10. juni 2012

Medalje for lang og tro tjeneste

IMG_8022


En stabel strikkavotter takker for seilasen og forlater skuta. Så intenst brukt opp i søle, sand, snø og slaps at halve sandkassa sitter fast inni votten og nekter å komme ut. Håndavtrykket til snart-skolegutten er bevart for ettertiden i vottene, og hadde jeg vært like sentimental nå som da jeg pakket ned de første klærna han vokste ut av, så hadde de blitt bevart, men de kastes.

Istedet forundres jeg over guttenever som blir større, sterkere og trenger nye til høsten.

Skolevotter.

Og dagens strikkeprat; favoritten til meg og snart-skolegutt er peruvian highland wool fra 123knit. Mykt, tykt nok, og tover seg sånn at den sitter flotters på. Jeg strikker på pinne 3 eller 3,5 for tette, varme votter.

14 kommentarer:

 1. Det er rart med det når unga vokser, men høres ut som dere er enige om hvordan neste par votter skal bli:)

  SvarSlett
 2. Åh! Takk og lov for at det ikke bare er meg! Jeg var småsentimental da jeg kastet utslitte "tjukklæsta" sønnen har brukt det siste året i barnehagen. Neste år skal han på storbarn. Store, sterke føtter som skal brukes til å klatre i sjørøverskuter og til å beseire nye fjell! Takk og lov for stort garnlager og mange ledige 3.0mm pinner :)

  Takk for mange fantastiske innlegg her på bloggen!

  SvarSlett
 3. Nikker gjenkjennende for jeg rydda nylig i kottet og fant samtlige cherrox og slagstøvler fra åtteåringens første tre-fire år. Hallo, hvorfor i alle dager ha jeg spart på det?

  Fine votter, godt brukt og godt er det. :-)

  SvarSlett
 4. Godt brukte votter, hva er vel bedre enn det? :O)

  Så flink du er som kaster det som er oppbrukt da -
  det har nemlig ikke like mye sjarm om man pakker det ut i
  litt sliten tilstand om ørten år.
  Jeg forundres over tanken bak når jeg finner mer eller mindre hullete ting fra ungene var mindre, som jeg har tatt vare på...hadde nok en viss sjarm på nedpakkingstidspunktet kanskje?

  Og du strikker jo fort noen flere vil jeg tro, så ingen fare der.
  Votter er i grunnen fint å strikke, kos dere med skolevottprosjekt!

  Morsomt at du likte Whisperjakken min :O) Nå planlegger jeg Wispy, som ligner veldig.
  Forresten, vet du eksakt hvor mye garn en SKEIN er? Har kjøpt Malabrigo Lace til Wispy, 2 små hesper, på tilsammen 100 gr.men jeg må ha misforstått mengden? Løpelengden tilsier over det dobbelte av Drops Alpaca, så jeg er i tvil her...

  SvarSlett
 5. Ullvotter er jo herlig hele vinteren. Noen gangen om sommeren også, når været er slik som nå ;)

  SvarSlett
 6. Ingenting er bedre enn ordentlig utslitte strikkaplagg! Gleder meg til høstens nye kolleksjon ;)

  SvarSlett
 7. Hvile som fortjent, fine vottepar :)))

  Måtte jo seff inn på den garnsiden, og PHwool så jo unektelig fristende ut da, takkskarruha ;)

  SvarSlett
 8. Strikkavotter er best, uten tvil. Min yngste hylskreik hver gang jeg prøvde å ta fram polvottene, så dem var det bare å glemme. Jeg synes at Mor Aase fra Rema - ikke superwash!, funker utmerket til votter. Snemåkevotter som ikke smuldrer opp etter noen få spadetak, men som bare tover seg sterkere!
  Kommentar til Elisabeth: Det var vel den deilige cherroxduften du ville bevare:-) eller?

  SvarSlett
 9. Her er vi fremdeles i den der sentimentale stimen, der alt er søtt og pakkes pent ned fordi jeg tror at vi kommer til å sitte og sukke når vi finner det innerst i boden om 25 år.... ;) Nåja, sukke gjør vi nok, men sikkert mer av oppgitthet for alt den sentimentale strikkemamman har spart på!

  Takk for tips om PHW, jeg har brukt det til litt andre prosjekter og liker garnet godt. Men nå skal det barnehagestrikkes her, og da passer det perfekt med vottetips!

  SvarSlett
 10. Bli med på give away på vår blogg!

  http://ullogsaker.blogspot.no/2012/06/give-away.html

  Ull og Saker

  SvarSlett
 11. Du har så flott blogg, jeg koser meg med nye innlegg - min favoritt! Jeg lurer på om du har tips til votteoppskrift som egner seg til PHW eller lignende? Og har du strikket fingervotter i ull til små barn? Jeg har en snart 4-åring som "ølsker" (ja, han sier det) sine selbufingervotter, men disse er snart klar for kassering. Tror ikke jeg vil begi meg ut på mønsterstrikkede fingervotter som skal brukes opp i sandkasse om som arbeidshansker - kanskje du har tips her også?

  SvarSlett
  Svar
  1. Fingervotter har jeg ikke strikket på lenge, for jeg synes det er så dill å strikke fingre... og jeg er så frossen på hendene og blir ikke varm av hansker, så da tror jeg ingen andre blir det heller, haha. Så da har det blitt lite av det på sønnen.

   Vottene jeg har strikket mange av til sønnen er uglevottene som ligger i sidemenyen, bare tilpasset lengde og maskebredde etterhvert som han vokser. Bruker også basic child mitten som ligger på Ravelry (gratisoppskift, tror jeg)

   Slett
 12. Det er lite som varmer så godt som hjemmestrikket votter! De varmer også hjertet både for mottaker og den som har laget dem. Takker for tips om både mønster og garn. Jeg har en del singelnøster liggende i garnet, men var usikker på hvilket mønster som passet til til barn.

  SvarSlett
 13. Deilig at de er godt brukt da.. og er nå slik da, at alt må byttes ut etterhvert.. blir for smått, blir oppbrukt, osv.

  Herlige votter da, men skjønner godt at de blir kastet. Man kan jo likesom ikke ta vare på alt heller :)

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.