8. januar 2012

Rosa til tærne

020

Mamma ble fløyet innom en bonustur før jul i anledning vannkopper og barnevaktkrise...
Vi snek inn litt tid til å lære henne tå-opp-sokker, og siden jeg synes det er lettere å forklare når jeg selv har noe i hendene, så tok jeg sokkegarnet som lå øverst i sokkegarnposen, og startet på en tå. Med strikkeselskap var det plutselig blitt mer sokk enn tå, og med min fullføringsbehov (jepp, streng selvdisiplin, enten rekkes det raskt opp, ellers så tvangstrikkes det ferdig) så har jeg nå et par uplanlagte rosa sokker, fullført i en rolig romjul.

Såklart hadde jeg ikke nok restegarn til et helt sokkepar, noe jeg ikke tenkte over før jeg hadde fullført en sokk, og jeg liker at sokker ser ut som de hører sammen, så neste sokk burde også være ensfarget rosa. Altså en tur på Husfliden og kjøpe mer garn. Der kom jeg også over Refleksgarn fra SeeMe etter tips fra Ericas blogg, som har strikket utrolig kul lue med refleksdusk!  Planen er refleksdusk til storebror, så får vi se om duskelagemetoder sitter i fingrene ennå.

Bildet viser forresten mine deilige Nesnalobber! Høye sådanne. Det tok et års tid før jeg klarte å bestemme meg for om de er kule eller veldig sære, men endte på kulsiden av skalaen. Og jommen er de varme.

7 kommentarer:

 1. Kult med rosa sokker, kan enkelt identifiseres og mindre sjanse for at de ender i mannens sokkeskuff.
  Og Nesnalobber (lave) hadde jeg SÅ lyst på da jeg var liten, har bitt meg merke i den høye varianten, ja. Kule.

  SvarSlett
 2. Herlege roooosa sokker! :) Dei varmar heilt sikkert like godt som grøne sokkar..

  Sjølv drøymer eg om å strikke grøne sokkar akkurat no. Det må vel vere ei bra gåve til årets første bursdags"barn"? ;)

  SvarSlett
 3. Herlig rosa til tærne!!!!

  SvarSlett
 4. Flotte sokker.
  Har sett at stadig flere går i disse høye nesnalabbene og kanskje det er på sin plass å hente frem mine nokså ordinære grå og lave??
  Men jeg vet ikke om de er like tøffe som disse høye......

  SvarSlett
 5. Eg har akkurat lært meg å strikke tå-opp, det er jo genialt! Hadde to nøster blåmelert sokkegarn liggande og ville ha så høge sokkar som mulig. Då er jo tå-opp rette vegen å gå.

  Men så kom dattera på fire og proklamerte at lyseblått er den nye yndlingsfargen (no hatar ho rosa seier ho, sterke ord frå ein så liten sjel!) og at ho ville ha sånne sokkar. Og dette kjem frå ei jente som har nekta å ha på seg ullsokkar sidan ho var to år. Då kan ikkje ei stakkars mamma gjøre anna enn å rekke opp den store sokken og begynne på eit mindre par. Jenta måtte love på tru og ære at ho faktisk skulle bruke sokkane når dei blir ferdige, no får me krysse alle fingre og tær for at ho held det løftet.

  SvarSlett
 6. Sokker får man aldri nok av, og disse så lekre ut. Fin farge. Det er veldig gøy å strikke sokker fra tåa og opp. Jeg synes tåa blir finere enn ellers, men jeg sliter litt med at jeg feller av litt stramt rundt leggen. Det er sikkert en teknikk der som jeg ikke har helt inne.

  Heldig du med lange nesnalabber. Det er bare så deilig å være varm på beina :-)

  SvarSlett
 7. RÅSA! Ikke verst at du har sånt i kurven din... ;) Nesnalobbene har jeg maken til, de er virkelig helt supre! Spesielt når man reiser hjem til Finnmark og ferierer, og kvikksølvet kryper nedover, og nedover... og nedover... og selv da er tærne varme - bare det kvalifiserer til at de er kule!!

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.