27. desember 2011

Mini-me trenger også klær

dukkeklær

Jeg maser stadig om at desember var travel, men rakk visst å strikke dukkeklær. Strengt tatt tar det jo ikke så lang tid å strikke noe til en mottager som er tretti cm høy, noe som var ganske flaks da jeg fant ut etter å ha strikket en halv jakke sånn i ørska, og fant ut at den ikke passet, så var det ikke så krise å rekke opp en halv jakke. En halv jakke til meg selv derimot, det hadde vært klagesanger herfra til månen.

Klærne er fra Kathrine Gregersens Brukt på nytt, ei kjekk bok med mye forskjellige ting du kan gjøre sammen med ungene (eller alene)  av ting du allerede har i hus, av typen male lykter av syltetøyglass og hermetikk, strikke av restegarn (feks dukketøy) og snekre litt.

Jeg har veldig sans for dukkeklærne derfra, de er lette å få av og på, og kommer i tre størrelser, så du kan strikke til dukker i husholdningen eller i gaver (bare husk å ha med målebånd og snikmåle når du er på besøk).Kjolen er min favoritt, den er enkel og pen, lett å få på og av.

dukkejakke

Jakka ligner mistenkelig på veksejakka til Nøstebarn (ikke så rart, samme forfatter) så der kan du jo strikke matchende til barn og dukke om ønskelig. Her sydde jeg på bare to knapper (takker, duBedåre!) for det så litt chic ut, og så er ikke knapper noe toåringer synes er så veldig enkelt.

30 gram Babyull fra Nille til kjolen og 40 gram til jakka, og vips; penantrekk til dukken. Da er det bare fire dukker igjen som trenger klær. Det blir ikke i desember.

17 kommentarer:

 1. kjempe fine kler :) slikt blir satt pris på av små mammaer!

  SvarSlett
 2. Nydelig kjole og jakke ;) Det ble en del dukketøystrikking da datteren var i dukkealderen, hun vokste bare så utrolig fort ut av den :)

  SvarSlett
 3. Velkledd liten dukke som sikkert dukkemor er glad for. Flott knappene fant sin plass, selv om lillemor nok kommer til å misslike dem sterkt i sin nye plassering, knapper er en stor utfordring i den alderen, særlig i strikkaplagg!

  Du hadde rett angående vottene mine... Nå har det til og med rukket å bli to av dem! (o:

  God romjul!

  SvarSlett
 4. Flott dukketøy. Og det er veldig raskt og strikke selv om det kan bli en del smått og pirk :-)

  SvarSlett
 5. Så flotte dukkeklær du har laget. :-)

  Har prøvd meg på den kjolen før, etter din anbefaling, men synes den var liten og knotete, selv i den største str. Må vel bite i det sure eplet og prøve med tykkere garn og tykkere pinner tenker jeg. ;-)

  SvarSlett
 6. Kjempefine klær til en heldig liten dukke! Kanskje noe å tenke på (eller gjøre noe med..) her i gården etter at nissen og slekten har fullt opp huset her med dukker!

  SvarSlett
 7. Dette er ei bok eg likar veldig godt. ;o)

  SvarSlett
 8. Klart dukka må være flott i klærne, når dukkemor er så flott :)

  SvarSlett
 9. Å skjønne Du Bedåre.... Vi blir vel aldri for gamle til å strikke dukke klær? Og takk for unnskyldinger som datteren på 8 og hennes søskenbarn og andre venninner ;oD
  Ikkje det at eg trenge unnskyldninger for å strikke dukkeklær..... glis

  Ein fortsatt god jul og eit godt nytt år til deg og dine. Hanne-Kristine

  SvarSlett
 10. Flotte klær! Selvsagt må dukken også ha klær. Kan da ikke være noe dårligere enn mamma'n?
  Selv trenger jeg ikke ta stilling til det enda, da ettåringen heller leker med "bij" enn dukker.

  SvarSlett
 11. Så flott julekjole og jakke lille Mini-me har fått. :)
  Skal legge meg boktipset på minnet til det blir dukkeklær på pinnene her også. :)

  Ønsker deg fortsatt god jul.

  SvarSlett
 12. Så flott dukketøy! Her var planen å strikke og sy dukketøy, men... Ja... Mannen fekk ein halv genser under juletreet, rakk heldigvis å strikke ferdig kjolane til niesene...

  SvarSlett
 13. Dukkeklær er kjekt å strikke, selv om man tror man har det travelt.
  Flott kjole og jakke - tror jammen jeg må skaffe meg den boka jeg også.

  SvarSlett
 14. Sååå søte dukkeklær:-) Og stakkars Mini-me som har slått seg i panna, hehe:-)

  SvarSlett
 15. Alltid kjekt å strikke dukkeklær, en super måte og bli kvitt små garnskvetter på!!! Ser ut for at det er en bok jeg må ta en titt på!

  SvarSlett
 16. Hmm.... Kommer de i flere størrelser? Jajamen, her må man vel bare skjerpe seg - synes jeg kan huske noe om å "lese hele oppgaven" fra skoletiden, kanskje det er noe å tenke på også nå?

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.