håller med om att mönstret på de räta maskorna hade kunnat vara både roligare och mer tydligt. Jag har stickat samma byxor och hade exakt samma tanke!

  SvarSlett
 13. Knalltøff ballon shorts. Varme og sol hørtes jo bare fantastisk digg ut. Kos dere masse.

  SvarSlett
 14. 30 C eller ej, de er smukke. All you knit har bare så mange fine modeller.

  SvarSlett
 15. Haha! For en artig bukse! Den er nydelig:-) God påske!

  SvarSlett
 16. Åh! Den var fin, altså. Jeg elsker ballongbukser/shortser. Så fint og praktisk på småttisene.

  SvarSlett
 17. Så fin! :) Tror jeg må bestille det heftet :)

  SvarSlett
 18. Skjønn skjønn skjønn. Og få ting er mer nusselig på små enn ballongbukser. All ære for strikking i varmen. Fikk selv noen merkelige blikk i fjor da jeg satt i syden med stor genser i ull. Det planlegges mindre plagg til neste tur ;-) God påske videre!

  SvarSlett
  Svar
  1. Stor genser! Imponerende! Har kun planlagt småplagg.

   Slett
 19. Fine bukser. God ferie - det lyder dejligt med lidt varme!

  SvarSlett
 20. Like fint som alt annet du strikker. En av mine favorittplagg for tiden dette her. Jeg hadde nok vært en av de som hadde glodd litt på deg i undring over hva du holdt på med i sommervarmen:) Ikke værst at du klarte å strikke den ferdig der nede!

  SvarSlett
 21. Åh, skikkelig fin - hipt eller ei! Likte garnet, knappene, design... pjuh, flaks at mitt påskestrikketøy er pakket og klart!

  SvarSlett
 22. Den var utrolig fin! Tror jeg blir nødt å bestille det heftet nå...

  SvarSlett
 23. Så utrolig flott den var! Galskap å strikke slikt i varmen, men den er veldig flott! :)

  SvarSlett
 24. guau¡¡ love love the yarn and the pattern¡¡

  SvarSlett
 25. Knallfin bukse!! Digger stilen på den.
  Imponerende å strikke med alpakka i varmen, men
  hva gjør man ikke....fin ble den i allfall,
  tipper det blir bra barselgave ja.
  Takk for tips om evt annen vri på mønsteret,
  er heller ikke så begeistret for vrangmaskeknot.
  Kule knapper, kos deg der før hjemturen!

  SvarSlett
 26. Nydelig bukse!!! Den vil jeg og lage. Heldige meg som har oppskriftsheftet!! :-)

  SvarSlett
 27. Fin bukse! Men jeg undrer meg litt over at ballongbukser er in igjen. Det må være et resultat av nostalgi - for da broren min var bitteliten, på slutten av femtitallet, hadde han brune ballongbukser til fint, i fløyel, med hvit strømpebukse under. Spesielt praktisk var det vel ikke, men søtt, og med god bevegelsesfrihet, som jo er praktisk i den alderen. Alt kommer tilbake - før eller siden. Og fint er det!
  Kos dokker på Bali!

  SvarSlett
 28. Den var nydelig! Og de knappene...! *stjerner i øya*

  SvarSlett
 29. Nå har eg endelig klart å fullføre mi ballongbukse også etter ein bomtur. Eg tok tipset ditt og erstatta 3 vrangmasker saman, med fletter. Er kjempefornødg med resultatet! :)

  SvarSlett
 30. Nydelig! :) Jeg har også laget en slik en, men syns det gikk fryktelig treigt ja.. Det var den minste, og nå holder jeg på med den største. Sukk... Men det blir jo så fint til slutt! :)

  SvarSlett
 31. Hvilken str på pinnene hadde du? Hvilken garntype? heter det bare "alpakka" liksom?

  SvarSlett
  Svar
  1. Garnet er nevnt i innlegget; men for å skrive der tydelig;
   Drops alpakka. Jeg brukte pinne 2,5.

   Slett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.