21. mai 2012

Valgets kvaler

Vi skal pusse opp litt, og i den forbindelse skal jeg omorganisere garn-stoff-og alskens duppeditter. For tiden har jeg det i to store IVARhyller (hvem har ikke hatt en IVARhylle i studiedagene?) og garnet sortert i alskens store badebaljer og flettekurver som står i hyllene.

Kjekt med det meste på en plass (jeg finner det kjapt) men det ser litt rotete ut, og siden lageret trolig vil havne på et rom som er kjellerstue/gjesterom/musikkrom/lekerom, så er første pri et ryddig uttrykk. 

Vi skal bestille andre greier fra IKEA, så det blir en IKEAløsning når vi allikevel skal betale frakten på de andre tingene.

Planen er enten et garderobeskap ala PAX med hyller på den ene siden til ymse dippeditter, pent papir, strikkepinner, mønster, perler, pent papir osv....  og på den andre siden kasser med lokk som garnet kan sorteres etter type og tykkelse, og mulighet til å ta ut en og en kasse.


ELLER:

Expedithyller med kurver som passer til. Fremdeles mulighet til å ta ut en og en kasse, og hylla er jo pen, men muligens ikke så ryddig utseende som et skap? Det hører med et arbeidsbord til Expeditserien, så det er fristende med et sybord etterhvert.


Har du gode løsninger på oppbevaring? Sånn bortsett fra å strikke opp alt garnet og la være å hamstre så mye strikkedupeditter?

22 kommentarer:

 1. Jeg har expedit selv, og så har jeg kjøpt til skap og skuffer som du enkelt setter inn i hyllerommene. På den måten kan jeg flytte om og ordne akkurat som jeg vil. Og blir jeg lei, kan jeg flytte om og ordne uten at det er så mye styr :)

  SvarSlett
 2. Det er best for garn å oppbevares i tette kasser, ikke kurver. For å unngå møll, pelsdyr og annet jævelskap. Jeg har Bestå-hylle og Samla-kasser, og synes det fungerer helt greit. Expedit er finere, men pulten som hører til er ikke å anbefale, vi har hatt den et års tid nå og synes den er litt dum. Selve bordplaten er så enormt tykk, og med mine 175 og hans 185 cm passer egentlig ingen kontorstoler under. Beina kommer helt tett opp i platen uten at det hjelper så mye på sittestillingen, om du skjønner. Jeg sitter mest i sofaen med bærbar, så jeg klarer ikke å forklare meg så bra, merker jeg.

  SvarSlett
 3. Kan ikke påstå at jeg har noe glimrende system - alt mitt er samlet i en høy sjenk fra loppis og en laaaang sjenk fra et nedlagt apotek. Men: Jeg holder en knapp på skapet, jeg synes expediten virker litt lite fleksibel? Alle hyller og skuffer i samme størrelse - da blir det fort noe halvtomt og noe veldig fullt, og så flyter kategoriene over i hverandre, og så blir det bare tull. I hvert fall hadde det blitt sånn hos meg :) Lykke til, morsomt med nytt er det nå uansett!

  SvarSlett
 4. Så deilig å skulle lage nytt system! Me har expedit i fleire rom, men eg tykkjer hyllene er litt djupe, og kassene er ikkje tette, som nevnt over vert det stappfullt eller halvfullt. Hyllene tek også stor plass og er ikke så effektive med den breie kanten rundt. Betre med opnare hyller og gjennomsiktige plastkasser, så lenge ein klarer å halde det ryddig (!) ser det jo fint ut. Og har du ei skapdør å lukke er jo saken klar!

  SvarSlett
 5. Haha, det pelsdyret som er av størst trussel for garnet mitt, er hybelkaniner! Og den mest effektive løsningen for å olde dem unna er lukkede rom. Dører, skuffer, den slags. Evt plastkasser med lokk. Selv har jeg garnet mitt i kommodeskuffer (og litt rundt over alt, kremt.) Har brukt en stor expedithylle tidligere, men enig med Linda i at den er litt lite fleksibel. Dessuten blir det mye luft og rom (og hybelkaniner) over den som har n tendens til å tiltrekke seg alskens uryddigheter. Så stemmer på skap. Kanskje ikke sånn møbelhyggelig sak, men praktisk. Eller hva med et par Billy med dører? Eller delvis dører?

  Alle har vel et elsk-hat forhold til Ivar. Hybellivets redning, stygg og praktisk. Nå bodorganisator. Nei, Ivar-hyllene mine får du aldri!

  Lykke til!

  SvarSlett
 6. Hva med billy med glassdører? Passe pent og passe ryddig og passe lite støvete. Men aner ikke om det finnes bokser til dem. Synes bare det er litt synd om det fine garnet ditt ikke skal synes i det hele tatt. Men tenker og at Expedit kan bli litt rotete. Kan du ikke vise et bilde av hvordan garnet er nå?
  Bra blir det nok uansett, kan ikke bli feil med så mye fint garn.
  K

  SvarSlett
 7. Billy med glassdører tenkte jeg også på, men da må du nesten ha kurver e.l. som passer inni til alt stashet. Hvis du ikke er redd for støv i garnlageret er jo Expedit med stablet garn i alle rom et vakkert syn, og du får vist det litt fram!

  SvarSlett
 8. Billy med glassdører er lekkert, men for smalt. Vi har i stua til bøker, perfekt der, men altså litt smale. Fikk også tips om Bestå, skal kikke på den også. valg, valg!

  SvarSlett
 9. Oj oj, her er det muligheter, og så morsomt med flunkende nytt system...
  Og tenk den som kunne hatt hyller som i garnbutikkene da?!!
  Meeen med hybelkaniner og andre hensyn i tankene, så høres de plastkassene kjempegreie ut! Mye greiere enn mitt pose/kurvsystem...
  som DuBedåre, litt overalt......
  Har noe garn i plastkasser og det er mye mer oversiktlig og likevel tett. Stemmer for skapløsningen altså :O)

  Lykke til, du får sikkert til en praktisk og fin løsning!

  SvarSlett
 10. Jeg har hatt akkurat den expeditløsningen med bord som min syavdeling i fire år, og det er helt greit at jeg ikke har det lenger :) Synes det funket sånn passe, men ikke mer enn det. Pax høres fantastisk ut... store skyvedører med all verdens fleksibilitet innforbi!

  SvarSlett
 11. men har ikke Billy kommet med ekstra dybde nå?
  Synes jeg så en reklame om dette for en stund tilbake.
  Bestå er kjekk (vi endte opp med det fordi Billy var utsolgt...)
  dype hyller og mulig med både hel "tre"dør eller frostet glassdør.
  Da kan du jo ha dør nede som skjuler mikk makk og åpne hyller lenger oppe med gjennomsiktige plastbokser med garn. Det må vel være toppers :)

  SvarSlett
 12. "strikke opp alt garnet og la være å hamstre så mye strikkedupeditter"? Umulig plan! :)
  Jeg stemmer for Pax (eller annen serie med dører) hvis du vil at det skal se litt ordentlig ut. Garn og strikkedupeditter er jo fargerike og i alle varianter og dermed ikke så "minimalistiske" i utseendet ;) Uansett, lykke til med planleggingen!

  SvarSlett
 13. Jeg har IKEA-skap med 'overskap-dybde'(35cm) Et som er 50cm bredt og et som er 100cm bredt. Jeg har en hylle øverst og trådkurver resten, men det gjør du jo akkurat som du vil med. Disse skapstammene kommer i mange forskjellige høyder, fra 30cm med skuff eller dørfront til i alle fall 2 meter. Hvis du vil ha noen glassdører finnes det jo mye fint i kjøkkenfronter som du kan kombinere med. Vi har en lang gang med slike overskap i ulike høyder fra gulv til tak som gir utrolig mye oppbevaringsplass uten at det tar så mye plass. Med dytte-døråpner-mekanisme i stedet for knotter er de nesten helt usynlige... -hvis det er et poeng. Hvis du går for spesialløsning kan det lønne seg å ringe IKEA. Det er mye som går an som ikke kommer fram på nett eller i katalogen..
  Etter 25 år med garn i poser og skuffer rundt omkring i hele huset var det deilig å få eget garn-skap. Morsomt å vise fram til håndarbeidsvenninner og enda morsommere å gå på garnjakt i sammen med barn som vil lage noe:) For ikke å snakke om å stå og spekulere på neste prosjekt foran:) Lykke til med valget!

  SvarSlett
 14. EG hadde kjøpt en slik hylle med 16 rom i, eller 2 slike hyller (Alt etter garn mengde)

  SÅÅÅ hadde eg dandert ALT garnet pent inn i hyllene, funnet en god stol foran hyllene, satt meg ned med en kopp kaffi i bare koset meg mens eg studerte alt garnet hehe

  KOS deg med organiseringen ;)

  Klem Vibbedille ;))

  SvarSlett
 15. Jeg har mitt garn i Bestå. Veldig fornøyd med det. Ikke for smalt og perfekt til kurver. Jeg har dører på, så alt blir skjult. Lykke til med valget.

  SvarSlett
 16. Jeg har PAX og den kassen du viser - meget meget praktisk!! åpne skapet, full fart inni boksen, rote rundt, smekke igjen lokket (hvis jeg har tid) og deretter lukke døra og full fart i strikkingen igjen ;) anbefales!

  SvarSlett
 17. Bestå-skaper er geniale! Man kan jo byegge dem i hvilke løsninger man vil. :D
  Ellers var jeg veldig fornøyd med expedit også, men den flyttet inn på snuppas rom. Satte på pult i tillegg. Veeeldig kjekt det også. :D

  Nå tok jeg det største soverommet til sy-rom, og det var det en SVÆR skyvedørsgarderobe. Hurra!!

  SvarSlett
 18. Jeg fikk kjøpt meg expedit i 2010 og er fornøyd med disse. Min sønn sa at det ser ut som en garnbutikk på loftstua. Jeg har nå i etterkant fått meg "romdeler" som settes inn i en hylle og denne blir da delt i fire hvilket gjør det enklere å fylle på med garn. Jeg elsker å se garnet og ikke ha det bak dør eller i kurv, det blir og forhåpentlig mindre kjøp av garn når man ser hva man ha(liksom...). I skuffseksjonene ligger mine strikkepinner sakser nåler og annet smått og godt og baks skapdøren er det fyllt opp med litt ull. Dette passer utmerket på et hobbyrom eller loftstue, som du kan se så har jeg og skrivbordsdelen men har klart og feste den på en litt annen måte hos oss da det ikke passet så som det i utgangspunkt skulle hva (dette pga liten loftstue). Hvis du vil se hvordan det blev hos meg kan du se her http://www.pernillaifagervika.blogspot.com/2010/09/ordning-og-reda.html.
  Skulle jeg hatt det i stuen så hadde jeg kanskje valgt å ha kurver i hyllene.
  Lykke til, håper det kommer litt bilder når du bestemt deg og fått ting på plass.
  Pernilla

  SvarSlett
 19. Jeg har også expedit. Garnet ligger i slike gjennomsiktige plastkasser. Siden de passer akkurat til hyllene, blir det ikke støvproblemer. Og så skimtes garnet gjennom, noe jeg liker veldig godt. Skulle nesten ønske jeg hadde mer garn slik at jeg kunne fargesortere det!

  I tillegg har jeg ulike stoffer i åpne hyller, strikke- og sybøker i en hylle, en del dokumentkassetter (hva søren heter slike pappsaker til å ha blader i?) med oppskrifter og noen innsatser med skuffer til småting.

  Det var veldig ryddig, pent og oversiktlig en gang, men jeg er et rotehue og nå trengs virkelig en opprydning...

  SvarSlett
 20. Jeg har også expedit. Garnet ligger i slike gjennomsiktige plastkasser. Siden de passer akkurat til hyllene, blir det ikke støvproblemer. Og så skimtes garnet gjennom, noe jeg liker veldig godt. Skulle nesten ønske jeg hadde mer garn slik at jeg kunne fargesortere det!

  I tillegg har jeg ulike stoffer i åpne hyller, strikke- og sybøker i en hylle, en del dokumentkassetter (hva søren heter slike pappsaker til å ha blader i?) med oppskrifter og noen innsatser med skuffer til småting.

  Det var veldig ryddig, pent og oversiktlig en gang, men jeg er et rotehue og nå trengs virkelig en opprydning...

  SvarSlett
 21. Jeg har også expedit. Garnet ligger i slike gjennomsiktige plastkasser. Siden de passer akkurat til hyllene, blir det ikke støvproblemer. Og så skimtes garnet gjennom, noe jeg liker veldig godt. Skulle nesten ønske jeg hadde mer garn slik at jeg kunne fargesortere det!

  I tillegg har jeg ulike stoffer i åpne hyller, strikke- og sybøker i en hylle, en del dokumentkassetter (hva søren heter slike pappsaker til å ha blader i?) med oppskrifter og noen innsatser med skuffer til småting.

  Det var veldig ryddig, pent og oversiktlig en gang, men jeg er et rotehue og nå trengs virkelig en opprydning...

  SvarSlett
 22. TUSEN TAKK!

  For masse innspill. Expedit ble forkastet etter å ha blitt påmint at veggene ikke kan flyttes. Det ble et garderobeskap med utrekkbare bokser til garnet, et klesskap til garn og ett klesskap til resten. Med dører som kan lukkes. Aaah!

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.