29. juni 2012

Pass,penger, pilletter og (p)strikketøy

003

Garn, sol, moreller, barn og sommer, kan man ha det bedre?
(Garnet på bildet er siste votten i vottemaratonen nærmer seg slutt, jeg er litt lei... )

Sommertid er også tiden for utpønsking av det ultimate FERIESTRIKKETØYET.Resten av bagasjen er litt hipp som happ, tross alt er det siviliserte samfunn vi skal besøke, og tannbørster og truser får man kjøpt overalt.

Jeg har flere kriterier som skal være oppfylt for at strikketøyet skal få være reisefølge.

1. Jeg må tåle å bli avbrutt. Nididig telling eller innvikla konstruksjoner får vente til hjemkomst.
2. Strikketøyet må ta liten plass, håndvesker på tur inneholder så mye annet tøys at strikketøyet ikke kan få hovedplassen.
3. Mange pinner involvert= stor sjanse for å miste en pinne på gulvet der det er mest styr å få tak i den. Feks flygulv, fire rader bak der du sitter.
4. ha med nok garn i kofferten om det er langt til neste garnlanger
5. gjerne i tynt garn, sånn at det er mye strikketid på liten plass.
6. og med en mulig flygelederstreik i sommer, så trenger iallefall jeg noe strikketøy for å roe blodtrykket i evt forsinkelser.

Så det som faller innenfor disse kriteriene er oftest en barnegenser (mye fine transportetapper, feks bolen og ermene) eller en babygenser (liten plass og tynt garn) eller sokker (med magic loop, så eliminerer du sjansen for å miste pinner).

Årets feriestrikketøy er en barnegenser, tror jeg. Jeg har lenge hatt lyst til å strikke Gathering Stripes, og det oppfyller kriteriene bra med tynt garn og ikke så innmari komplisert.  Jakka til meg selv blir også med, men der gjenstår det litt beregninger i størrelser, og garnvinna mangler en skrue (som kommer i posten i morra, håper jeg) så garnet er ikke klart til bruk ennå. Og som ekstra sikkerhet; et nøste med sokkegarn sånn i tilfelle det regner og sludder hele ferien, sånn at vi bare må være inne.

Men om jeg ikke rekker å strikke noe, så gjør det ikke noe det heller. Sommer skal være litt  spontant og.

Hva skal du strikke på i sommer? 


29 kommentarer:

 1. Er enig med deg i kriteriene! Ender nok opp med en Nøstebarntunika til meg selv, tenker jeg :) Og selvfølgelig litt krisestrikk, kopptuer eller lignende, i tilfelle rottefelle og mye innetid ;)

  SvarSlett
 2. Jeg skal ikke på ferie før i august, har jo ingen som helst anelse om hvor langt jeg er kommet på strikkeprosjektlista før jeg skal pakke ;) Men kriteriene dine er jeg enig i, det må være noe som kan strikkes på en rundpinne, helst uten så mye komplisert mønster... Jeg skal jo bli tante igjen i høst, så babyplagg er vel en nærliggende gjetning. I fjor var vi i Danmark, og da hadde jeg med meg bolen til en ribbestrikket Setesdalgenser. Perfekt arbeid med bare en farge og det mest kompliserte var å telle 1 - 2, 1 - 2...
  Gathering Stripes er nydelig, det er forresten mange av oppskriftene til Veera. Lykke til med pakkingen, og ikke glem viktige ting som målebånd, oppskriften eller ekstra pinner om uhellet skulle være ute :)

  SvarSlett
 3. Hmmm - hvor skal du??? Ha en super ferie! Jeg har ikke lagt planer enda - bare lager noe som har vært på grublestadiet i laaang tid. I morra må jeg i bryllup - da går den dagen! Kos deg! Synnøvehilsen

  SvarSlett
 4. Viktig med strikketøy på ferie, ja!! Vi flyr igjen til uken, men dårlig med tid til strikking når twinsen er med, blir de kjedelige bomulls håndklærne jeg strikker på flyene, enkelt og greit... Har en cobblestone genser til gutten på pinnene, men vet at jeg ikke har nok garn til hele, resten kommer med venninne fra usa islutten av juli, strikker i Elsbeth Lavold silky tweed....God ferie til deg og familien

  SvarSlett
 5. Kriterie 1 er SÅ viktig, helt enig. Syns nesten det gjelder hele året jeg, da;) Her er det sommerferie allerede og jeg strikker på en kjole til 4-åringen. Etter det blir det en barnegenser med lite mønster og en ribbukse - høstklær for barnehagebarn. Skulle egentlig ha strikka en heldress også...

  SvarSlett
 6. Kult, eg har nett brukt ein heil kveld på å planleggja kva eg skal strikka i sumar! Trudde det berre var eg som var litt rar som gjer slikt, men mykje av gleda ligg jo i planlegginga!!! Her vert det kvardagskjole frå nøstebarn med høstvestdaisy-rundfell ala Pickles, fargane vert troleg blogga før sumaren sett inn for fullt. Ønsker deg ein god strikkesumar!!

  SvarSlett
 7. Mamma mobbet meg i fjor når jeg hadde tre prosjekter med på tur. Ett til bilstrikk, et som var litt mer morsomt men likevel enkelt til kvelder sammen andre, og flettestrikkvest til meg selv til "alenestrikk" på innekvelder ;)

  Blir omtrent i den duren i sommer og!

  SvarSlett
 8. Høres ut som veldig bra kriterier du har, stemmer godt overens med mine:-) Mitt feriestrikketøy skal være et Nøstebarnteppe har jeg tenkt, barselgave til en kollega. Det oppfyller mange av kravene! God ferie, hilsen Hanne.

  SvarSlett
 9. Så langt er jeg slet ikke endnu, men tak for påmindelsen, for vi skal allerede af sted om en uge! Heldigvis i bil så der er plads til lidt mere... Når jeg flyver har jeg også det kriterie at pindene skal være i træ så de kan komme med i håndbagagen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Har alltid fått med meg metallstrikkepinnene uten kommentarer innenlands i Norge, så jeg satser på at det går denne gangen og.

   Slett
 10. Morsom tittel, bruker selv også frasen pass, penger og pilletter når jeg skal ut å reise :) Man må alltid ha med de tre p'ene.... Men strikketøy er også viktig. Nå skal ikke jeg på noe langtur i sommer, blir nok mye jobbinfg, og ferie til sensommeren/høsten. Men en firetimers kjøretur venter i morgen, da blir det Fana-strikk, forhåpentligvis med sovende baby det meste av turen :) God sommer, og god tur!

  SvarSlett
 11. Jeg skal ikke så langt i sommer så jeg kan strikke på akkurat hva jeg har lyst til, komplisert eller ei ;)

  Når du skrev om pinner som forsvinner, gjerne på fly kom jeg til å tenke på det som skjedde meg på en av de siste flyturene mine.
  Jeg hold på med et restegarnstrikk med en yndig lite nøste. Plutselig, på tur opp fra din lokale flyplass(?), er det noen som prikker meg på skuldra: "duuuu... garnnøstet ditt har falt i gulvet og trillet laaaangt bak..." Da var det bare å begynne å dra inn tråd. Hvem som hadde trodd at et sånn bittelite nøste kunne bestå av så mange meter tråd! :P

  God tur på ferie :)

  SvarSlett
 12. Jeg strikker alltid sokker i ferien, slipper å tenke. Solgte nylig en bil med tre strømpepinner nr 2,5 under setet. Jeg gjorde virkelig ALT for å få dem frem i lyset igjen, unntatt å skru ut setet. Lurer på om de blir funnet noen gang... Så nå strikker jeg sokker på to korte rundpinner i stedet (liker ikke magic loop). Ellers hekler jeg lapper til lappeteppet mitt (som aldri blir ferdig). Og i det siste har jeg faktisk dratt på ferie UTEN strikketøy også - har armer som trenger en hvil en gang i blant, og på storbyferier får jeg ikke strikket stort uansett. Var nettopp på hyttetur, og da strikket jeg en poncho. Det passer godt som sommerplagg i 2012, det er så kaldt.
  Ønsker dere en finfin ferie! Å reise med barn er som et eventyr!

  SvarSlett
 13. Når jeg skal på ferie er det alltid så vanskelig å bestemme hva som skal med av håndarbeid. Jeg har rett og slett ikke lyst å reise fra garnlagret. Jeg får nesten mareritt. Men jag vil jo ha ferie og reise litt...og garnlagret kan ikke bli med i sin (store) helhet. Da blir det som regel noe enkelt og greit og lite skrymmende som sokker, votter, luer, ermer osv. Heklig er ofte greit fordi det involverer lite utstyr, men det passer ikke for meg i bil fordi da blir jeg bilsyk.
  Nå har jeg akkurat lagt opp til et skjørt fra boken Feminin Strik. Jeg tror det passer veldig godt som feriestrikketøy. Det strikkes kun i en farge, det er forskjellige partier med ulike blondemønstre så det blir forhåpentligvis ikke langtekkelig heller og det er ike alt for stort.
  Ønsker deg og dine en koselig ferie :)

  SvarSlett
 14. Gleddeg til Gathering Stripes, motorveistrikk med kruskontroll. Allikevel gøy pga striper, raglan og særlig om du har deilig garn. Og det har du vel? Om du i tillegg har med barnets ermer og slipper unna målebånd og vurderinger, er det jo lett som en plett! Kos deg! Og takk for påminnelsen om manglende blogging av påskestrikken her i heimen...

  Jeg aner at det kan være mer strikketøy i bagasje på retur enn tur... Danmark er og blir det forgjetede land, fullt av deilig ull.

  SvarSlett
 15. Kamilla Svanlunds vantar 'Olivia' till mig själv, hembygdsvantar ur boken 'Solveigs vantar' till mamma, klassisk islandströja i grått till mannen och Pinnegurus 'Mrs Barista' - fast med annat motiv - också till mig själv!

  SvarSlett
 16. jeg holder på med en genser til meg selv som er litt tung ( bomull-lin) så den må helst bli ferdig før vi reiser.Ferie stikketøy blir babyklær til lillebror ( men kanksje for mye tenking og for mange pinner)og kanskje et sjal.
  Ingrid M

  SvarSlett
 17. Fornuftige prioriteringer.*nikker*

  Jeg hadde også en opprydning i ulltøyet her om dagen, så feriestrikketøyet blir definitivt IKKE en ny barnegenser. Ei heller luer eller halser til samme barn. Han har et rimelig stort tosifret antall av begge deler, urk. Tro hvordan DET skjedde?

  Håper du får en fin sommer, kos deg. :)

  SvarSlett
 18. Vi reiser med romslig bil og skal ha rolige dager, så det perfekte feriestrikketøyet for meg er både stort og komplisert :) Gleder meg!

  SvarSlett
 19. Mye inspirerende forslag her! Mulig jeg skal revurdere feriestrikketøyet IGJEN?

  SvarSlett
 20. Vel, med samme kriterier som deg valgte jeg Alga av samme dame :) Har tjuvstarta i kveld og dette virker lovende! God ferie!!

  SvarSlett
 21. Pass, penger, pilletter og (p)strikketøy, ja. Har du med alle disse fire p-ene, så kommer du langt ;) God tur! Håper du ikke blir for heftet av streik!

  SvarSlett
 22. Høres ut som om planene er i orden, ja! =)
  Jeg strikker ikke i sommer. Her blir det bare søm, men unntak av en bestilling i ny og ne på hekleluer. :)

  Kos deg på ferie!!

  SvarSlett
 23. Eg har brukt nokre timar i helga på å finne ut kva eg skal ta med på ferie ( 2 veker i varme strøk, der eg ikkje kan satse på at det finns garnbutikk ). Fyrst tenkte eg jakke til meg sjølv ( i WM ), men det blir fort veldig varmt å ha eit strikketøy på fanget når det er 30 grader. Så fann eg ut at sokkar eller vottar er ein ide, men det blir jo kjedeleg i lengda... Så tenkte eg på ei strikkejakke til frøkna, eller ein genser til Junior... eller...

  Ikkje lett, men eg er einig i at det må vere noko som ikkje krev mykje teljing og nistirring i mønsteret. Heldigvis er det ei veke att til me reiser, så eg rekk å ombestemme meg minst 7 gonger før me skal reise.

  God ferie!

  SvarSlett
 24. Utrolig godt å se at det er flere som er livredde for å bli fri for garn eller prosjekter når de er på tur!
  Det har skjedd at jeg har feilberegnet helt når jeg er borte og blir ferdig eller får for lite garn, og det er til å bli helt tullete av. Snakker om å bli desperat!!!!
  Garn veier mindre enn eks antall bøker som er alternativet så da pakker man ned noen nøster ekstra og en strikkepinne eller to, sånn ifall..
  Jeg har barselgaver og barnehageklær på planen for sommeren, i første runde nå tror jeg det blir en kommende nøstebarndress som blir med på tur.

  SvarSlett
 25. Lurt med et sommerprosjekt som ikke krever all oppmerksomhet. Her er sommerprosjektet et stort ullteppe som jeg kan kose meg med til høsten :)

  Ha en deilig uke :)

  SvarSlett
 26. Olive og Still Light Tunic. Kun til meg selv i sommer, og siden alle andre ser så fine ut i disse så gjør sikkert jeg det og:)
  http://www.ravelry.com/projects/tonjecam

  SvarSlett
 27. Kjempeviktig med riktig feriestrikketøy ja! det gjelder å få utnytta tida maks, ha nok garn med og at det tar liten plass/veier lite. Mange ting å tenke på :O)
  også at det skal gå an å strikke på overalt!

  Som feriestrikk har jeg litt småstrikk i alpakka, pulsvarmere og hårbånd + et evighetsprosjekt av en jakke i tynn dansk ull.
  Er litt misunnelig på at Gathering Stripes-prosjektet er blitt så konkret, hehe...den genseren er bare helt nydelig, må få kommet i gang snart jeg og. Spent på din versjon!!
  og så er jeg litt spent på hvor mye fint garn du finner i DK :O) Storkos deg!

  SvarSlett
 28. Hmmm, det er jo en vanskelig beslutning, som jeg heldigvis har nogle uger endnu, før jeg skal træffe.
  Jeg er enig med, at det skal kunne tåle afbrydelser og ikke være alt for kompliceret (med mindre det er sokker, de må gerne være komplicerede, for de er så små/kompakte).
  Jeg tror, jeg skal strikke en trøje til den ældste (Viggo fra Rasmilla) og så måske et tørklæde til mig selv.

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.