17. juni 2012

Gul vil være med på laget

059

Jeg bombarderes for tiden. Av gult!

Grøftekantene og jordene jeg kjører forbi hver morgen og ettermiddag på vei til jobb er knallgule, solgule, varngule, sprudlegule, sommergule! Gul og jeg har ikke hatt det sterkeste vennskapet, vi har hverandre på julekortlista, og tar en kaffe en gang i blant, men Gul var ikke invitert som gjest i bryllupet.

 001

Men så kom vennene til Gul; Svart, Hvitt og Grått, og de hadde jeg jo et kjært forhold til. Og de viste meg at sammen med Grå ble Gul ganske stilig og trendy, og sammen med grafiske former i svart og hvitt, så ble gul kul. Og Gul med Granitt ble som hestehov i vårsola, et pust av vår i alt det svarte og grå.

gulmelering

Og plutselig hadde Gul flyttet inn i nøstene mine. Og tilslutt i nøstene som ble brukt.

Veldig ofte oppdager jeg ting i strikketøyet som jeg får lyst til å videreføre i et annet plagg, sånn at et plagg kan gi ideer til et annet plagg, og neste plagg kan gi en fasong som hadde vært moro å teste i større eller mindre, og neste plagg har en ny fargekombinasjon som kan testes videre. En hel kaskade av ideer som spinnes videre. Ikke alltid når de ned i det håndfaste, og ikke alltid blir det vellykket, og ikke alltid skjer det med det samme, eller samme måned eller samme år engang, men noen ganger sitter ideene fast lenge nok til at det frister å prøve det ut.

064

Årets feriestrikketøy (det er ennå noen uker til ferie, og kampen om tittelen er beinhard) ser ut til å bli jakke til meg selv i lysgrått New Zealand lammeuld, og en tråd av hver av Bånsull totrådsgarn i solgult, og en tråd Shetland soft i fargen sunshine. Sist sett sammen i regnbuedressen i det gule feltet.

Så? Har du en farge du trodde du ikke var venn med?

13 kommentarer:

 1. Dette ser særdeles spennende ut. Jeg er enig med deg i at det er kult med gult særlig sammen med grått. Jeg har også kombinert orange med grått med stort hell.

  Jeg ble jo også veldig imponert over alle votteparene du har strikket - SJU par!! Hærrejesus. Du er tålmodig, flink og lynstrikkende.

  Lykke til med feriestrikketøyet. Gleder meg til å se hva det blir :-))

  SvarSlett
 2. GULT er ikkje bare KULT, men det er lekkert! Ble utrolig fint med grått ;))

  Har en GUL Meis eg som eg har såååå lyst å bruke!
  Må bare finne en kombo farge ;))

  KOS deg og ha ei flotters uke ;)

  Klem Vibbedille ;))

  SvarSlett
 3. Oj, spennende! Denne kommer til å bli kjempefin:-)

  Må også si at gul er en farge som har vokst litt på meg. Har aldri likt gult før men nå digger jeg det, spesielt okergult.

  Valg av feriestrikketøy er seriøse greier! Lykke til med avgjørelsen:-)

  SvarSlett
 4. Det blir spennende å se!
  Jeg er heller ikke helt venner med gult, men har kommet over skrekken til barnetøy.

  SvarSlett
 5. Jeg gleder meg masse til å se hva dette blir forvandlet til! Jeg er veldig glad i gult for tida :)

  SvarSlett
 6. Jeg liker gult veldig, men kler det ikke selv og dermed har det endt opp med at jeg heller aldri kjøper gult garn...Rødt er likevel den fargen det strikkes aller minst med, selv med en hel haug nøster i garnlageret. Hvorfor de ble kjøpt i utgangspunktet kan man jo undres over :) Gi meg svart, blått, lilla og grønt og jeg blir fornøyd!

  SvarSlett
 7. Jepp, som deg GUL! Som jeg altså plutselig i vinter oppdaga at jeg omga meg mer og mer med, og til og med kom hjem fra garnsalg med en hel pose deilig ullgarn i! Som jeg er usikker på hva jeg skal bruke til, for jeg kler jo fortsatt ikke gult! Jeg bare liker det. Litt veldig! Det er omtrent som den forelskelsen på ungdomsskolen, i skolens don johan, som man kikket på i smug i månedsvis og drømte om. Som man oppdaget da man til sist fikk sjansen at var en rånete dust! Ja, ikke det at gult er hverken rånete eller dustete, altså, det passer bare ikke helt med en blond brillenerd som meg....

  Si ifra om han bredskuldra ertehode-gutten dukker opp og tilfeldigvis kler gult, da!

  Fint engbilde, forresten! Stemmer ikke overens med mitt ignorante inntrykk av Nordland! Fylket jeg rett og slett hoppet over, gang på gang. Godt å vite at det både inneholder vakre trær, gule blomster og mesterstrikkere!

  SvarSlett
 8. Jeg synes gult er superfint - i de rette kombinasjoner eller i all enkelthet, som detalj eller som midtpunkt sammen med andre mer rolige farger :)

  En farge som virkelig har vokst seg til en favoritt hos meg i sommer, er mintgrønn :) Nå sikler jeg etter en mintgrønn plastklokke, av alle ting. Herlig med lyse farger på sommeren, ellers er jeg nok litt for glad i svart og grått.

  Lykke til med feriestrikkingen :) Spent på resultatet.

  SvarSlett
 9. Jeg har tatt kontakt med ROSA. Om det blir et varig vennskap gjenstår å se. Men 63 kr for garn til en enkel sommergenser, det er greit det. Om jeg liker genseren og kommer til å bruke den, det er uvisst. Rosa genser blir det uansett ;)

  Jeg kan ikke skryte på meg noe særlig gult, annet enn et par gule knappeøredobber, men kanskje det er den neste fargen jeg skal prøve meg på? Jeg prøver nemlig å utvide fargereportuaret.

  Du, ha en fin uke da! :)

  SvarSlett
 10. Så flott dette var, herlige farger!! Ha en fin ferie og kos deg med strikketøyet !

  SvarSlett
 11. Gult har ikke helt vært min farge heller - det er nok den fargen det er strikket minst av. Men nå står gule sokker på planen. Kanskje jeg ikke rekker det i år, men før eller siden blir det! Jeg syns alle farger er fine jeg, hver til sitt bruk.

  SvarSlett
 12. Kjenner meg igjen i den ja! Rosa er min farge - liker den ikke, men har jammen endt opp med å kjøpe skremmende mye rosa garn i det siste. Merkelige greier!

  SvarSlett
 13. Eg elskar dinna fargekomboen, har enda ikkje rive meg laus å strikka noko i gult...men har på følelsen at det skjer snart. Har jo til og med fått i hus to knallgule spisebordslamper, og enda ei gul lampe er på gong! Kor får du tak i dei to gule garntypane du brukar der? Ha ein fin ferie!

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.