14. oktober 2012

Lurepakke!

Jeg gikk tom for tynn alpakka underveis i jakkestrikkinga mi, og bestilte fra Todamer.no, siden Husfliden i Mo i Rana ikke fører yndlingsalpakkaen min, Tynn alpakka fra Du Store Alpakka. (Mulig dere burde ta det inn, jmfr mitt garnforbruk, det kunne kanskje finansiere en stilling eller tre. Eller kanskje ikke. Jeg har litt lager som skal brukes opp.)

Til vanlig får jeg pakkene raskt fra Todamer, men jeg hadde kanskje havnet i Dorthe Skappel-genser-hysteriet der garnbutikkene tømmes for fluffy garn og alpakkagarn (for all del, tommel opp for at garnbutikkene går så det suser, det gjør at vi kan beholde faghandlere, hurra) så pakken kom etter fem dager og ikke etter en dag som den pleier. Og da jeg åpnet postkassa, så ble jeg sur, for jeg fikk en FLAT pakke i posten.

Ikke nok med at det kom seint, men det kom feil! Hvordan skal 350 gram med ymse fiber få plass i en så liten pakke? Sur, sur, sur!

014

Men jeg åpnet den såklart, nyskjerrig som jeg er.

Vaakumpakket garn! Hoho! Genialt!

Og særlig genialt for oss som har en standard postkasse, sånn at ikke alle pakker får plass og så må man stresse bort til post-i-butikk og hente pakken. Nå kommer den rett i postkassa. Smask! Det er fremskritt.

016

Og voila! klippet over plasten, og de spratt tilbake til normalnøster.

Da er det tilbake til jakkestrikk. Og knappefunderinger.

21 kommentarer:

 1. Ja, To damer har vært smarte med pakkingen sin. Kom vel etter at posten hadde ulik porto ut fra høyden på pakken, ikke bare vekt.

  SvarSlett
 2. Genialt med tynn pakke, det må jo bli mye billigere å sende også, for det er jo ikke bare vekten det står på.
  Gleder meg til å se ferdig resultat!!

  SvarSlett

 3. Ja, veldig lurt ettersom posten tar mer betalt for tykke pakker!
  Fine garn da :O)

  SvarSlett
 4. Så lurt med slik vakumpakking da :) Og lykke til med jakkeprosjektet :)

  SvarSlett
 5. Dette har jeg erfaring med! Jeg har hatt mitt herlige garnlager med på flyttelasset, og det tok ikke plass i det hele tatt etter at jeg stappet det ned i tidenes største vakumpose! og som du sier, det er bare å åpne også er garnet tilbake i sin opprinnelige stand igjen :)

  SvarSlett
 6. Genialt, men skjønnar at du fyrst vart litt skuffa! Synd eg bur her med to damer- ellers ville eg bestilt vakumpakka garn eg og:)

  SvarSlett
 7. Men det sto jo TYNN alpakka på pakken, så da er det jo klart at den er tynn. Forstår ikke hva som er så lureri med det?

  SvarSlett
 8. He-he, en sånn fikk jeg også. Inneholdt 600 gram garn, men det så ut som de hadde pakket inn 3 nøster...

  SvarSlett
 9. Så morsomt! Jeg er skikkelig nyskjerrig på den jakka, altså!

  SvarSlett
 10. Posten har begynt med noe som heter volumtillegg når det gjelder store brev og pakker, så tror det er derfor To damer har begynt å vakumpakke garnet de sender i posten.

  SvarSlett
 11. Jeg liker vakuumpakking! Har også fått et par pakker fra ToDamer, Kauni av alle ting, som bygger mye, og vært snurt før jeg åpna herligheta og nøstene spratt ut. Funderer på å pakke sammen noe av garnlageret som ikke brukes så ofte, har pakka dyner og vinterklær med hell tidligere. Men samtidig er det jo så kjekt å ha garnet tilgjengelig...Blir gøy å se jakka di ta form!

  SvarSlett
 12. Er jeg den eneste der lurer på, hvordan man får det koncept ind i lageret? Jeg øjner chancen for at få plads til en del mere garn på den måde :)

  SvarSlett
 13. da kan jo jeg bare glede meg til levering av 30 nøster Eskimo fra de herlige to damer i Bergen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Den kommer jo knapt til å synes i postkassa! :)

   Slett
 14. Elsker de pakkene! Og så elsker jeg at jeg kan bestille for over 300 kr uten dårlig samvittighet, for da TJENER jeg på fri porto ;-)

  Tynn alpakka er også min favoritt, nydelig garn.

  God torsdag!

  SvarSlett
 15. Jakka blir kjempefin, tror jeg har sett deler av den:)
  Alle med GARNLAGER kan vacumpakke. Støvsuger er tingen og stå klar med tapen etterpå.
  Da er samvittigheten blitt betraktelig mindre ;)

  AMG

  SvarSlett
 16. Det var smart å pakke de sånn...hvor får vi kjøpt sånne :)

  SvarSlett
 17. Supersmart. Nå gjelder ikke dette garn, men vakumpakker....
  Eldste datter giftet seg i sommer. Hun bestilte formsydd brudekjole (str m), kjole til forlover (str s), kjole til brudepike (str m) + kjole til blomsterpike (str 12år) fra Kina.
  Da pakken ble levert på døra fikk jeg panikk - i DEN pittelille esken kunne maks en kjole få plass, og det var ikke brudekjolen....
  Skrekk og gru, bruden ville garantert få panikk! Og ja, ho var rimelig skeptisk, og turde nesten ikke åpne. Men da tape og plast ble revet opp spratt 4 kjoler ut som troll av eske - snakk om å bli forbløffet!!!!

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.