19. juni 2012

Lego til sønn og garn til mor gir en fin ferie

(Bildet lånt fra forskning.no)

Gjett hvem som har bestemt feriedestinasjonen i sommer?
Eller strengt tatt har 2006-modellen bare startet i august i fjor med å glede seg til sommeren 2012 da vi skulle til Legoland, siden kompisen hans kom hjem fra det lovende land og fortalte om gull og grønne skoger. Og siden vi ikke avkreftet at vi skulle dit, så ble det sånn.

Vi kjører fra Hirtshals og tar landeveien til klosselandet, men mor har garn og danske designere i blikket, og lurer på om noen har gode tips til hvor man burde ta turen innom? Sånn garnmessig?

20 kommentarer:

 1. God tur. Legoland er suksess for både store og små. Rasmilla på Amager i København er et must, en nydelig liten butikk. Hun har nok ikke åpent sånn hele tiden, men jeg avtalte bare et møte via mail før jeg dro :)

  SvarSlett
 2. La meg anbefale Bindestuen (Ligger langs traseen om dere unngår motorveien. Ca 40 min fra Hirtshals.) De har mye fint. Blant annet noe selvlaget. Adressen er Søndergade 4, Saltum. God ferie :)

  SvarSlett
 3. Fordobl feriebudsjettet og ta en stopp i hyggelige Aalborg! Designverkstedet har alt av Isager + masse annet og hyggelige inspirerende strikkedamer, Boulevarden ca nr 9. Ellers har Frøkner og Fruer nesten i enden av Nørregade (gågate) ikke verdens største garnavdeling, men bl.a. noen spennende danske garn fra Hjelholts Uldspinderi. Og en velkomsthilsen umulig å forstå, i alle fall for en østlending uten språkører.

  Garn og lego er ypperlig kombinasjon! Så blir i alle fall to av din families medlemmer fornøyde! Mon tro hva datter og mann er interessert i? Øl og sykler?

  God tur!

  SvarSlett
 4. Hvis dere skulle ta en liten sving innom her på Indre Østland, kan jeg love god garnprat! :D

  Riktig god ferie!

  SvarSlett
 5. Du kan også besøge Isagers egen butik i Tversted. Ikke helt på vejen, men tæt på Hirtshals. Skulle I finde på at tage den smukke vej langs kysten hjemad vil jeg anbefale Tind Textil & Kunst (både tøj og fint garn) ved Kloster lidt nord uden for Ringkøbing.

  SvarSlett
  Svar
  1. ... og hvis dere likevel er i Ringkøbing, anbefales en annen butikk som ikke selger garn, men masse annet morsomt (brukskunst mm). Den heter "de 9 muse", om jeg ikke husker helt feil (tror du finner ei nettside om du søker). Den ligger helt nede ved kaien/brygga, husker ikke adressen. Og for mann og barn står det en morsom skulptur av en riktig feit mann på den åpne plassen utenfor :-)

   God tur!

   Slett
 6. Kommer I forbi Aarhus er der også et par gode dér; Tøndering Strik i Graven og Ingers i Volden (meget tæt på hinanden i Latinerkvarteret).

  SvarSlett
 7. Legoland er et dejligt og fornøjeligt sted for store og små - vi skal på vores årlige tur på mandag. Skal I feriesæsonen/højsæsonen skal I undgå tirsdage og onsdage - det er de dage der er allerflest mennesker. Weekender (=skiftedage i sommerhuse mv.) er bedre (fik jeg nævnt at jeg er Billund-pige:-)) hvis man vil undgå - alt for meget - kø. Kø er dog generelt uundgåeligt i ferien.
  Garn er der allerede mange gode bud på - kommer du i nærheden af Skive er der Heinrichsens Uldspinderi hvor man kan gøre en god handel tirsdage og torsdage - men få tjekket på forhånd at de ikke har ferielukket.

  SvarSlett
 8. Fabrikkutsalget til Henrichens uldspinderi (?). Ferie må legges opp etter åpningstidene til butikken, men jeg fant at det var verdt det.

  SvarSlett
 9. PS. ved ikke hvor mange dage I har, men Legoland jo en forholdsvis stor park og der kan som sagt være mange mennesker - så det er værd at overveje at bruge to dage derinde så man undgår at stresse rundt for at nå det hele. Mener man kan købe sådanne kombi-billetter.
  Hvornår skal I afsted?

  SvarSlett
 10. Se der ja, fire minutter for sent med mitt beste stalltips…

  SvarSlett
 11. Vil anbefale Århus jeg da, siden dette er hjembyen til samboeren. Men her kan du besøke Sys Fredens egen butikk i sentrum (ofte er hun selv tilstede med gode råd og oppskrifter), garnlageret som har mye deilig ull av alle typer slag, og for 6 åringen? Da er det den gamle by, tivoli friheden, stranden og lekeplassen i Minneparken-plasser som er populære steder for husets 6 åring.

  SvarSlett
 12. Venter nysgjerrig på svar/kommentarer med Danmarkstips på garnmekkaer...
  Allerede gode tips over her!!
  Har dessverre ikke særlig å bidra med der selv, men skulle gjerne tatt meg en tur dit, med garn på handlelista :o)
  Lykke til og god ferie!

  SvarSlett
 13. Jeg var innom Garnheksen i Vejle i fjor - veldig hyggelig! -Brünnhilde

  SvarSlett
 14. Århus er en veldig hyggelig by! Ellers vil jeg jo klart anbefale en tur innom Brøndby, der man kan få fryktelig god kaffe i min hage ;) men det ligger jo ikke akkurat på veien da. Hvis dere er der i midten av juli kan dere få med dere Århus Jazzfestival også, hvis dere er slik anlagt! Ellers vet jeg null og niks om garnbutikker i Jylland. Det må jeg visst få gjort noe med.

  SvarSlett
 15. Tusen, tusen takk for gode innspill!

  Både til kaffetilbud og garnhandel! Det noteres på lista, og sjekkes med kart, og så skal vi se om hva vi får tid til. Legoland i juli er vel ikke på lista over minst kø, så vi tar to dager. Eldstemann er i ekstase.

  SvarSlett
 16. Garn som hobby i astrupvej, hjørring er verdt et besøk:) Ei dame laaaaaaangt utpå landet som egentlig driver nettbutikk, men holder åpent hver hverdag fra 13-17/18, og har alt fra holst og filoca... (hva det heter), masser av kauni, pga en god del annet moro. Jeg har vel vært der ifra ganger i løpet av det siste året, og elsker det!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hun kan forresten finnes på nett pga. Garnsomhobby.dk, trur eg:)

   Slett
 17. Eg anbefaler Fandango ( www.fandango.dk ) i Århus. Det er butikken til Sys Fredens, og ho har fantastisk fine ting :)
  Århus er ein flott by, så nokre timar der på vegen nedover til Legoland er ikkje å forrakte.

  God ferie!

  SvarSlett
 18. Hvis I kører igennem Aalborg ( og det er I vist nødt til,når man skal krydse limfjorden), så anbefaler jeg designværkstedet og Fruer og Frøkner, de har begge 2 vældig lækkert garn. Rigtig god tur

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.