2. januar 2012

Strikkeåret 2011Favoritter fra 2011  Ok, så er dere sikkert dritalei kavalkader allerede, siden alle strikkebloggene har sånne innlegg i overgangen gamleåret og nyåret, sånn at vi rekker å få litt til kred for strikkeprosjektene i 2011 mens det ennå er fersk historie. Men jeg har gjort det to år på rad, og digger det ennå. Så kos deg, eller hopp over :)Jeg har regnet sammen tallene for 2011, og forbruket av fiber har vært høyt i år også (garnprodusentene kan puste lettet ut, trolig ingen stillingskutt neste år heller) Kun ferdige prosjekt teller, veid etter at trådfesten er over, og ting som ble rekket opp og strikket om igjen er kun telt en gang, siden det er ferdig som gjelder, altså skjuler statistikken store mørketall.

21 500 meter garn er brukt, omtrent som avstanden Oslo S til Kjeller, om du noen gang skulle få behov for å strikke deg gjennom den avstanden. Det tar omtrent ett år, iberegnet jobb og barn.

8335 gram gikk med i dragsuget, det vil tilsvare litt over 166 nøster om hvert nøste veide 50 gram. Så kan vi late som at jeg fikk alt garnet gratis, host, host. Og om garnlageret økte eller minket? Tja.

Jeg kikket på innlegget fra i fjor, og det var omtrent som jeg hadde laget copy-paste; for i 2010 brukte jeg 21,5 km garn/77 prosjekter/ 8460 gram, altså nesten kliss likt! Spooky!

Litt søm har det blitt tid til og, men det blir ikke med i tellingen.

Synes du forresten kavalkader er supermoro, og ikke kan få nok?
Her er 2010 og 2009 oppsummert!
Fordelingen innad i familien er ikke overraskende, siden vi er tre av fire som liker ull, og fjerdemann må tilbake til 2009 for å finne noe til seg selv. (men den genseren brukes mye, til min store glede)  Overraskende nok var det mye til meg selv, men det er mest fordi i år har det vært mye sokker på pinnene, og jeg synes jeg er en verdig mottager av sokker på pinne 2.

Jeg var litt forundret over mengden barselgaver, for jeg hadde ikke tenkt på at det var så mange babyer i år, men det har det altså vært. Folketallet går oppover.

Gaver vinner altså over strikk til husholdningen. Hjemmestrikk er supre gaver.
 mottagerfordeling

2011 var det store tilbehørsåret.

Sånn bortsett fra 15 barnegensere, 1 voksengenser, 1 heldress til voksen og 2 heldresser til barn, så er det sokker, votter og luer som gjelder. Og to golfvotter (innlegg kommer når golferen får tatt bilde). Jeg har skapt en myte at jeg ikke liker å strikke to av hver ting,derfor strikker jeg lite votter og sokker, men jeg tror jeg skal avlive den myten tvert. Sokker gikk opp i ledelsen over antall prosjekter, nå er det på tide å innrømme at sokkestrikk er kjekt.

type prosjektergensergaver  

Bloggen har hatt oppsving i lesere.  153 320 besøk i løpet av 2011 kan google analytics sladre om, noe som gir ca 420 treff daglig, noe en skarve strikkeblogger i distriktet er strålende fornøyd med. Snart er det 300 000-jubileum.
Tusen takk til deg som er innom, det gjør at jeg fortsetter å blogge.

Og nå som jeg synes det er kjekt å fortelle andre at jeg blogger, er det mye oppmerksomhet å få, Rana Blad har hatt repotasje og gode greier.  Jeg vant Håndlaga 2011 for beste håndarbeidsblogg og beste plagg, TUSEN TAKK til alle dere som stemte på meg!

Jeg har til og med vært kursinstruktør på tå-opp-sokker, noe som gav mersmak.

Og så over til kåringen av beste/verste, sprett champanjen, folkens!

Beste voksenplagg:
Heldressen/onepiecen til voksen! Den gav seier i håndlaga 2011 for beste plagg, noe jeg mistenker var for pussigste påmeldte. Hihi! Fantastisk restegarnsprosjekt, det tok knekken på babyull-lageret mitt. Det beste er at den har vært brukt mye.

Beste barneplagg: 
Plan A som startet som barselgave, men som forble i datterens garderobe. Den ble prøvestrikket som Plan B, og endte opp i gratismønster Plan C, og Plan D burde komme en dag (voksenversjon)

Fineste barselgave:
Jeg savner monsterne mine litt, heldigvis kom de på visitt i en barselgave med bevegelige øyne. Frøkna falt pladask, mulig hun bør få en egen versjon.

Årets strikketabber:
Er begge til sønnen! Auda! Buksa jeg strikket som ikke kommer til å passe før tre -fire år og genseren jeg nettopp strikket som knapt går over hodet, og gir puffermer en renessanse.

Årets strikkebok:
Socks from the toe-up av Wendy D Johnson, fordi jeg der lærte meg tå-opp-sokker, med greie diagrammer. Det ligger gode nettressurser på nett, men det er noe eget med å sitte i sofaen og kikke på tegninger i eget tempo.

Årets garn
Går det i mengde brukt eller mest likt? Mest brukt er Fabel i ymse sokker til meg selv (holder godt, ingen knuter oppdaget til nå i nøstene) og Peruvian Highland wool fra 123knit å strikke votter av (tover seg supert i bruk, klør ikke, synes jeg ) og tynne gensere i totrådsull ala Duo/Nøstebarn/Shetland soft.

Årets garnflopp
Startet flere ganger på mohairprosjekter, men åttitallet sitter for høyt i halsen ennå. Funker veldig godt som vottefyll, så det blir muligens mange sånne luksusvotter i 2012?


Beste strikkenettsted:
Ravelry, så klart!

Årets modell:
takk til datteren. Måtte den dag aldri komme at ungene nekter å kle seg i ull.

Mest fornøyd med i 2011
at jeg er blitt mye bedre til å tilpasse størrelser og fasong til det jeg vil ha det til. Tabber skjer ennå (jmfr årets strikketabber) men følelsen for plagget sitter bedre i fingrene. Yay!


Beste lesere:
dere såklart! Takker for drøssevis av kommentarer og heiarop i 2011! Uten deg, ingen blogg.

33 kommentarer:

 1. Vel overstått 2011!

  Flott, og imponerende oppsummering:)

  Godt nytt strikkeår:D

  SvarSlett
 2. En imponerende innsats i året som gikk! Morsom oppsummering og morsom og interessant blogg. Gleder meg til å følge deg i 2012 også! :)

  SvarSlett
 3. Herlig oppsummering, jeg synes det er stor stas å lese kavalkader og tilbakeblikk, jeg. Det må liksom til før vi kan begynne med nye pinner og nytt garn!

  Innsatsen er bare imponerende, du må da strikke ufattelig fort? Eller er det bare jeg som er treig, kanskje...;)

  SvarSlett
 4. Fin kavalkade! Imponerande kor stålkontroll du har på antall meter garn og alt det der.

  Eg vågar meg ikkje ut på nokon oppsummering av 2011 på min blogg - vart veldig lite frå september og utover. Fall hen i nokre studiepoeng i staden.. Så no ser me framover i staden :)

  SvarSlett
 5. Liker kavalkader godt, og lar meg stadig vekk imponere i disse tider =)

  Riktig godt nytt år til deg og dine

  Klem Siv

  SvarSlett
 6. Jeg syns nå du er alle strikkebloggers årskavalkadedronning, jeg da. Du er i hvert fall den eneste jeg GLEDER meg til hvert år fordi jeg HUSKER at du har en oppsummering. I fjor hadde du noen flotte kaker, hvor i all verden er de i år?!

  SvarSlett
 7. Det var årets (fjorårets) beste kavalkade! :) Jeg er en av de som er lei av disse kavalkadene og oppsummeringene, men denne var jo litt original og spennende! Helt utrolig at du har strikket så mye og at du har regnet ut hvor langt det er i antall meter! :D
  God nyttår til deg!

  SvarSlett
 8. Dette er det beste med årsskifte i bloggverden, alle årskavalkadene! Her var det jo skikkelig kåring også, så jeg fikk nesten lyst på noe boblende Ü Må kanskje begrense det til litt fanta i et fint glass, siden klokka er 09.30! Du har ihvertfall hatt nok et produktivt år. Det er en fryd å følge deg her på bloggen. Jeg blir i godt humør av å lese innleggene dine Ü Ønsker deg et godt og kreativt 2012!

  SvarSlett
 9. Flott kavalkade! Jeg synes ikke det blir for mange jeg altså! ;) Høydepunkter er vel verdt å gjenta!

  Jeg lurer på en ting angående mohairkommentaren din, jeg har et enormt lager av mohair som jeg ikke helt vet hva jeg skal bruke til (noe av det ja, men ikke det med pusepastellfarger fra 80tallet). Også sier du at vottefyll kan være noe, kunne du vært så snill å utdypa det?

  Godt nyttår fra ullugla ;)

  SvarSlett
 10. Ullugla; det er under produksjon :) Mohair coming up i januar.

  SvarSlett
 11. Jamen, jeg siger så tak tilbage til dig, fordi du skriver så levende og laver så mange skønne ting, som du viser os. Det er altid dejligt og inspirerende at følge med hos dig!

  SvarSlett
 12. Kjempebra kavalkade i år også! Din er nok den morsomste i bloggverdenen, du skriver nemlig så godt ;)
  Takk for følget i 2011, vi holder koken i 2012 også!

  SvarSlett
 13. Takk for all inspirasjon i året som har vært...
  Ønsker deg og dine et riktig godt nytt år, og gleder meg til å følge bloggen din videre i det nye året:)

  Ann-Charlotte

  SvarSlett
 14. Godt nytt år og for en herlig kavalkade!:)

  SvarSlett
 15. Denne kavalkaden likte jeg godt! Nyttig for meg som har falt litt av på slutten av bloggåret. Likte særlig puffermene, det gir håp for oss andre! Men å strikke seg herfra til Kjeller, Merete: Det har vel en diagnose...?

  SvarSlett
 16. Jeg elsker kavalkader! Og dette var en super en! Er så imponert over alt du har rukket å strikke - og det uten en eneste senebetennelse? skjønner ikke hvordan det går an jeg.. Tips? ;)

  SvarSlett
 17. Ville bare ønske deg et godt nyttår! Gleder meg til å følge deg videre i 2012!

  SvarSlett
 18. eeelsker oppsummeringene, beste tiden i bloggeåret! Gurimalla som du strikker, dame!

  SvarSlett
 19. Veldig artig lesning. :-)
  Jeg får veldig mange gode tips fra deg og ønsker deg alt godt for det nye strikkeåret 2012. Og jeg følger med videre dette året. Alltid spennende å stikke innom her. Du strikker masse fint, har gode fakta om hver enkelt ting du strikker, du skriver godt og har gode bilder. :-)

  SvarSlett
 20. Hihi, morsom og herlig oppsummering! Gleder meg til å følge deg i 2012

  Klem

  SvarSlett
 21. Godt nytt år og flott årskavalkade. Litt mer omstendelig enn noen av de andre jeg har lest, men gøy lesning.
  Jeg gleder meg til å følge deg i 2012 for du er virkelig inspirerende♥

  SvarSlett
 22. Vad glad jag är att ha hittat din blogg - är särskilt förtjust i dina fina foton!

  Gott nytt garnår!

  SvarSlett
 23. Gratulerer med enda et gøyalt bloggeår. Jeg liker årskavalkadene dine, der er det kalde fakta som rår, ikke noe tvilsom synsing, nei :-)
  Jeg savner forøvrig diverse diagrammer som du har hatt tidligere. Det er så gøy med sånt. Kjør på i 2012 også! Jeg henger med :-)

  SvarSlett
 24. Du er et eksempel til etterfølgelse, Merete. Jeg skal i alle fall klare å fullføre ett prosjekt i år.. Får håpe noen andre klarer å følge deg bedre. ;-)

  SvarSlett
 25. Måtte 2012 bli eit like produktivt år! ( slik at eg framleis kan bli skikkeleg inspirert av alt du lagar ) ;)

  SvarSlett
 26. Godt nytt år. Jeg elsker oppsummeringer. Gleder meg til å følge deg videre i 2012.

  SvarSlett
 27. Herlig oppsummering av 2011 med masse flott strikk og morsomme innlegg! Jeg ser fram til å følge bloggen din i 2012 også! :)

  SvarSlett
 28. Fantastisk oppsummering! Du er rå altså!!

  SvarSlett
 29. Herlig - din oppregning! Forestiller meg å gjøre noe sånt -men ... hvordan telle alt baketter? Nei - det er umulig da!
  Og jeg veit ikke om jeg skal greie det i dette år???

  Bare å telle tråden ... kanskje noe jeg skulle greie ...

  Ha et lykkelig år - både strikking og med familien!
  Hjertelig helsing fra Blomberg-Tyskland!
  (tysk) ULL-Rike som prøver å skrive sin best norsk

  P.S.:
  Har laget en norsk side - kanskje har du lyst til å besøke meg en gang?

  SvarSlett
 30. Alltid gøy å lese bloggen din!!!! Veldig inspirerende!

  SvarSlett
 31. Tar av meg hatten og ønsker deg et kreativt og flott 2012:-)

  SvarSlett
 32. For et fantastisk strikkeår du har hatt! Den dressen du vant konkurransen med er helt utrolig, og den er også grunnen til at jeg fant veien hit. Godt nytt strikkeår til deg!

  SvarSlett
 33. Like grundig og spennede statistikk som alltid, Merete! Takker og bukker meg i støvet og granbarrestene for en produksjon! Og imponerende antall gaver, særlig barsel. Det må være en enorm babyboom i din nærhet! Heldige nærhet som har deg!

  Ser du allerede er godt i gang med 2012, mens en annen stakkar fortsatt har litt gammel morro fra i fjor igjen å blogge... Men pinnene går, så det skal nok bli en rå i dette året også! Godt nytt! År, altså.

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.