20. august 2012

Iiiik! Et monster!

048

En lite dekkende overskrift, siden det ikke burde komme som noen overraskelse når bloggen faktisk HETER Monstermønster at det dukker opp et monster eller to med ujevne mellomrom. Du er herved advart.

Av og til har jeg så innmari lyst til å få blogget det jeg har strikket for å rope ut til hele verden- Ble den ikke fiiiiin! Husstandens medlemmer er vant til vifting med strikkeplagg i øyehøyde og forventningsfulle glis og bedende blikk om kommentarer fra strikkersken, og jeg er glad jeg har blogg å kunne skryte på, sånn at jeg slipper bli hun der pussige som hopper på tilfeldige turgåere og tvinger dem til å komplimentere strikketøyet hennes. Ikke at jeg har møtt sånne damer, men jeg har anlegg for å bli en. Litt oppmerksomhetsglad?

Altså; proudly presenting; frøknas nye vinterkjole! Siden vi har ekte sommertemperaturer nå, så blånekter modellen stille opp på bilder, så da får nærmeste naust stille opp som bakgrunn. Og når det endelig ble kjølig nok til å ta på kjolen og svi av litt blitz, så sovnet modellen. Utslitt etter barnehagedag og venninnebesøk.
Altså; litt tristere bilder denne gangen, men vi kommer sterkere tilbake.


045

Lomma er et monster, og nei, dette er ikke min ide (jeg tror nemlig ikke jeg kan hekle), den er fra den utrolig stilige siden til Ruttu-nuttu, en finsk blogger. Anbefales på det varmeste! Hun har lagt ut oppskriften på en heklejakke med monsterlomme, på finsk riktignok, men en annen finsk blogg har fått lov til å legge ut engelsk oversetting, og da blir det mye lettere for oss som ikke snakker flytende finsk. Ravelry-link til Mököö (finsk for monster) finner du her.

Og siden jeg er svak for dingleøyne, så ble det påsydde øyne istedet for heklede.Ørti øyne ble kjøpt inn for  noen år siden da jeg kom over et kupp i en hobbybutikk. Spør heller hva hobbylageret mitt IKKE inneholder, det tror jeg er raskere enn å fortelle om hva som ligger gjemt i skuffer og skap.

046

Og knappene er rosa, for det var det som passet best til det gule og lilla (jo, det er en dyplilla kjole, lilla er bare så styr å ta bilde av)

Kjolen er Nova, en kjole som frøkna har brukt mye i forrige størrelse. Nå er den i knappeste laget, så jeg ville ha en ny til henne, og som sist strikket jeg den i tynnere garn enn oppskrifta er beregnet for. Altså brukte jeg maskeantallet til str 8 år og lengdene til str 4 år. Funket finfint! Under er kjolen fra sist gang i striper, denne gangen var det fristende med en ensfarget sak med kun komplimentærkontraster på halsen og lomma.

Nova er et gratismønster på engelsk og på dansk, og har god passform. Ermene er muligens litt smale, så neste størrelse kommer jeg muligens til å legge opp litt flere masker i starten av ermet og heller øke litt saktere. I ensfarget og tynnere garn tar den litt tid å strikke enn i striper, men moro med litt forandring. tynnere garn burde jeg spredt fellingene litt mer oppover kjolen siden strikkefastheten i høyden blir mindre, men pytt!

Til str 4 år brukte jeg pinne 2,5 og 155 g Malabrigo sock i fargen Violeta Africana, en dyp lillafarge med litt fargespill i. Kantene i gul Dale Babyull. Og maskeantallet til str 8 år og lengden til 4 år.

041

Og en reprise på forrige kjole, halvannetåringen i grafisk look!

52 kommentarer:

 1. Takket være deg holder jeg også på å strikke Nova-kjolen (etter du viste den fram i et innlegg), men jeg holder nok ikke samme strikketempo... Jeg startet tidlig i sommer, og den er ennå ikke ferdig... Men fin blir den!

  SvarSlett
 2. Kuuuuul! jeg ble ikke det minste skremt, det monsteret så jo bare vennlig ut.

  SvarSlett
 3. Utrolig kult med monster-lomme!!
  Likte kjolen veldig godt...
  Klem

  SvarSlett
 4. Kjempesøt kjole, med et herlig monster.. :)

  SvarSlett
 5. Likte monsteret - det hadde sjel ;) flott kjole! Blir nok mye brukt utover høsten og vinteren, tenker jeg.

  SvarSlett
 6. Vanvittig kul kjole! Herlig monster og fine farger i garnet. Tror jammen jeg må prøve å huske at jeg skal lage en Nova kjole en gang jeg får tid:-)

  SvarSlett
 7. Hyl! Monster altså, fin kjolepynt. Likte fargene kjempegodt, god match der, som vanlig når du og monsterne er på ferde :)

  SvarSlett
 8. Gurimalla så herlig!!!!!☺
  Du er og blir fantastisk!☺

  SvarSlett
 9. Kjempeherlig!!og monster, ja det må man jo bare like!!
  Kos deg og ha ei flottere uke

  Klem Vibbedille

  SvarSlett
 10. Iiiiiik den var superstilig, kule farger :-)

  SvarSlett
 11. Du er bare så utrolig kreativ og flink! Bøyer meg i støvet! Og det skulle bare mangle at du ikke fortjener masse oppmerksomhet og ros for kreasjonene dine!:) Nydelig kjole i lekre farger! Digger monsteret ;)

  SvarSlett
 12. Herlig!!! Fantastisk monster - og du kan jo hekle! Jeg også, hurra!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har kommet til fastmasker og kjedemasker, etter det er jeg litt lost...

   Slett
 13. Wee ! Herlig monster på ei knall kjole. Ja, den her blir nok frøkna gla for når det blir kaldere utover...

  Lilla er en flott farge, men nesten umulig å få riktig farge når man fotograferer den.
  Ha ei toppers uke videre !

  SvarSlett
 14. Utrolig fin! Strikket jo denne Nova kjolen til Hedda etter din forrige Nova kjole, og nå ble jeg inspirert nok en gang. Både pga av ny look og garnet du har brukt! Fikk nettopp mitt første Malabrigo garn i posten, og synes det er helt fantastisk. Frøkna di kommer til å elske denne monster varianten når de kalde dagene melder seg:)

  SvarSlett
 15. Du kan jo ikke si at de bildene er kjedelige. SÅ FIN kjole! Skulle ønske den fantes i min størrelse.
  Kristin

  SvarSlett
 16. Så gøy med monster lomme ;) Ja liker den bloggen godt jeg også, men skjønner jo ingen ting :o

  Kjolen ble riktig sp flott i lilla, mulig jeg må prøve meg på en nova her også.

  Ha en fin dag!!

  SvarSlett
 17. Superfin! Nova står i køen min også.

  SvarSlett
 18. Jo, VELDIG fin! Blir sikkert en ny favoritt.

  SvarSlett
 19. Herlig vinter-monster-kjole :-)

  SvarSlett
 20. Den ble F I N!!!!! Skikkelig kreativt. Noen ganger skulle man ønske man var 4 år!!!

  SvarSlett
 21. noen ganger skulle jeg ønske at guttungen var ei jente, for det er så mange søte kjoler..men monster, det kan gutter også ha! :D
  Kjempefin kjole. Spillet i lillafargen er flott og den gule kontrasten gjør det hele ennå mer spennende :)

  SvarSlett
 22. Kjempeflott kjole og utrolig artig, skummel monsterlomme. Genialt!!! Passer også supert til skjønne småjenter. *legge på minnet, kommer på to-do listen* :)

  Tusen takk for super inspirasjon!!!
  Flotte dagen videre!

  SvarSlett
 23. Superkuuult!
  Men hva ser jeg?! Har vært litt fraværende fra blogglandia i noen dager så har en av mine favorittblogger hatt give away!!! Buhuuu....
  Jaja hipp hurra for helgige vinnere! ;)
  Ha en superflott og kreativ dag videre!
  Klem

  SvarSlett
 24. Utrolig kult monster!

  SvarSlett
 25. Du er ganske utrolig med alt det du klarer å få gjort... strikker sikkert i søvne ;-) Nydelig ble denne kjolen også, ha en flott uke hos deg og dine, hilsen en av dine trofaste følgere...

  SvarSlett
 26. Wow, vilket bra monster!!!! Kul kjole i ensfarget også, ser for meg at den kan bli populær i vinter. Lilla og gul er supert sammen. Gult er i grunnen fint å bruke sammen med andre farger, det gir en liten ekstra piff!Og den lommeløsningen var jo genial og morsom! :o)

  SvarSlett
 27. Den novakjolen er nydelig! Har lagret meg oppskrften, men har egentli ingen snupper å strikle den til, noe som nesten er litt sørgelig... :) Øynene u har brukt er kjempefine! Er det sånne vanlige man kjøper i hobbyforretning el er det noen spesielle du bruker som er til å sy på?

  SvarSlett
  Svar
  1. Øynene er kjøpt i hobbyforretning, vil gjette at Panduro har lignende. Anbefaler de man syr på, ikke de som man limer på. (Har prøvd det og...)

   Slett
 28. Rekord i skrivefeil el noe... :) Ikke bare, bare fra mobil altså...

  SvarSlett
 29. Superkul detalje på en utrolig flott kjole!

  SvarSlett
 30. Flott kjole :) og det monsteret ligner jo på han lille gule i Kometkameratene ;)

  SvarSlett
 31. Wow, superflott! Og takk for lenken - man får jo aldri nok sider å følge, eller..?

  SvarSlett
 32. Fantastisk flott farge! Lilla er favoritten til eldstejenta på 5 år, så hun kan regne med ny kjole i løpet av høsten, såfremt jeg får tak i garnet...
  Takk for inspirasjon, og linker til oppskrifter, får aldri nok :)

  Liv Katerine

  SvarSlett
 33. Kjolen har lenge stått på ønskelista mi, og takk for opplysningene for hvordan du gjorde det med tynnere garn.
  Det var kjempestilig med et sjarmerende lommemonster!

  SvarSlett
 34. Denne her var så fin at jeg har fikk nesten lyst å kopiere den til punkt og prikke!!:) Har jo garnet liggende :) Malabrigo er bare helt skjønt å strikke med!

  Og for et kult monster!

  SvarSlett
 35. weeeeeeeeh! Sikke dog et kært monster. Det kan godt være, der er længe mellem dem på bloggen, men de er værd at vente på ;)
  Skøn ide med at lave den til lomme, må lige følge bloglinket her bagefter.

  SvarSlett
 36. Veldig stilig! Gratulerer med halvmillionen! Det er jo helt utrolig, men samtidig ikke så rart - her hos deg finner man jo gode ideer, tips, inspirasjon og gode refleksjoner om hverandre, og så får man seg gjerne en god latter i tillegg. Gleder meg til å følge deg videre!

  SvarSlett
 37. For ein flott Nova-kjole! Og lilla som er favorittfargen min.... Den stripete Nova-kjolen du strikka var årsaken til at eg ifjor strikka Nova-kjole til Snuppa mi (i kvite og raude striper). Bloggen din er ei stor inspirasjonskilde for meg! Idag har eg blogga om ribbevotter, nok eit prosjekt direkte inspirert av deg.
  Ha ei flott strikkehelg!

  - Nøstet -

  SvarSlett
 38. riktig så finfin en monster kjole :)

  lag deg en god og kreativ weekend

  hilsen arnhild

  SvarSlett
 39. For en nydelig monsterkjole:)

  God helg
  Ann-Charlotte

  SvarSlett
 40. Einsfarga Nova var minst like fint som stripete Nova! Heldig er dotra di som får så mange flotte kjolar.

  SvarSlett
 41. aah..herlig monsterkjole!! den digga jeg!

  SvarSlett
 42. Åh, jeg er helt jentekjolesjuk, jeg =0

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.