20. august 2012

Iiiik! Et monster!

048

En lite dekkende overskrift, siden det ikke burde komme som noen overraskelse når bloggen faktisk HETER Monstermønster at det dukker opp et monster eller to med ujevne mellomrom. Du er herved advart.

Av og til har jeg så innmari lyst til å få blogget det jeg har strikket for å rope ut til hele verden- Ble den ikke fiiiiin! Husstandens medlemmer er vant til vifting med strikkeplagg i øyehøyde og forventningsfulle glis og bedende blikk om kommentarer fra strikkersken, og jeg er glad jeg har blogg å kunne skryte på, sånn at jeg slipper bli hun der pussige som hopper på tilfeldige turgåere og tvinger dem til å komplimentere strikketøyet hennes. Ikke at jeg har møtt sånne damer, men jeg har anlegg for å bli en. Litt oppmerksomhetsglad?

Altså; proudly presenting; frøknas nye vinterkjole! Siden vi har ekte sommertemperaturer nå, så blånekter modellen stille opp på bilder, så da får nærmeste naust stille opp som bakgrunn. Og når det endelig ble kjølig nok til å ta på kjolen og svi av litt blitz, så sovnet modellen. Utslitt etter barnehagedag og venninnebesøk.
Altså; litt tristere bilder denne gangen, men vi kommer sterkere tilbake.


045

Lomma er et monster, og nei, dette er ikke min ide (jeg tror nemlig ikke jeg kan hekle), den er fra den utrolig stilige siden til Ruttu-nuttu, en finsk blogger. Anbefales på det varmeste! Hun har lagt ut oppskriften på en heklejakke med monsterlomme, på finsk riktignok, men en annen finsk blogg har fått lov til å legge ut engelsk oversetting, og da blir det mye lettere for oss som ikke snakker flytende finsk. Ravelry-link til Mököö (finsk for monster) finner du her.

Og siden jeg er svak for dingleøyne, så ble det påsydde øyne istedet for heklede.Ørti øyne ble kjøpt inn for  noen år siden da jeg kom over et kupp i en hobbybutikk. Spør heller hva hobbylageret mitt IKKE inneholder, det tror jeg er raskere enn å fortelle om hva som ligger gjemt i skuffer og skap.

046

Og knappene er rosa, for det var det som passet best til det gule og lilla (jo, det er en dyplilla kjole, lilla er bare så styr å ta bilde av)

Kjolen er Nova, en kjole som frøkna har brukt mye i forrige størrelse. Nå er den i knappeste laget, så jeg ville ha en ny til henne, og som sist strikket jeg den i tynnere garn enn oppskrifta er beregnet for. Altså brukte jeg maskeantallet til str 8 år og lengdene til str 4 år. Funket finfint! Under er kjolen fra sist gang i striper, denne gangen var det fristende med en ensfarget sak med kun komplimentærkontraster på halsen og lomma.

Nova er et gratismønster på engelsk og på dansk, og har god passform. Ermene er muligens litt smale, så neste størrelse kommer jeg muligens til å legge opp litt flere masker i starten av ermet og heller øke litt saktere. I ensfarget og tynnere garn tar den litt tid å strikke enn i striper, men moro med litt forandring. tynnere garn burde jeg spredt fellingene litt mer oppover kjolen siden strikkefastheten i høyden blir mindre, men pytt!

Til str 4 år brukte jeg pinne 2,5 og 155 g Malabrigo sock i fargen Violeta Africana, en dyp lillafarge med litt fargespill i. Kantene i gul Dale Babyull. Og maskeantallet til str 8 år og lengden til 4 år.

041

Og en reprise på forrige kjole, halvannetåringen i grafisk look!

51 kommentarer:

  1. Takket være deg holder jeg også på å strikke Nova-kjolen (etter du viste den fram i et innlegg), men jeg holder nok ikke samme strikketempo... Jeg startet tidlig i sommer, og den er ennå ikke ferdig... Men fin blir den!

    SvarSlett
  2. Kuuuuul! jeg ble ikke det minste skremt, det monsteret så jo bare vennlig ut.

    SvarSlett
  3. Utrolig kult med monster-lomme!!
    Likte kjolen veldig godt...
    Klem

    SvarSlett
  4. Kjempesøt kjole, med et herlig monster.. :)

    SvarSlett
  5. Likte monsteret - det hadde sjel ;) flott kjole! Blir nok mye brukt utover høsten og vinteren, tenker jeg.

    SvarSlett
  6. Vanvittig kul kjole! Herlig monster og fine farger i garnet. Tror jammen jeg må prøve å huske at jeg skal lage en Nova kjole en gang jeg får tid:-)

    SvarSlett
  7. Hyl! Monster altså, fin kjolepynt. Likte fargene kjempegodt, god match der, som vanlig når du og monsterne er på ferde :)

    SvarSlett
  8. Gurimalla så herlig!!!!!☺
    Du er og blir fantastisk!☺

    SvarSlett
  9. Kjempeherlig!!og monster, ja det må man jo bare like!!
    Kos deg og ha ei flottere uke

    Klem Vibbedille

    SvarSlett
  10. Iiiiiik den var superstilig, kule farger :-)

    SvarSlett
  11. Du er bare så utrolig kreativ og flink! Bøyer meg i støvet! Og det skulle bare mangle at du ikke fortjener masse oppmerksomhet og ros for kreasjonene dine!:) Nydelig kjole i lekre farger! Digger monsteret ;)

    SvarSlett
  12. Herlig!!! Fantastisk monster - og du kan jo hekle! Jeg også, hurra!

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg har kommet til fastmasker og kjedemasker, etter det er jeg litt lost...

      Slett
  13. Utrolig fin! Strikket jo denne Nova kjolen til Hedda etter din forrige Nova kjole, og nå ble jeg inspirert nok en gang. Både pga av ny look og garnet du har brukt! Fikk nettopp mitt første Malabrigo garn i posten, og synes det er helt fantastisk. Frøkna di kommer til å elske denne monster varianten når de kalde dagene melder seg:)

    SvarSlett
  14. Du kan jo ikke si at de bildene er kjedelige. SÅ FIN kjole! Skulle ønske den fantes i min størrelse.
    Kristin

    SvarSlett
  15. Så gøy med monster lomme ;) Ja liker den bloggen godt jeg også, men skjønner jo ingen ting :o

    Kjolen ble riktig sp flott i lilla, mulig jeg må prøve meg på en nova her også.

    Ha en fin dag!!

    SvarSlett
  16. Superfin! Nova står i køen min også.

    SvarSlett
  17. Jo, VELDIG fin! Blir sikkert en ny favoritt.

    SvarSlett
  18. Herlig vinter-monster-kjole :-)

    SvarSlett
  19. Den ble F I N!!!!! Skikkelig kreativt. Noen ganger skulle man ønske man var 4 år!!!

    SvarSlett
  20. noen ganger skulle jeg ønske at guttungen var ei jente, for det er så mange søte kjoler..men monster, det kan gutter også ha! :D
    Kjempefin kjole. Spillet i lillafargen er flott og den gule kontrasten gjør det hele ennå mer spennende :)

    SvarSlett
  21. Kjempeflott kjole og utrolig artig, skummel monsterlomme. Genialt!!! Passer også supert til skjønne småjenter. *legge på minnet, kommer på to-do listen* :)

    Tusen takk for super inspirasjon!!!
    Flotte dagen videre!

    SvarSlett
  22. Superkuuult!
    Men hva ser jeg?! Har vært litt fraværende fra blogglandia i noen dager så har en av mine favorittblogger hatt give away!!! Buhuuu....
    Jaja hipp hurra for helgige vinnere! ;)
    Ha en superflott og kreativ dag videre!
    Klem

    SvarSlett
  23. Utrolig kult monster!

    SvarSlett
  24. Du er ganske utrolig med alt det du klarer å få gjort... strikker sikkert i søvne ;-) Nydelig ble denne kjolen også, ha en flott uke hos deg og dine, hilsen en av dine trofaste følgere...

    SvarSlett
  25. Wow, vilket bra monster!!!! Kul kjole i ensfarget også, ser for meg at den kan bli populær i vinter. Lilla og gul er supert sammen. Gult er i grunnen fint å bruke sammen med andre farger, det gir en liten ekstra piff!Og den lommeløsningen var jo genial og morsom! :o)

    SvarSlett
  26. Den novakjolen er nydelig! Har lagret meg oppskrften, men har egentli ingen snupper å strikle den til, noe som nesten er litt sørgelig... :) Øynene u har brukt er kjempefine! Er det sånne vanlige man kjøper i hobbyforretning el er det noen spesielle du bruker som er til å sy på?

    SvarSlett
    Svar
    1. Øynene er kjøpt i hobbyforretning, vil gjette at Panduro har lignende. Anbefaler de man syr på, ikke de som man limer på. (Har prøvd det og...)

      Slett
  27. Rekord i skrivefeil el noe... :) Ikke bare, bare fra mobil altså...

    SvarSlett
  28. Superkul detalje på en utrolig flott kjole!

    SvarSlett
  29. Flott kjole :) og det monsteret ligner jo på han lille gule i Kometkameratene ;)

    SvarSlett
  30. Wow, superflott! Og takk for lenken - man får jo aldri nok sider å følge, eller..?

    SvarSlett
  31. Fantastisk flott farge! Lilla er favoritten til eldstejenta på 5 år, så hun kan regne med ny kjole i løpet av høsten, såfremt jeg får tak i garnet...
    Takk for inspirasjon, og linker til oppskrifter, får aldri nok :)

    Liv Katerine

    SvarSlett
  32. Kjolen har lenge stått på ønskelista mi, og takk for opplysningene for hvordan du gjorde det med tynnere garn.
    Det var kjempestilig med et sjarmerende lommemonster!

    SvarSlett
  33. Denne her var så fin at jeg har fikk nesten lyst å kopiere den til punkt og prikke!!:) Har jo garnet liggende :) Malabrigo er bare helt skjønt å strikke med!

    Og for et kult monster!

    SvarSlett
  34. weeeeeeeeh! Sikke dog et kært monster. Det kan godt være, der er længe mellem dem på bloggen, men de er værd at vente på ;)
    Skøn ide med at lave den til lomme, må lige følge bloglinket her bagefter.

    SvarSlett
  35. Veldig stilig! Gratulerer med halvmillionen! Det er jo helt utrolig, men samtidig ikke så rart - her hos deg finner man jo gode ideer, tips, inspirasjon og gode refleksjoner om hverandre, og så får man seg gjerne en god latter i tillegg. Gleder meg til å følge deg videre!

    SvarSlett
  36. For ein flott Nova-kjole! Og lilla som er favorittfargen min.... Den stripete Nova-kjolen du strikka var årsaken til at eg ifjor strikka Nova-kjole til Snuppa mi (i kvite og raude striper). Bloggen din er ei stor inspirasjonskilde for meg! Idag har eg blogga om ribbevotter, nok eit prosjekt direkte inspirert av deg.
    Ha ei flott strikkehelg!

    - Nøstet -

    SvarSlett
  37. riktig så finfin en monster kjole :)

    lag deg en god og kreativ weekend

    hilsen arnhild

    SvarSlett
  38. For en nydelig monsterkjole:)

    God helg
    Ann-Charlotte

    SvarSlett
  39. Einsfarga Nova var minst like fint som stripete Nova! Heldig er dotra di som får så mange flotte kjolar.

    SvarSlett
  40. aah..herlig monsterkjole!! den digga jeg!

    SvarSlett
  41. Åh, jeg er helt jentekjolesjuk, jeg =0

    SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.