20. mai 2012

På nattbordet

pile of books

Dagens Næringsliv hadde i lang tid en fast spalte "På nattbordet" der ymse innen næringsliv og andre ble interjuvet om hva de leste på senga. Jeg tror en god del løy på seg Tolstoj og Illiaden, gitt. Eller hadde Snorres samlede verker liggende på nattbordet, sånn i tilfelle DN ringte. Da kunne man ærlig svare at den lå der.

Jeg er glad i strikkebøker. Det kom som et sjokk, vel?

Pinneguri har startet med å anbefale strikkebøker, og jeg henger meg på trenden. En topp ti-liste kommer nok ikke, men en bokomtale her og der er ikke å forakte. Sånn for the record, jeg har kjøpt bøkene selv. Gavekort på Amazon eller en anne nettbokhandel er kjekk gave til en strikker som bor langt unna, det veier jo ikke noe i posten.

På mitt nattbord ligger for tiden (blant annet)  At Knit's End; Meditations for women who Knit too much av The Yarn Harlot aka Stephanie Pearl-McPhee, som forøvrig har min drømmejobb, hun skriver humoristiske bøker om strikkere og strikking, holder foredrag og skriver en god blogg,The Yarn Harlot.

Det er ingen bok med oppskrifter og bilder av strikketøy, men en samling gode betraktninger og sitater. Jeg kjenner meg igjen, og anbefaler glatt boka. Du finner den på Amazon og Adlibris og siden det ikke er en ny bok (2005) så er prisen rimelig.

 Nedenfor er to av sitatene jeg liker best. Akk så gjenkjennelig.

" the colors, textures, and quantities available in one's stash are the knitter's pile of junk for inventing. As with all inventing, you can expect it to end badly from time to time. With knitting, there are no explotions or clouds of noxious gasses, there's just some kid opening a box from his Auntie Mary and seeing an orange and puce sweater with ruffled V-neck, three-quarter-lenght sleeves, and really clever cables."  


"Everyone has one - knitting monstrosity. It is not a surprise to me that everybody has one of those "What was I thinking"sweaters, because I have several. What is a surprise is how long the knitter must have ignored the writing on the wall. To get a finished monstrosity, hours and hours of patient denial must be put in. It's a knitter's unfailing ans remarkable ability to believe, even when something begins to look monstrous, and keeps looking that way through all the knitting, that somehow it can overcome anything and will be beautiful in the end... That is the real surprise."

12 kommentarer:

 1. The yarn harlot er en kvinne av (mange) og kloke ord, som har gitt grunnlag for mang en god latter fra denne kanten! Har lurt på å bestille noen av bøkene hennes, en morsom dame!

  Det ligger en utfordring til deg inne på bloggen min - om du har tid og lyst. Ha en fin søndag!:)

  SvarSlett
 2. Jeg vil gjerne høre mere om den nederste boka!

  SvarSlett
 3. Strikkebokomtaler er bra - kjør på! Veldig inspirerende!
  Jeg har den samme restegarnsboken som deg - og selv om jeg ikke har strikket noe derfra enda, syns jeg det er en artig bok og blar ofte i den. Forøvrig må jeg være den eneste i strikkeverdenen som IKKE syns at The Yarn Harlot er noe morsom...? Selv om jeg syns jeg har en ganske velutviklet sans for humor... Jaja, smaken er jo forskjellig, heldigvis.

  Husker godt Dagens Næringslivs nattbordspalte. Leste den alltid, og rett som det var, dukket det opp noen kjente der (jeg er økonom). Ble ofte overrasket over høyden på det de skrøt på seg å ha på nattbordet, gitt.... :-)

  Ser frem til flere bokomtaler! Kanskje jeg skulle grave litt i strikkebokhylla selv?

  SvarSlett
 4. Strikkelektyre på nattbordet hørtes fabelaktig ut! Jeg har Isager-boka men de andre er nye for meg. Takk for tips:)

  SvarSlett
 5. Ja, "at knits end" er fornøyelig og inneholder mange "sannheter"! ;-)

  SvarSlett
 6. Jeg er veldig glad i bøker, men må innrømme at jeg har nok ikke så mange strikke/hekle bøker. Noen har jeg selvfølgelige..., men de er litt kjedelige! Syns den der restegarnsboken så veldig spennende ut..., akkurat i min gate!

  Liker helst krim som sengelektyre jeg..., så det er det du finner på mitt nattbord. men veldig inspirerende meg strikkebok omtale!

  Ønsker deg en fin uke!

  SvarSlett
 7. Gleder meg til flere bokomtaler. :-)
  Iler samtidig inn på soverommet og legger "riktig" litteratur på nattbordet i tilfelle DN skulle finne på å ringe :-)

  SvarSlett
 8. Haha, så morsomme utdrag! Liker strikkelitteratur :O)
  Det siste utdraget matcher veldig godt dagens innlegg fra meg....
  Jeg har kanskje stoppet i tide, men man trenger vel ikke strikke et helt nøste heller før man vet man er på bærtur...
  kanskje man bare så gjerne vil at det skal forvandle seg til noe bra!
  Så får vi se da om ikke Whisper'n bra til slutt.
  :O)

  SvarSlett
 9. Jeg synes det er artig å lese håndarbeidsbøker med litt kulturhistorisk vri. Tenk alt de visste i gamle dager, - tenk alt de bare måtte vite! Som at lofotvottene måtte strikkes av høstull, og at arbeidsklær ble vannavvisende hvis man strikket inn kuhår... Men kanskje jeg skulle prøve meg på Yarn Harlot bare for kosens skyld? Takk for tipset.

  SvarSlett
 10. Forleden kom jeg forbi en genbrugs butik , udenfor stod 6 bind/mapper med - Alt Om Håndarbejde- Hver mappe indeholdt 10 blade , altsammen fra 70'erne. Ren fryd at kigge i disse skatte inden sovetid.

  SvarSlett
 11. Må bare si at "På Nattbordet"-spalten eksisterer i beste velgående fortsatt, så ikke gi opp håpet om at de ringer! ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hoho, avslørt som random leser av DN, siden jeg trodde de ikke hadde den lenger.

   Slett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.